Norčevanje iz delavcev
Včeraj zvečer sem slučajno pogledala en prispevek na 24ur, kjer se mamica, sicer zaposlena v javnem sektorju, toži, da bosta s partnerjem letno ob 7.000 EUR zaradi varčevalnih ukrepov. Skupaj mesečno prejemata 2.800 EUR neto plače, po sprejetju varčevalnih ukrepov be bosta nekoliko manj in ta koza si drzne iti jokat na nacionalno televizijo, da ne ve kako bodo preživeli?!
Skoraj sem vrgla računalnik skoz okno od besa, ko sem jo poslušala!. Pa kaj se ji sanja za kakšen denar morajo ljudje cele dneve garati v službi? In da je teh 7.000 EUR, za katere bosta ob reformah v predvidenem obsegu prikrajšana, celoletna plača velikega dela delavcev v Sloveniji? Pa še za to iz meseca v mesec trepetajo?
Pa še to, kdo za vraga je tej kokoši, ki se pogovarja z njo, dal zeleno luč, da kaj takega sploh objavi? To je norčevanje iz delavcev! Kaj delavcev, vseh ljudi, ki polnimo državno blagajno!
Komentarji
Govorim pa o tem prispevku http://24ur.com/novice/slovenija/mlada-mamica-letno-bomo-ob-7-000-evrov…
ja čisto prav imaš
če dva ki sta delavca prejemata minimalno cirka 600eur.je to 1200eur
in kako naj ta preživita s tem da bi njima tudi varčevalni ukrepi znižali ostale prihodke
res glavo bi ji odšrafal
pa še ena takšna vzgojiteljica pravla da ima začetnica 900eur plače ki se lahko ščasoma poviša na 1200eur in to S ŠTIRILETNO SREDNJO ŠOLO
in koliko dobiš v realnem sekt. s tem minimalno plačo
vedno bolj mii dvigujejo ti javni oslužbenci pritisk-
tinka, pop tv (24ur) je nej nacionalna televizija! :)
Vačik je pa tou skoraj podobno tistomi đoukanji enoga lokalnoga cigana keri je na lokalnon radiji izjavo ka on zdaj nede mogo več živeti ka de po nouvon namesto 2000€ podpore dobijvo samo še 1200€.:)
Vem, dexter. Nacionalna televizija je RTV, ampak tu sem pač iskala izraz za televizijo, ki pokriva celo Slovenijo. Lokalne televizije pokrivajo lokalna področja, zato se mi je izraz nacionalna zdel najbolj smiselen, glede na to, kaj sem hotela povedati.
@tinka78 iz delavca se norčuje država, kera ne zdigne minimalne predpijsane plače, kera od delodajalcov vleče kraj ogromne prispevke in kera dobesedno razmetavle z pejnezami. Pejnezov je zadosta, samo ne vejo racionalno delati z njimi.
Če se pogledne malo izdatke javnih ustanov te hitro opazili, ka so tej proti konci leti, tan decembre na viške. Zakoj? Zato ka če vse ne zapravijo, te jim država pejneze zeme in jin da naslednje leto menje, za nagrado za racionalno uporabo.
In tij tinka si tipičen primer zavisti, naj me tresne. Ka zaj, vsi naj majo minimalne plače ka boš tij (in tebi podobni) zadovoljna?
Kolega je kakši mesec nazaj doktorejral, dela na IJS-ji, in kak doktor ma plače kakšeh 1200€!! in njemi bi se zaj plača naj znižala? In to boš tij utemeljila kak upravičeno zato ker delavec dela za minimalno plačo? Te se pa spitavlejo zakoj mamo beg možganov.
Te se jamra ka slaba rodnost, a idejo pa skinjajo podporo za vrtec, menjšajo porodniške.
