Osebna tehtnica

|

Eno vprašanje man glede osebne vage. Zanima me, če ma što izkušnje z modernimi vagami in kak le-te deluvlejo? Je to merjenje (recimo maščob in vode v telesu) sploj verodostojno in zanesljivo? Na kakši način vaga sloj leko zmeri recimo vsebnost vode v telesu? Kak to deluvle?
Konkretno man v mislih to vago: www.mimovrste.com/artikel/3770025731/osebna-tehtnica-za-merjenje-mascobe-vode-in-misic-soehnle-body-balance-rio
Ma što izkušnje recimo konkretno za to vago? Je kvalitetna? 

Fala za vse odgovore!

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Spy

Eno vprašanje man glede osebne vage. Zanima me, če ma što izkušnje z modernimi vagami in kak le-te deluvlejo? Je to merjenje (recimo maščob in vode v telesu) sploj verodostojno in zanesljivo? Na kakši način vaga sloj leko zmeri recimo vsebnost vode v telesu? Kak to deluvle?
Konkretno man v mislih to vago: www.mimovrste.com/artikel/3770025731/osebna-tehtnica-za-merjenje-mascobe-vode-in-misic-soehnle-body-balance-rio
Ma što izkušnje recimo konkretno za to vago? Je kvalitetna? 

Fala za vse odgovore!

Nino Škalič

Neka podobnoga majo naši doma, zaenkrat so zadovoljni. Samo mislin, ka se glih pri meni skoz pojavi problem, vedno kaže 10kg več. :P

cloud

Te tehtnice, kere kao merijo % telesne maščobe (BF) na takši način so več al menje komercialni nateg, preveč je vplivnih faktorov (hidriranost telesa, prevodnost ob stičnih površinaj...) ka bi rezultat lejko bil vedno relevanten. Najbole točna merilna metoda za kompozicijo tejla je 4-delni model, keri upošteva 3 različne metode merjenja; podvodno vaganje za merjenje gostote, deuterium dilution za celotno prisotnost vode v tejli in DEXA za merjenje mineralne gostote kosti. Mogoce vala omeniti kaliper, samo v ton primeri moreš meritve izvajati resno točno.
Vse ostalo so samo slabši približki

Spy

haha slovan dobra 
cloud, saj meni bi bil približek zadosta. Približek torej je?
Še kakšne nasveti/izkušnje od koga? :)

cloud

Težko ti svetujen glede približka, z razloga ka san vido ka je takša tehtnica zmerila prek 20% maščobe na človeki z pod 10%, kjub večkratni ponovitvi meritev v približno isti pogojaj pa tuj kesnej je bilo isto. Za približek bi uporabo kaliper če že, sicer se pa nebi obremenjeval z nepotrebnimi številkami :D

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet

Vse v Svet