Odvoz smeti
Pozdravljeni,
Mene zanima ali je obvezno imeti zabojnik za smeti. Upokojena sorodnica živi sama na vasi v stanovanjski hiši s vrtom. Ker ima torej vrt in organske odpadke kompostira nima veliko odpadkov ki bi jih lahko odvrgla v zabojnik namenjen zato. Odpadkov se torej ne nabere toliko da bi tedensko lahko napolnila zabojnik. Vprašanje če sploh mesečno. Torej ji predstavlja zabojnik predvsem velik strošek (celoletni odvoz je skoraj pol 1 mesečne kmečke pokojnine). Zato me zanima ali obstaja kakšna druga pravno podprta rešitev v zvezi s urejenim odvozom smeti, ki bi predstavljala manjši strošek. Hvala za odgovor. Lp.
Komentarji
Nevem kje tvoja sorodnica živi, jaz ti lahko dam primer za Mursko Soboto z okolico, kjer zbira Saubermacher&Komunala. Zabojnik je obvezen, oz v primeru, da ni potrebno toliko odvozov je možno kupiti le vreče, ki jih prav tako kot zabojnik pač potem nastaviš k robu cestišča oz kjer koli že. Drugače pa je to zapisano v nekih odlokih občine.
Upam, da se gre v tem primeru za zabojnik z ostalimi odpadki. V tega organski odpadki uradno tako ali tako ne spadajo.
LP
explorer19: ja kelko pa te plača za odvoz smeti z enoga navadnoga zabojnika?
tao je meni tüj nej logično
5€ x 12= 60€ , pokojnina pa je nindre 180€, nej je polovica ali 1/3 pa je
Zabojnik za biološke odpadke ni nujen če kompastiraš odpadke doma.
ja trendy-samo vse ka je kao biološko pa tűdi nemreš-oz. naj se ne bi kompstejralo
npr: ostanki hrane in živila
rastline s semeni (navadna zvezdica, koprive, rogovilček (francoska zel) itd.)
plevel in korenine (njivski slak, itd.)
rastline obdelane z insekticidi
odpadki, ki kažejo znake bolezni rastlin (požig listov, nagubano listje, obolelo listje zelja, fižolovca, kumar ali paradižnika)
tudi jaboke-
P.S.: ge ne delan v saubermahere :)
To vse ka je kao biološko, od začetka do konca tvojega seznama ka ide v rjav smetnjak, iz toga se napravi ČISTI KOMPOST!
P.S. ge ne delan v Saubermachere, znan pa dosta toga :))
Pozdravljeni,
Mene zanima ali je obvezno imeti zabojnik za smeti. Upokojena sorodnica živi sama na vasi v stanovanjski hiši s vrtom. Ker ima torej vrt in organske odpadke kompostira nima veliko odpadkov ki bi jih lahko odvrgla v zabojnik namenjen zato. Odpadkov se torej ne nabere toliko da bi tedensko lahko napolnila zabojnik. Vprašanje če sploh mesečno. Torej ji predstavlja zabojnik predvsem velik strošek (celoletni odvoz je skoraj pol 1 mesečne kmečke pokojnine). Zato me zanima ali obstaja kakšna druga pravno podprta rešitev v zvezi s urejenim odvozom smeti, ki bi predstavljala manjši strošek. Hvala za odgovor. Lp.