Plačani izpiti
Živjo!
Slišal sem, da nekatere občine študentom plačajo za opravljene izpite in plus tega še krijejo del plačila za diplomo. Zanima me če Mursko Soboška občina tudi nudi kaj takega?
Komentarji
Nej. Soboška občina ma štipendije.
Slučajno kdo ve za občino Gornja Radgona?
Tudi v Radgoni tega ni.
Čeprav naša država ni idealna, nam omogoča zastonj šolanje + štipendije + študentske domove, sedaj bi pa radi še plačilo za vsak opravljen izpit?
Nekatere občine nagradijo diplomante s simbolično vsoto cekinov, to je pa tudi vse.
nam omogča zastonj šolanje + štipendije + študentske domove??????? a tau za vse???? ge si tij to poubro????
ge san san mogo plačati šolnino, san nej mel štipendije niti študentskoga doma
ne posplošuj zadeve!!!!
Ne bojte dosadne. Tüdi ge san študent. V primerjavi z nekaterimi državami nam je še predobro.
Nimam štipendije, niti ne stanujem v študentskem domu pa se vseeno ne pritožujem. Če si moral plačati šolnino:
a) nisi dosegel zadostnih rezultatov za sprejem v redni (s strani države subvencioniran) študij
b)na razpolago ni bilo ustreznega rednega študija
Bad luck either way.
Nešterne občine nekaj plačajo za vsak uspešno končan letnik itn., zaključeno šolanje,....
Lol, vejpa to je noro. Saj pa se za sebej šolaš, nej zato ka do ti drujgi plačuvali. To je tak kak tisto, kda starši deci neven ka kupijo če so odlični v OŠ ali SŠ. To nigdar nejsan razmila. Bojte srečni ka se lejko prinas vsi šolamo, drugje po svejti se eni še pijsati nemajo možnosti navčite.
ge se ne pritužujen, ka san se mogo plačati, samo ti ščen pravte ka vse ne meči v en koš
Tyra: lepo povedano.
Serif: nauči se razumeti prebrano. Izjavil sem, da država omogoča. Če ne ustrezaš pogojem je tvoj problem.
Naša občina ima to navado da se študentom za vsak opravljen izpit da določena vsota denarja. To se mi zdi čisto prav in lepo da nas vzpodbujajo na tak način. Nam študentom še kako prav pride kak cekinček več v času študija.
stackoverflow: glede študijski programov ti dan prav, vače pa ne bluzi!
ali država vsakemu omogočena štipendija??? ge si pa tau pobro???
ali država vsakemu omogoča študentske domove????
Sakomi pač nej, saj pa tude v tujini nema sak štipendije. Jo pa vsekakor lejko dobij saki keri se malo potrujde. Maš cojzovo pa maš kadrovsko. Pa eno izmed teh ziher dobijš, samo pač neka moreš vložiti v zameno na to. Za študentske domov pa mislen ka so tak po dohodkaj napravleni, taka tisti ka resno nuca verjetno dobij.
Serif: glede študentskih domov - država omogoča možnost bivanja v le-teh vsakomur. Če imaš večji letni dohodek na družinskega člana od povprečja v Sloveniji, potem sorazmerno dlje čakaš na študentski dom. Kljub vsemu zgoraj napisanemu ti nihče ne preprečuje, da bi oddal vlogo za bivanje v študentskem domu.
Pojdimo naprej. Kot je tyra omenila imaš na voljo več vrst štipendij. Državne, kadrovske in Zoisove. Ja, država jih omogoča. Državne in Zoisove štipendije se financirajo iz davkoplačevalskega denarja, medtem ko gredo kadrovske štipendije iz žepa posameznega štipenditorja. Kako država omogoča kadrovske štipendije? (Če sem pravilno informiran) s tem, da zmanjša davčno osnovo štipenditorjev za vsoto izplačanih štipendij.
Osebno nisem ustrezen vir informacij, ker obstajajo temu namenjeni strokovni delavci. Po drugi strani pa škoda, da je potrebno študentu to razlagati, saj bi pri teh letih moral biti sposoben sam poiskati ustrezne informacije.
Tvoja funkcionalna (ne)pismenost ni moj problem, zato se ti ni potrebno usajati nad mano.
ales92: to je lepa gesta občin, vendar denar ne sme biti glavna motivacija za študiranje. Sčasoma lahko privede do inverznega efekta, ko se bo študiralo samo za opravljen izpit, ne glede na usvojeno znanje. Konec koncev študiramo po lastni izbiri, brez prisile s strani kogarkoli in zato da si širimo obzorja, mar ne?
Kadrovska štipendija se financira polovično od delodajalca, polovično pa od države.
Živjo!
Slišal sem, da nekatere občine študentom plačajo za opravljene izpite in plus tega še krijejo del plačila za diplomo. Zanima me če Mursko Soboška občina tudi nudi kaj takega?