Glede na izračun, ki je objavljen med prispevkom, bi rekel, da imata 2800 € neto prihodkov vključno z otroškimi dodatki, potnimi stroški ter malico (zakaj bi jih sicer odštevali). Ob sprejetih vladnih ukrepih bi se ti prihodki zmanjšali za 400 € na mesec (če ne štejemo regresa in dodatka za mlado družino). Od začetnih 2800 € tako ostane 2400 €. Svoje finančne odlive določaš ponavadi glede na tekoče prihodke (v tem je tudi problem, če vlada oklesti družinski proračun za četrtino), zato tisti z večjimi dohodki kupijo večje stanovanje, dražji avto itn. Tako je ta družina vzela stanovanjski kredit, z odplačevanjem 1100 € na mesec. Zdaj odštejemo teh 1100 € od prejšnjih 2400 € in dobimo 1300 €. Ker je bil do zdaj drugi otrok v vrtcu zastonj, sta najbrž v finančnih načrtih s partnerjem to upoštevala tudi vnaprej - a vlada si je glede tega premislila, tako da bodo stroški za drugega otroka doprinesli dodatnih 200 € stroškov (saj imata visoke prihodke). Če zdaj odštejemo 400 € vrtca od preostalih 1300 €, ostane 900 € skupnega prihodka. Recimo, da imata vsaj en avto, ki ju stane 300 € na mesec. Odštejemo 300 € od 900 € in ostane 600 €. In za teh 600 € je treba plačati ostale mesečne stroške ter hrano (in še marsikaj drugega), kar, če imaš dva otroka, ni ravno veliko. Ali pač?
Olajšave za 4 dice pa ma 11.000 na leto.
Ka ne gučimo o varnosti zaposlitve, kero ma skoro največjo možno.
Ja Mraz prevelki apetiti pač...
Meni je tudi to nej jasno nič. Vejpaka si fu*njena draga baba!? 1400€ plače maš pa se pritožuvleš? Pa toga pol lujdi v življenji še nej vidlo! Do tečas ka majo delavci v realnon sektori (keri napaja javni sektor) plačo pod 800€ je tarnanje pri takši plači delanje norca z poštenih, delovnih lujdi v realnon sektori!
Tisti avto v videi (38. sekunda) ne zgleda slabo nej? Sklepan ka je njeni če so ga že prikazali v videi. Očitno ma zadosta keša če si takše avto leko kujpila. Naj nekši stručko povej ka je to za avtoja pa kelko košta
Ma kakša zavis Direktna. Pravično trbej razporediti breme krize razmiš!? Relni sektor se je skrčo in nastrado v 3 letaj nenormalno... Javni sektor je tej krize do zdaj še sploj nej občujto. Pa še vedno mo (če tudi se sprejmejo tej ukrepi) ena izmed bolj socialnih držav v Evropi. Pardon to so pač dejstva!
V glavnon ge san za znižanje plač ampak seveda nej pri vseh. Nešče ka ma 600€ plače njeme resno nemaš kaj dosta gemati. Po drugi strani pa bi tistin ka majo okole 1500€ znižo za 15% brez pogajanj.
Najbole smejšen je pa tej stavek (tudi na konci videa v prispevki): ''Vsi se zavedamo, da je potrebno varčevati, TODA...'' Haha smešnice no. Vsi so vedno za varčevanje ale niti slučajno nej pri mene šparati!!! Pri drugih zemite! Pa vsi začnejo z: ''Ge san za šparanje...'' te pa prijde magični TODA in ČE
Spy, ne razumeš, da je poanta prispevka v tem, da bodo varčevalne ukrepe najbolj občutile mlade družine z otroci, ki obiskujejo vrtec, in ne to, da se v javnem sektorju naj nebi varčevalo? Mladim družinam se tako prihodki lahko zmanjšajo (če vštejemo povečane stroške) tudi za četrtino, kar je za moje pojme idiotsko.
Sicer pa v svoji obremenjenosti z javnim sektorjem očitno spregledaš dejstvo, da nima 1400 € plače, ampak je to znesek skupaj s stroški ter otroškimi dodatki. Drugače mi pa napiši, kje v njenih izdatkih so razvidni veliki apetiti, ob dejstvu, da za spodobno stanovanje v okolici Ljubljane odšteješ 150.000 - 200.000 €.
Mraz, ti si sigurno eden izmed tistih občinskih prdcev, ki se za tisočaka na mesec tam 8 ur praskajo po riti! Tam ste namesto rož, samo da njim za razliko od vas ni potrebno vsake pol ure servirat kave!!! Že leta in leta se napajate iz davkoplačevalskega korita, ki ga polnimo MI IZ PRIVATNEGA SEKTORJA!!!! sedaj ko pa je prišel čas da KONČNO tudi vi malo zategnete pasove, pa se vedete kot da bo konec sveta in si še dovolite stavkati??? Abolutno nobenega sočutja nimate za ostale sodržavljane!!! DA BI VAS ČIM VEČ ODPUSTILI golazen požrešna!!!
