Opozorilo vsem, ki oglašujete preko malih oglasov na sobotainfo
Opozorilo vseh, ki prodajate/iščete itd. preko malih oglasov na sobotainfo.com. Če niste 100% prepričani, da Vaš oglas ni sporen ( delo na črno, iščete/dajete inštukcije, iščete/ponujate delo itd. ) oglasov ne objavljajte, ker so se na MS tržen inšpektoratu odločili, da končo začnejo nekaj delati in zdaj pridno pregledujejo oglase na tem portalu in pišejo kazni vsem po vrsti.
Komentarji
hm... zavajaš.. saj iz zanesljivih virov vem da se je to zgodilo že kako dobro leto nazaj... nič novega! lp
ja in, če se je zgodilo eno leto nazaj misliš, da se zdaj ne more? lani in vsa leta pred tem so preverjali samo na podlagi prijav - zdaj pa preverjajo vse oglase in vse tiste, ki niso "legalni" jih oglobijo. Sicer pa je to opozorilo za vse, ki želijo do kakšnega dodatnega €, da ne bodo ob par dodatnih € zaradi oglasa.
ja ddd to so že in še delajo in bojo... pa seveda tudi BREZ PRIJAV ! ... v takši smrdljivi državi živimo...
ja kak si dovolijo svojo sluzbo opravlati cigani eni!!!
Me zanima kje so hodili, ko so se Stožice zidale. Nikjer jih ni bilo! Tu pa se bojo spravljali na obupane brezposelne, ki so pripravljeni pucat, špilati negovalke, varuške in ne vem kaj še ne, samo da preživijo. Banda!!
nisem točno razumel. tega je več, pa dvomin, da gleda kdo objave.
Sem dal enega in kaj potem? Me lahko kaznujejo, ker sem dal oglas, ne morejo pa mi dokazati, da sem nekomu plačal za instruktažo? Ena se je tudi javila in ker dela ni niti opravila, niti dobila plačilo, je ne morejo kaznovati. Pozneje lahko njo in mene pišejo vrijt...
Res rabim za nemščino, pozneje tudi angleškino... bom že nekako in nekoga našel... Če je kdo zainteresiran, se dajo oglasi tudi zaobiti...
... vaček pa lejko za prouteuslugo gospej ale gospoude kalan drva, mečen snejg... pa nega plačila. Bar se tak sgučij.
Do se tudi v to spoteknule?
Če to drži, je to očitno izvajanje nepisanega "zakona o malem delu".
Vse sile usmerjajo v to, ka sosed sosedi neu več pomago. Ka do vsi posvajeni, ka... eh... brez veze.
Izvajajo, izvajajo. Oglase si shranijo in sprihtajo in na podlagi tega izdajo kazen v višini 45€.
Naj samo opravljajo svoje delo tam, kjer je potrebno ampak, da se spravljajo na ljudi, ki težko dobijo zaposlitev in si želijo nekaj malega zaslužiti je pa svinjarija. Pa tudi, če iščete inštrukcije kazensko preganjajo - zato pazljivo, nikoli ne izdajte imena in priimka, ter točnega naslova, če vas kdo sprašuje po njem.
No, zdaj pa se postavite v kožo Jožice Novak, gospe, ki po končani fakulteti ni našla službe in se ob prigovarjanju svetovalke na Zavodu za zaposlovanje podala v podjetniške vode. Odprla je s.p. in zdaj lektorira, prevaja in inštruira slovenski jezik in tuje jezike.
Vsak mesec mora plačati 400 EUR prispevkov, stroškov računovodje, vodenja računa in podobno, pa še sploh ni ničesar zaslužila. Če hoče vsaj približno preživeti, mora mesečno imeti vsaj 2.000 EUR prometa oziroma 100 EUR na dan. To pomeni 5 ur dela, ki ga zaračuna po 20 EUR/h, ostalo so njene priprave, birokracija in ostali opravki, ki ti jih nihče ne plača. Ker s tem preseže letno mejo zaslužka, postane zavezanec za DDV, kar pomeni, da mora 20 EUR/h prišteti še 4 EUR DDV, ki jih na koncu pobere država. Študentu mora tako za uro inštrukcij zaračunati vsaj 24 EUR/h. Mesečno ji ostane toliko, da preživi. Nima dopusta, ker si ne more privoščiti izpada dohodka in moli, da ne zboli. O otroku sploh ne mora razmišljati. Prispevke, računovodjo, banko in ostalo mora vendar plačati vsak mesec. Nikogar ne zanima njen dopust, bolezen, porodniška.
