Odprtje spletne trgovine

|

Živjo,
jaz vas vse tu na forumu prosim za pomoč, namreč odpira se ena spletna trgovina, in bi radi izvedeli informacije iz prve roke - torej od ljudi kateri so to že skos dali oz. so sodelovali pri tem.
Namreč, zanimajo me še najbolj pogoji poslovanja. Vem, prebrali smo marsikaj o tem, vendar ni nič zanesljivo. Torej, pogoje poslovanja si lahko sami napišemo, ali se rabi za to pravnika, da jih pravilno napiše?
Hvala!

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
talicc

Živjo,
jaz vas vse tu na forumu prosim za pomoč, namreč odpira se ena spletna trgovina, in bi radi izvedeli informacije iz prve roke - torej od ljudi kateri so to že skos dali oz. so sodelovali pri tem.
Namreč, zanimajo me še najbolj pogoji poslovanja. Vem, prebrali smo marsikaj o tem, vendar ni nič zanesljivo. Torej, pogoje poslovanja si lahko sami napišemo, ali se rabi za to pravnika, da jih pravilno napiše?
Hvala!

Martina Horvat

Jaz bi ti priporočala, da pogoje poslovanja najprej pogledate pri kakšnih večjih spletnih trgovinah pri nas, ker imajo to sigurno dobro porihtano. Mogoče na koncu še kakega pravnika prosiš, da ti pregleda za vsak slučaj.
Če pa imaš kakšno zelo specifično spletno trgovino, pa ti predlagam, da vseeno najameš kakšnega pravnika, da pripravi besedila.

Bonifacij Rumpelstilski

talicc ne nücaš pravnika.... pri nas so pogoji poslovanja preko spleta zakonsko določeni. Mij smo meli na začetki pred lejtami tüdi tak bole po svoje napijsano pa smo te meli enkrat inšpekcijski pregled spletne trgovine in nan je inšpektor san napijso kakši morejo biti pogoji poslovanja... in smo samo prepijsali. Več ali menje pa majo zdaj že vse spletne trgovine tej pogoje pravilno napijsane (kazni so prevelke ka bi se što še zajebavo s ten) pa komot skopejraš. V bistvi je najbole pomembno v teh pogojih ka štijma varstvo osebnih podatkov pa vračilo izdelkov pa kupnine. Vse ostalo si lejko priredij kak ti paše.

talicc

oki, hvala na odgovoru. Kak pa je s skadiščenjem? Smo steli tisti zakon, ka guči o sladišču, ali to se niksi vrag vo ne razmi;) In ce deluješ iz stanovanja, kaj potem? in bo roba šla tekoce.

Bonifacij Rumpelstilski

To pa zna biti problem.... zakon določa ka moreš tüdi, če opravljaš samo spletno prodajo, meti poslovni prostor/skladišče. Če maš s.p. registrejrani na domačon naslovi in si doma v stanovanji v bloki se idi pozanijmat kak si lejko eno sobo spremenijš v pisarno/skladišče. Tou moreš iti na upravno enoto pa ti tan dajo dovoljenje. Če boš prodajo kakšne menjše artikle je nej problem, če boš pa prek neta odavo rezervare pa ziher neboš doubo dovoljenje za opravljanje dejavnosti v bloki. :)

talicc

dexter, da, manjsi artikli se bodo prodavali, taka mislim, ka nebi smelo biti problema;) amapk, znas kak je tau; kaj znas kda se bo sto v tebe vpičo. zato pa rajsi malo pitam naokoli, če bi mi lejko sto dal kaksno koristno informacijo;)

hušimuši

Pozdravljeni vsi. Zanima me kdaj bo odprta ta trgovina in kaj bo prodajala. Mi lahko malo zaupate na uho. Lep dan še naprej

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet

Vse v Svet