ZADNJI ČAS JE DA TUDI JAVNI USLUŽBENCI OBČUTIJO TO, KAR PRIVATNI SEKTOR ČUTI ŽE ZADNJA 3 IN POL LETA, ODKAR SE JE PRIČELA RECESIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Potem pa si še dovolite prositi za našo podporo???? A je kdo izmed javnih uslužbencev pokazal kako podporo, ko smo mi 2009 protestirali???? NOBENEGA NI BILO NIKJER!!! Prav tako ni bilo nobenga, ko so od začetka recesije, pa do sedaj v privatnem sektorju ODPUSTILI 80.000 delavcev, dočim v javni upravi so jih v tem času ZAPOSLILI 9000!!!
ABSOLUTNO PODPIRAM DRŽAVO, PRI VARČEVANJU V JAVNI UPRAVI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Janši zgleda uspevle secret plan. Folk med sebof sprejti. :)
To je nej način varčevanja v javni upravi, to je samo način kak folk sprejti med sebof. Kda do delavci šli na cesti do ovi v javni upravi pravile, jebite se. Namesto ka bi vsi složno nastopili proti naši lopovski politiki.
Definitivno se pa strinjam ka bi trbelo malo čistko napravite na javnom sektorji glede števila zaposlenih. Predvsem na kakših ministrstvih. Pa poslancom skinoti puno 1letno nadomestilo po preteki mandata. Pa vojake lepo domov pozvate, nej ka jih pošilajo ne vem kama.
Janša je ščel šolnine uvesti. Zgleda de njemi to zdaj uspelo. Znižali do plače zaposlenim, univerzam do zeli pejneze in te do univerze same prisiljene uvesti šolnine, ka vačik nede šlo skoz.
jochy, podpišem se pod vse kar si napiso!
Gamad smrdljiva, delat se nafčite, nejpa ka te stavkali !!!
Mraz in ostali zagovorniki,nič ne bi imela proti, če bi v tem prispevku bila kakšna medicinska sestra, ki ima nekaj malega nad minimalno plačo in bi jo to znižanje res pahnilo na prag revščine. Ampak da pa se pritožuje nekdo, ki ima skoraj 34.000 evrov letnega družinskega proračuna, to je pa sramota in norčevanje!
To s stanovanjem in stroški v Ljubljani je nakladanje. A misliš, da medicinski sestri ali pa delavki v kolinski ni treba reševati stanovanjskega problema? Pa imeti otrok v vrtcu? Joshy ima kar prav. V realnem sektorju se zadnji 2 do 3 leta še kako čuti zategovanje pasu in varčevanje. 80.000 ljudi je pristalo na cesti zaradi tega. Kako to občutite v javni upravi? Nikakor. Zakaj? Ker ste vi tisti, ki pomagate zategovati pas realnemu sektorju.
Kdo je kriv, če se nekdo prekomerno zadolži? Če je to storil za časa t. i. "debelih krav", bo seveda kriv Janša. Kdo prej, pozneje? Kdo predvsem v času zadnjih treh let? Prekomerno zadolževanje je samo izgovor, da se sedaj nekomu življenjski standard ruši, ker bo dobil cca. 10% manj po eni plači.
Če kdo ne misli z glavo, ampak mora imeti avto vsaj kot sosed (pa ga predvsem ne rabi), mora iti vsaj na dve leti ne neko križarjenje, na morje se mora iti, pa makar se denar priškraba s kreditom, smučanje obvezno, treba je plačati tečaj oz. pristojbnino za balet ali šolo klavirja in ne vem še kaj... A ima to vse otrok, delavec, kateri zasluži npr. 700 eur, življenjski sopotnik podobno oz. je brez službe?
Nekateri nimajo enostavno mere, kaj je racionalna porazdelitev stroškov in kaj je mala umetnost preživetja z malo denarja. Tako, da stavke šolnikov in bolje plačanih javnih uslužbencev (taki, kateri imajo nad 800 eur plače) ne podpiram. Kateri med njimi je siromak? Ja, verjetno tisti, kateri si privošči vse zgoraj našteto!
Po ton takšnon more te zdaj cejla Slovenija spadnoti na minimalno plačo ali kak si zdaj tou eni predstavlate? Po ton ka eni tü pijšete me sploj ne čüdi ka je vse v takšon dreki kak je...
Truplo, tüdi če se ide na smučanje, balet, klavir in ne vem še kaj... tüdi od toga nešče živej in dobi plačo... pa država davek. Po logiki enih bi mogli vsen znižati plače na minimalca pa bi te vsi lepou cejli živod do smrti doma sideli pa se smilili sami sebi kak si nika nemremo privouščiti... cvetela bi samo živilska industrija pa špecerije...