Na drugi strani imamo Matejo Novak, diplomiranko, ki ravno tako ne najde službe. Že v času študija je kolegom in sostanovalcem lektorirala in prevajala. Zdaj ne najde službe, zato se prijavi na zavod in začne prejemat socialno pomoč. Hkrati se je odločila, da bo poskusila zaslužiti še kaj zraven. Od socialne se vendar ne da preživeti, ne? Odloči se, da objavi mali oglas v Salomonov oglasnik in na Sobotainfo, kjer nudi lektoriranje, prevajanje in inštrukcije. Tarifa? 14 EUR na uro. Mesečno opravi kakšnih 60 ur lektoriranja, prevajanja in inštrukcij. Tako zasluži 840 EUR, skupaj s socialno torej čez 1000 EUR na mesec. Stroškov računovodstva, banke, prispevkov, DDVja in ostalega nima, tako da ji ostane celoten izkupiček.
Med tem se Jožica z vsemi kremplji bori preživeti na trgu, ampak Mateji, ki dela na črno za precej nižjo tarifo, enostavno ne more konkurirati. Jožicin s.p. propade, njej pa ostanejo dolgovi in mesečni stroški. Pa še Zavod za zaposlovanje od nje terja subvencijo, ki jo je prejela za odprtje s.p.-ja, v kar jo je nagovorila svetovalka.
No, tako je realno stanje pri nas. In zato podpiram inšpektorje pri tem.
@ tinka78 tij bi bijla pravi diktator. Rajši bi se pijtala, zakoj ta država pobera telko davka, ob tem pa s tejmi pejnezami sploj ne dela racionalno in z njimi dobesedno razmetavle. Najebe pa gospa Jožica Novak.
Tinka je očitno ena tistih, ki bi še sosede prijavila, če bi sumila, da delajo na črno. Sicer pa 60 ur lektoriranja na črno? Bodi malo realna no - če si najde kdo stranko ali dve na mesec je ogromno.
Samo na podlagi oddanoga oglasa te nemre nišče oglobiti, saj te nika ne zavezuje k pisanji resnice pri objavi oglasa. Pač samo povejš, ka si oglas objavo iz zajebancije. Sobotainfo ne zahteva od tebe, ka z oddajo oglasa pišeš istino in ka si za morebitno navedbo lažnih podatkov tüdi kazensko odgovoren. Je pa jeba, če te inšpektor zove z namenon, ka bi nüco lektora in se z njin zmeniš za posel. Te si pa po domače povedano najebo...
pač na pamet kak vedno.
če država nekšome obrtnike pobere več kak 30% dobička z različnimi dejatvami, je z le-to nekaj hudo narobe!
Nej krivite študenta (delno seveda), ka si zasluži kakšnih 50-100€ na mejsec (pa še to nej), nego državo, kera vzpodbuja nelojalno konkurenco. saj na kunce dneva mamo to ka smo ščele meti - grobi kapitalizem. če lejko nešče ponudi storitev primerljive kakovosti do šli lidge k njemi. če je na čarno.. jebiga.
na kitajskon živijo v na pou suženjskih razmeraj, kere so v večini evropskih oz. zahodnoevropskih državaj prepovejdane... pa še skos kipuvlemo iphone, oblačila, monitor v keroga gledamo, tipkovnico na kero pišemo...
Nekda so graščake skos okna metali ka so jin desetino zeli (torej 10%!), nan zemejo skoraj 50% dohodka + država dobi 20% od sakše kile kruja.. Nej ka san proti davkon. san proti mafijskin pa proti tome ka davkoplačevalski pejnez ide za podjetja in banke, kera so že par lejt v rdečih številkaj.
Lačna je, mi pa glave doj pa ''zategovanje pasu'' in to sprejmemo. dok mo se čednile za računalnike in nede nej gospodarska zbornica, nej sindikat, nej kmetje nej nikša zveza nika pravla, mo plačuvali še več dajatev, še bole do nas scecale in mo se en den vsi zbudile pa vidle ka človik več nemrle normalno funkcijonejrate. samo te de že kesno...
@Tinka78:
Jožica Novak naj tak dela samo kakšno leto ali pa še menje. Telko ka si napravi ime in pridobi stranke. Te pa naj zapre sp in dale dela na črno. Ko jebe državo in davke. Pokojninsko dobo pa si lejko komot dale sama plačüvle, ali? Sicer pa Jožica Novak nema kaj biti tak labilna in naivna, ka bi se na prigovarjanje delavke na zavodi odločila za odprtje sp-ja. V takšni branži se za to odločiš gda že maš ime in že kar nekaj časa delaš na čarno. Vačik ne preživiš...
V glavnon so se vsi usrale... nega nikoga, ka be učil?
