Ogrevanje s klimo
Doma se odločamo če bi v teh hladnih dneh začeli kuriti s centralno ali pa bi ogrevali s klimo. Kako dolgo se lahko ogreva s klimo - do katere temperature? Kakšna je razlika v ceni oziroma kaj se bolj splača?
Zanima me še če lahko klimo pokvarimo, če bomo z njo segrevali še pri temperaturah pod ničlo?
Komentarji
Ges si v Maribori celo zimo segrevlen stanovanje z klimo. Enako segrevlejo tudi lastniki ka so v kuči. Edino da idejo temperature nad -13 te preklopijo na centralno.
Preveriti je potrebno do katere minimalne temperature klima še deluje. Prav tak je vprašanje izkoristka pri nižjih temperaturah, ker se COP spremeni. Zato preveriti tehnične specifikacije klime in potem videti kako in kaj.
Kaj je pa COP? Kje lahko ta podatek najdem?
Mi je pa že na zasebno sporočilo odgovoril en uporabnik, da je strošek porabe elektrike za ogrevanje precej nizek in da so samo 40 eur poračuna dobili. Nove klime pa naj bi tudi do -15 delale in da ni nič narobe če je zunaj hladno, ker se ne more nič pokvariti.
lejko se segrevleš tak dugo dokeč se ti kompresor ne izklapla zaradi prenizke temperature.
to je s tehničnoga vidika, praktično se pa vsaj meni ne obnesej ker je preveč suji zrak.
pokvari se pa lejko marsikaj, najbrž si še nej vidla ka se zgodi z alu/messing cevko puno fluorokarbonatnoga plina pri nizki temperaturi. :D
Kaj se pa zgodi s cevko?
Doma se odločamo če bi v teh hladnih dneh začeli kuriti s centralno ali pa bi ogrevali s klimo. Kako dolgo se lahko ogreva s klimo - do katere temperature? Kakšna je razlika v ceni oziroma kaj se bolj splača?
Zanima me še če lahko klimo pokvarimo, če bomo z njo segrevali še pri temperaturah pod ničlo?