Truplo, direkt si te predstavljan, če bi biu zdaj tij javni uslužbenec... kakšo rabuko bi delo po forumaj za obrambo svoje plače in svojih interesov. :)
@Truplo pa nej je tou komunizem, ka bi bili vsi enaki. Eni se trujdijo, vlagojo v sebe, drujgin se pa pač ne da. Razlike se pa pokažejo gli v krizi.
Tak kak pravi pregovor, da v težavah spoznaš kdo je tvoj prijatelj. Naprimer za tinko78 dvomin ka je komi prijatelj.
@joshy in didgeridoo, gda ta nucala gasilce, medicinsko oskrbo, policijo, spričevalo, kakšne dokumente itd. te tan tistin liden povejta ka je gamad smrdljiva.
Dexter, zadnji odstavek: ne veš naprej, zato predvidevaš, kar je narobe. Priznam: če bi imel plačo nižjo od 800 eur, bi imel verjetno kakšno za pripomniti. Toliko mi lahko verjameš. Če si pa bral klerkoli moje pripombe, pa sem vsepovsod zapisal, da se vseh ne sme metati v isti koš (po zaslžku, po pridnosti), ker so ljudje različni.
Po tvojem pisanju bi sklepal, da naj ostane, kakor je, dokler ne propademo samo zato, da bodo nekateri še naprej trošili, ker s tem plačujejo tudi DDV, kateri se vrne v proračun. Ostali pa, kakor kdo... dokler lahko, pač diha, potem pa naj crkne.
Se ti ne zdi, da si udaril solidno mimo?
Nej Truplo.... niti slučajno naj ne ostane tak kak je zdaj.... naj se rajši zvišajo plače tistimi z majhnimi prihodki!
In ja.... naj se troši.... ampak v mejah normale.... in brez zadolževanja.... de čista zadosta pejnez krožilo... seveda, če se nedo znižavale plača ampak kak san pravo ka do se tistin z menjšimi OD-ji zvišale.... pa magari samo za 50€.
Truplo, po tvojon pisanji pa bi te pač vsi dokler bi lahko dihali, potem pa crknili. Zaprimo smučarske centre, glasbene šole, plesne šole, vse ostale šole.... dajmo še dodatnih 20-30 tisoč lidij na cesto.... zaprimo vse upravne enote, skenslajmo gasilce policijo.... vse je tou luksuz.... pa lepou vsi doma na minimalci ob krumpšovi župi veselo do smrti. Pa kama eni brodite... od plač javnih uslužbencov (pa tüdi ostalih) živij en lejpi del privatnoga sektora.... ka de s temi če nede več nišče trošo? Dodatnih 20-30 tisoč brezposelnih.
Vlada bi naj ukinila raznorazne komisije na državnon nivoji kere so same sebi namen in v kere so razni politiki v 20 lejtaj porinili svoje nesposobne sorodnike in keri tan vličejo masne plače za nič, ka bi vojake privleki domou, skenslali TEŠ in še kakšno ostalo trenutno nepotrebno državno investicijo.... nej rajši napravimo kompletno državo srmašno in neizobraženo (šoulanje si tüdi po male skoraj nišče več nede mogo privouščiti) te jin pa lepou vladajmo kak v srednjon veki. Tou bi radi?
Namesto ka bi se vsi fküper borili ka bi bilou vsen boukše, se tisti ka van je slabše borite ka bi vsen bilou tak slabo.
V včerajšnjem Večeru je dober članek o tem koliko je javni sektor že prispeval, da se je Slovenija lahko priključila EU in to vse od leta 2002 pa do famozne Virantove reforme ki je pravi izvirni greh tega kar imamo sedaj. Sicer pa je ta hepan od Janše zapustil od vsega tega kar je imel na voljo v časi največje rasti na ručunu samo 60 miljonov € plusa. Moral bi vsaj 1 miljardo. In tako kot pravi Dexter če bodo zdaj vsem znižali plače bo spet manj porabe in slovenske firme od tega ne bodo imele nič. Zvišajmo DDV z 20 na 22 odstotkov in problem rešen. Itak ta 2% največ dajo tisti ki imajo več. Hrana ostane na 8,5%. Vendar Janši kaos koristi.