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D tale stavek od @nature me od smeha pišat spravlja " ...ker so se na MS tržen inšpektoratu odločili, da končo začnejo nekaj delati in zdaj pridno pregledujejo oglase na tem portalu in pišejo kazni vsem po vrsti." Najbolj:"...da končno nekaj začnejo delati..." :D:D:D:D
Vprašanje:
Kako na inšpektoratu vejo,kdo se skriva za temi imeni?Kako lahko pišejo kazen vsakemu ki objavi oglas?A sobotainfo podatke po mili volji deli okrog tretjim osebam?No to je kaznivo dejanje!Komu pa pošiljajo kazni?A na sobotainfo in oni nato naprej?Kolikor jaz vem,ti pride inšpekcija na dom,sploh ne vemo kdo je inšpektor,ker mora videt kaj je res in kaj ni,ne pa na osnovi oglasa,ki nima še nobene sodne podlage!Kolikor pa vem pa inšpekcija nima NAPRIMER take smešne zakone,da nekdo ki želi izvrševat delo na črno,pa ga ne,ker si premisli,pa inšpekcija napiše računin dobi kazen naprimer 100 evrov. :D:D:D:D:D:D:D
Za take bedaste forume in kot je oseba @nature bi inšpektorat moral napisat kazen zaradi žalitve pristojnih organov!!!Pa ne branim inšpektorat,pa nevem kaj imajo stožice tu vmes?Saj je vse šlo pogodbeno,saj papirji so,podpisane pogodbe so.To kar se je pa zgodila ko je bilo zgrajeno je pa druga stvar,tudi če bi meni bajto gradilo 20 različnih firm,mislim da bi tudi moja bajta bila en šit!
Nekateri,ki pišete,da se je inšpekcija na nas spravila,se pa na vse spravlja,samo ene ščiti država,eneih pa noben!!!!!!!!!!To pa je tako znano že nekaj let,da inšpekcija spremlja oglase in te pokliče,ter kot stranka pride na dom,ampakv prekmurje ne bo prišel prekmurski inšpektor,ampak iz postojne,ali primorske!
PrividSlepih seveda. Kdo bo pa potem plačeval tvojo socialno podporo? Kdo ti bo plačeval študij? Cepivo, ki ga bo tvoj otrok dobil brezplačno? Porodniško tvoji ženi, ko bo noseča? Krpal ceste, po katerih se voziš? Boš sam plačeval vse to? Dvomim. Vse to se financira iz državnega proračuna, ki se polni tudi z DDVjem in prispevki. Ja, res se pogosto denar zapravlja za nesmiselne stvari, ampak če bi bili vsi tako razmišljajoči, kot ti, bi hitro zmanjkalo tudi za tvojo podporo, tvojo šolnino, cepivo za tvojega otroka in tako dalje.
Ne, nikoli nisem prijavil nikogar in tudi ne nameravam. Samo hočem vam pokazati, da je s prstom treba kazati na tiste, ki goljufajo državo in vse nas, državljane, ne pa na tiste, ki poskušajo narediti vsaj malo reda.
Chevapcic Himself
Naj samo opravljajo svoje delo tam, kjer je potrebno ampak, da se spravljajo na ljudi, ki težko dobijo zaposlitev in si želijo nekaj malega zaslužiti je pa svinjarija.
.. podpišem ..
.. mi, ki smo brez redne zaposlitve in pravno formalno slabo izobraženi, še ne pomeni, da smo brez znanja ..
.. sociologija pa je čistak enostavna, družbena tvorba je otročje jasna in v vsakem kotičku sveta si podobna, ostalo so željene pravljice po urejenosti družbe ..
@Freestayler dobijo te na podlagi telefonske številke, če jo imaš objavljeno v imeniku. Ne govorim na pamet, saj je to doletelo mojo znanko - nihšče je ni klical, ampak je dobila domov priporočeno pismo z globo. Moj namen je bil informirati ljudi, da so naj previdni, ker marsikdo ne ve, da inpešktorat poostreno nadzira oglase.
Sicer pa žalostno, kakšno mišljenje ima večina ljudi - če crkne meni krava, naj še sosedu - Če bi si ljudje malo več med sabo pomagali, bi bilo vse drugače.
Malo je čudno... če nisi opravil storitve in dobiš globo?
Kaj pa drugi razni oglasi... ljudje prodajajo krave in še kaj, kar ni neka nepremičnina ali registrirano vozilo. Tam je potrebno plačati davek?
Vaček pa, če ges kome plačan je dale nej moja briga, če tiste ne plača dafka odnosno dohodka ne prijave?
Jaz si bom probal urediti učenje nemščene... in se s kom srečati na štiri oči, brez telefonskih številk ali naslovov.
