Omejitev dela na črno?
Naša vlada znova dokazuje, ka živejmo v banani republiki. S svojim predlogom zakona o preprečevanju dela in zaposlovanju na črno ga že pa redno biksajo. Razmin če bi s ten ščeli zaščiti delavce, ampak dejstvo je, ka se vsen po vrsti jebe za delavce, glavno ka čim več strpajo v državni proračun, ka te lejko čim več spokradnejo.
Ka ščejo preprečite sosedsko pomoč je totalna bedarija. Nej smo vsi pri koriti, ka bi nam Vegrad zidal vile in zato si pač ustvarimo tak, ka eden drügome pomagamo. Une do mene v rit pijale, ker mo jes soside elektirko po kuče potegnila zato, ka je un meni stube zašvasal? Ka do omejüvali medčloveško pomoč?
To je pa seveda nej bilo delo na črno, kda je država podjetjam dovolila, ka so nej plačüvala prispevke za delavce (delavci pa so sploj nej znali za to)? Banda lopovska.
Komentarji
ne ven ka ščeš povedati ampak sousid ti lejko komot dela elektriko če je te tvoj sosed ovak pek na mlinopeki. či je pa privat električar pa tebi kak sousidi tou dela je pa obisk inšpekcije čistak upravičeni.
či podjetje ne plačuje socialnoga prispevka se ti ne štej pokojninska doba, delovna ti pa normalno tečej. boš mogla prvo malo obrtne pozobati pa te štenkaj :D neplačevanje prispevkov z dogovoron delavca je nej kaznivo. či pa za tou nejso znali je pa zdaj tudi že prekesno karkoli ukrepati
Omejevala de se sosedska (prijateljska) pomoč in to se mi zdij glupo. Ne je govora o privatnikaj in plačevanju na roko, ampak o pomoči. In če je sosed električar pa dela v podjetju (nej je privatnik) ge elektriko napelavle mi nede smel elektriko napelati kak uslugo. In to se mi zdij bedarija.
Dupont se je lekar že praveč veselome decemmbre posevto, pa ne lada več celoga posta do kraja preštete. Direktna +1 (že pa)?
VIr prispevka časopis DELO.
Ja in ka mislite ka do to preverjale v saki kuče al ka? Rejsan ste... Rejsan je nej idealen, je pa dosta baukše kak te ka je. Namesto ka bi podprli številne dobre stvari, se včasi spravite na eno negativno, svašta...
Delo na črno je in vedno bo. Izkoreninit ga ne bodo mogli, ker ga nekatere "državne" ustanove celo podpirajo in ljudi "učijo" in na en način tudi silijo delat na črno.
Preprečevanje dela na črno je za državo kot tako pozitivna stvar, ampak problem je v tem, da nam politiki spet dajejo slab zgled. Ker riba smrdi pri glavi, bi se morali najprej lotiti sami sebe in drugih inštitucij v naši državi. Še vedno pa njihova metla (ne glede na dejstvo, ali so na vladi levi, ali desni ali osredinjeni, rdeči ...) pometa z najbolj ogroženimi sloji prebivalstva. Če bi začeli pri sebi, bi bili neprimerno bolj kredibilni.
Jes večkrat pomagam svojoj sousidi, gda je njeni na tereni. Do zdaj, naju je bilou straj samo njenoga gasterbajtera, zdaj de naj pa lekar še inšpekcije.
Bi tou svoje delo na črno mogel prijaviti ?
Branko Boldižar
Ka ste nouri ka bi nan politiki bilij za vzgled - vejpa kak do si peneze "spravlali"
Te de na konci samo ena daleč prevelka plača - od toga se pa rejsan ne da živeti
Chevapcic Himself
Jes večkrat pomagam svojoj sousidi, gda je njeni na tereni
.. no, na koj smo vsi pomislili?
.. čevapčič, glej, si biu že gnjes na sprehode?! ..
Ja, dober soused je več vreden kak cela rodbina. :)
Naša vlada znova dokazuje, ka živejmo v banani republiki. S svojim predlogom zakona o preprečevanju dela in zaposlovanju na črno ga že pa redno biksajo. Razmin če bi s ten ščeli zaščiti delavce, ampak dejstvo je, ka se vsen po vrsti jebe za delavce, glavno ka čim več strpajo v državni proračun, ka te lejko čim več spokradnejo.
Ka ščejo preprečite sosedsko pomoč je totalna bedarija. Nej smo vsi pri koriti, ka bi nam Vegrad zidal vile in zato si pač ustvarimo tak, ka eden drügome pomagamo. Une do mene v rit pijale, ker mo jes soside elektirko po kuče potegnila zato, ka je un meni stube zašvasal? Ka do omejüvali medčloveško pomoč?
To je pa seveda nej bilo delo na črno, kda je država podjetjam dovolila, ka so nej plačüvala prispevke za delavce (delavci pa so sploj nej znali za to)? Banda lopovska.