@joshy
Poslušaj, seljačino nepismena: v prispevku je izpostavljena določena družbena skupina in vpliv določenih varčevalnih ukrepov na njih. Na to sem podal tudi repliko in se do tega opredelil. Zato, če me že kritiziraš, kritiziraj tisto, o čemer pišem in o čemer poznaš moje mnejne - z drugimi besedami, govori o tistem, na kar se spoznaš in ohrani nek nivo kulture.
Dexter, v odgovoru meni si nametal vse, kar ti je prišlo na misel in je po svoje tudi pravilno. Ampak, sedaj ravno ne pišemo o ciklusu... kako se denar obrača po domače. Vsak butec ve, da če uradnik kupi kmetu jabolka, bo ta denar lahko spet naprej plasiral in prodal nato še hruške drugemu uslužbencu, gasilcu, v glavnem takemu v javni upravi.
Glede raznih komisij in agencij: gro tistih, kateri bi zaradi zaprtja izgubili službo, bo vlekel manj denarja od nadomestil, kakor sedaj od osebnih dohodkov. Pa valjda je tudi to jasno. Pa nikogar ne podim iz služb, ampak dejstva so pač dejstva...
Govorimo o stavki in ali je upravičeno, da stavkajo npr. taki z dokaj solidnimi plačami. Pa ne me napak razumeti da imajo ti prevelike. Ker se toliko spotikamo v šolstvo - to ni lahko delo, je stresno in še kaj... ampak prišla je kriza in potrebno je zmanjšati plače. Komu? Pa valjda bolj tem s solidnimi plačami, kakor tistimi z najnižjimi.
Truplo, nika san nej nameto.... napijso san ti dejstva... znižanje plač komi koli za sebov potejgne določene posledice in je nej vse tak enostavno kak si eni predstavljate.
Ja seveda, kriza je prišla.... in k reševanji krize se je potrebno pametno cuj spraviti, nej pa samo na horuk plače znižati.... ostale stvari kere so pa največji potrošnik javinh financ pa ostanejo nedotaknjene. In zakoj bi tej s solidnimi plačami nej še dale meli solidne plače? Mislin ka bi cejla drüjžba mogla stremeti k tomi ka bi VSI meli solidne plače nej pa ka vas je zdaj polovica čemernih na tiste keri zaslüjžijo več kak vij. Z varčevalnimi ukrepi bi mogli ruknoti tiste keri majo rejsan preveč in keri dobijo nenormalno viske plače.... nej pa tiste keri majo za naše razmere solidne plače, v evropskon merili so pa pod povprečjon. Če pa že morejo pa naj jih po nekšon pravičnon sistemi.... tistin z minimalcon itak nemrejo žnižati plače, ostalin bi pa procent pač varejro glede na zaslüžek.... npr. tistin z 800€ neto prihodka bi pač znižali za samo cca 5%, ovin z par jürjami prohodkov bi pa pač zničali za cca 15%.... privarčevani znesek bi biu na konci isti kak pa če bi vsen znižali za 10%, oziroma bi biu še vejči.
Pa kak san že pravo, vlada naj prvo pri sebi razčisti pa raztira prisklednike.... pa te naj začne šparati na narodi. Narod je itak vsega hudega navajeni, oz. se hitro navadi.... ali gda cuj gledaš kak tebi fkraj gemlejo, drüjgin pa cuj davlejo.... te se ti pomali deklin zdigne.... pa neglede na tou kakšo plačo maš.
vsevedo truplo, valJda....solidne pa najnižje....kda do pa ovin s (pre)velikimi??
direktna +1..
najprej en sektor, potem drugi...itd. itak kda enome znižajo se drugi nede buno keri ostane (začasno) na dobron, kao: ka do še nan vzeli....samo za en čas je pa opet obratno... ...te se pametuje, pa svajuvle, zaj mij zaj vij, a nakonci so oboji brez pa še svajeni!!!
svinje se pa pri koritu s polnimi gobci veselo smejijo z nas;)
mamuTi, oprosti: bolje biti vseved kakor glup kot noč...
A ti je res potrebno vse napisati? Je kdo kje izrecno omenil, da se tistih največjih plač ne sme "dirati!"
Dexter... obračaš, obračaš... saj, saj... Ni bogate družbe brez bogatih posameznikov sem vedno govoril. Je tudi v prihodnje ne bo. Žal pa smo na kilometre stran od bogate in pravične družbe, zato je potrebno prerazporediti zadeve in to so tudi plače. Ker je realni sektor itak "na trgu", dobiva, kar pač ima. Javni sektor pa se obnaša, kot da ta denar nekje obstaja, je... ne zaveda se, da si ga sposujemo.