Sem se pozanimal... fčenjej prejk agenceje je bar ednouk drakše. Naj ges rešavlen državo z malen poštenjon?
dobijo te na podlagi telefonske številke, če jo imaš objavljeno v imeniku. Ne govorim na pamet, saj je to doletelo mojo znanko - nihšče je ni klical, ampak je dobila domov priporočeno pismo z globo
To jes ne vrvlen. Pa nemrejo te na podlagi toga oglobiti. Ker ti nemrejo dokazati, ka si tij to objavo. Ka če se je što zajebaval in dal oglas pa tvojo telefonsko, tij pa zavolo toga globo dobiš? Oni te morejo pri deli na čarno dobiti, nej pa te oglobiti na podlagi oglasa. Zdaj če je to tvoja znanka plačala si je pa čista sama krijva.
ges tuj malo dvomin ka samo tak globe talajo na podlagi oglasa, razen če je seveda v oglasi jasno navedeno, ka je tou delo na črno. recimo.
delo na črno je samo tisto delo kero je bilo plačano brez ka bi pri ton plačali davke. se pravi če nekomi betoneran dvej soboti pa mi da samo gesti pa piti je tou usluga, če mi pa plača, pa je delo na črno. inšpektori bole cilajo na fiktivne posle, torej pogledne si kontakte v malih oglasih in si dotično delo "naroči" te pa počaka do prave prilike, ka te uhapsi, tj. te kda ti zahtevaš plačilo oz. sprejmeš ponujeno denarno "nagrado". se pravi te dobijo prejk naštimaljke
to se prakticejra že fejst dugo, najbole primitivna oblika so bile inšpekcije študentskih bonov
meni je vseeno kaj kdo verjame in kaj ne. pa razne teorije kaj lahko in kaj se ne sme... nima smisla. point te teme je bil, da ljudje, ki obljavljajo razne oglase v katerih iščejo ali ponujajo delo ( in nimajo registrirane dejavnosti ) pazijo kako bodo pristopili k temu in kakšne podatke bodo izdali.
no tu je tvoja logika zgrešena, če misliš, ka boš z XY kontakton dejansko v prednosti. če nede jasno po tvojon kontakti, de pa jasno te, kda boš tij nekomi prišo tou drevje zrezat za keš.
ponavadi je več kak jasno, kda ide za delo na črno, pa če je tou telefonska z objavo v imeniki ali pa mail naslov [email protected]
@tinka78: Saj pa z denarjem, ki ga dobiš pri delu na črno tudi plačaš davek, ko ga zapraviš v gostilni, trgovini, pri frizerju,... :)
Delo na črno in sice ekonomija sta dva različniva pojma kelko je meni znano.
Sice ekonomija pomeni ka nešče nekomi plača na roko brez računa. Delo na črno je pa ka nešče nekomi nudi kakšno storitev (kero dobi plačano) in nema registrerane dejavnosti.
Država pač s ten preprečuvle in omejuvle nelojalno konkurenco. Ka je zaj pa s ten narobe? To je nalga države!! Poglenite faking Avstrijo (s kero se VEDNO ščejte primerjati) kak ma urejeno to področje. Eni pač non stop najdete neka ka leko gučite proti državi, tudi kda dela prav (kak delajo vse normalne države po svejti).
Čevapčič ti pa samo henjaj moralizerati pa... Pred meseci ti je en uporabnik javno na sobotainfo ponudo delo nekšo kelko se spomnin. Povej mi prosin, če si ga sprejel oz. če si šau delat!?
A se hecaš,najraje živi pri mami,od podpore in maminega denarja,pa za računalnikom.Da dobi službo,seveda,pisanje po forumih,a to noben ne plača. :D
Vsaka ponujena mu služba mu je sramotna,ker se ima za svetnika in hoče tako službo,ki ne obstaja,tako da ga bodo vsi hvalili in spoštovali.Služba kje bo mesečna plača nekje milijardo evrov na dan in še to mislim,da nebi sprejel,ker je premalo.
Pa kaj njemi falij?
Pozimi je na toplem, poleti uživa hladovino - saj veste kje,
nahrani in obleče ga mama,................
Opozorilo vseh, ki prodajate/iščete itd. preko malih oglasov na sobotainfo.com. Če niste 100% prepričani, da Vaš oglas ni sporen ( delo na črno, iščete/dajete inštukcije, iščete/ponujate delo itd. ) oglasov ne objavljajte, ker so se na MS tržen inšpektoratu odločili, da končo začnejo nekaj delati in zdaj pridno pregledujejo oglase na tem portalu in pišejo kazni vsem po vrsti.