Pa bodi dovolj z moje strani!
Mislim da je jedro prihrankov v javnem sektorju v organiziranosti, nadzoru in celotnem konceptu.
Ostali materialni in nematerialni stroški javnega sektorja so po mojem leglo korupcije, kvazi javnih naročil in trošenja javnega denarja. Vendar tam ne moreš rezat. Ker riba smrdi pri glavi in lobiji so enostavno premočni. Svinje so se zakopale v kopanjo in ne popučajo.
Mi se tu z zobotrebci pikamo za nekaj1000 evrov mesečnega prihranka pri plačah, medtem ko npr. dars, železnice ipd javni dinozavri kot pičkin dim spičijo mesečno miljone. Američani tomi pravijo "peny wise, dollar stupid" koncept.
Plače so trenutno res previsoke in jih je potrebno uskladiti s situacijo, ne bo pa to trajna rešitev.
Truplo, preveč ozko gledaš... tou si že večrat dokazo... nej si pripravljeni malo širše poglednoti in pretehtati situacijo iz več gledišč. Neje vse samo čarno bejlo...
Posledic kere de sebof prineslo kakšno koli znižanje plač in socialnih transferov se marsišto ne zaveda. Mogouče te začnoli bole realno glejdati na situacijo gda do vas v bolnici pred vratami püjstili ka si nete mogli plačati pregleda ali operacije ali pa gda si nete mogli v lekarni osnovnih zdravil küjpiti ka na recept nede več nika... pa gda do van deca s končanov osnovno šoulo doma sideli ka nete meli pejnez ka bi jin omogoučili pridobitev srednješolske izobrazbe.... pa gda de ogromno lidij še dodatno brez slüjže ostalo ka na firmaj nede več dela, v trgovinaj pa nej prometa.... nede pa niti nadomestil za brezposelne.... in glede na tou ka nede več olajšav za deco nede več niti dece.... in ka de te? Slovenija de postala država penzionistov, brezposelnih in peščice bogatašov!
Neoliberalizem je zakon... gelibar?
Jes enostavno nemren pa nemren vrvati, kak so eni zabiti in tisto tipično, če jes neman pa naj še of nema. Či jes životarin pa naj vsi životarijo.
Mislin resno, wtf je narobe z vami folk?
Nižanje plač v javnon sektori je samo kost za glodanje ovcan slovenskin.
Edini namen vlade je büu spreti lidij med seuf. In tej lidje so tak zaslepleni s tejn ka dejansko ne vidjijo ka se dejansko dogaja v ozadji cejloga toga cirkusa. In sicer slabitev in razpad javnega šolstva zdravstva ter še neklaterih skupnih dobrin.
Nekaterin na ton forumi bi priporaučau ka malo zemejo pamet v svoje roke, nej pa ka slejpo kapati na populistično nakladanje in ustrahovanje s strani vlade.
@tinka78
Ja težko si predstavljam, da nekdo nebi bil zaskrbljen, glede na tisto računico, ki sem jo naredil. Kje, glede na računico, torej vidiš prevelike zahteve oz. stroške, ki predstavljajo luksuz?
Včeraj zvečer sem slučajno pogledala en prispevek na 24ur, kjer se mamica, sicer zaposlena v javnem sektorju, toži, da bosta s partnerjem letno ob 7.000 EUR zaradi varčevalnih ukrepov. Skupaj mesečno prejemata 2.800 EUR neto plače, po sprejetju varčevalnih ukrepov be bosta nekoliko manj in ta koza si drzne iti jokat na nacionalno televizijo, da ne ve kako bodo preživeli?!
Skoraj sem vrgla računalnik skoz okno od besa, ko sem jo poslušala!. Pa kaj se ji sanja za kakšen denar morajo ljudje cele dneve garati v službi? In da je teh 7.000 EUR, za katere bosta ob reformah v predvidenem obsegu prikrajšana, celoletna plača velikega dela delavcev v Sloveniji? Pa še za to iz meseca v mesec trepetajo?
Pa še to, kdo za vraga je tej kokoši, ki se pogovarja z njo, dal zeleno luč, da kaj takega sploh objavi? To je norčevanje iz delavcev! Kaj delavcev, vseh ljudi, ki polnimo državno blagajno!