NEZASLIŠNO KAJ POČNE SOBOŠKO ŽUPNIJA
ne boste verjeli danes so v M.soboti pri katališki cerkvi pri vseh mašah zbirali podpis za referendum proti zakonu enospolnih usmerjenih, na tv Nova slovenija vedno pravi da le naj ti ne bi imeli otrok tu pa zdaj so bili proti tudi njihovim porokoam.tudi župnik in kaplan sta v pridigi ter ob koncu ostro napadla to sprejetja zakona,,ko sem ene ljudi vprašala sploh niso vedeli kaj so podpisali kaj je vaše mnenje..jaz menim da to ne sodi v cerkev in da bi cerkev morala sprejemati vse ljudi kot je učil Jezus..hvala
Komentarji
MSHC,
ne zameri, da si dovolim tvoj odličen komentar prilepiti pod to temo, ampak, paše sem, kot ...
MSHC 19 ur nazaj:
Prva gejevska družina v zgodovini so pa itak bili Oče, Sin in Sveti duh. Marija je bila samo nadomestna mati, kera je rodila očetu Bogu sina Jezusa, keroga je oplodil Sveti duh. Jožef je biu pa navadni rogonja keromi so drugi pražili ženo. Tak ka ne razmin nasprotovanja cerkvenjakov tomi zakoni, če jin je pa osnova nihove vere istospolna družina.
Gospa Majda če še ne veste je cerkev v sveji zgodovini zmerom zagovarjala družino kot oče mati in otroci in jasno je in tudi prav, da to še naprej počne, kar je tudi prav.Zamislite si otroka v osnovni šoli ki ga je sram pogovora z vrsniki o mami in očetu,ker ima on dve mami ali dva očeta...Tega stresa nebi privoščil nobenemu otroku ker menim,da otroci nimajo nobene veze z bolanim svetom(za mene enospolna usmerjenost ni normalna).Načeloma nimam nič proti njim samo otroke naj pustijo pri miru.Zato podpiram cerkev v boju za družino in ne vem da bi jezus učil enospolno usmerjenost.To je moje mnenje pa brez zamere...
Cerkev je med drugim zagovarjala tudi to, da je zemlja okrogla, da ne govorim o geocentričnem sistemu. Pa vemo, kje smo. Ne morem resno jemat organizacije (tako je katolištvu in vse druge verske organizacije so zame samo organizacije, ki imajo nek interes in nimajo nobene povezave z neko vero), kjer glavni predstavniki še vedno hodijo v haljah.
Na samo, da si budalo, še nepismen/a si!
naj zbirajo podpise,če bo referendum,bodo tako ali tako spet ostali z dolgimi nosovi,ker kvoruma ne bodo dosegli,jih je vseeno premalo...
@sola89...Zamislite si otroka v osnovni šoli, ki ga je sram pogovora z vrsniki o mami in očetu,ker je sam "fačuk"... Mama mu pa nikoli ne bo povedala, da je njegov oče duhovnik... Cerkev se naj ne briga za politiko... doma si naj naredi red...
- v kateri "združbi" pa je največ "pederisanja" in, o bog, pedofilije?
- katera združba proizvede obilo "fačukov", kot pravi zgornji pisec?
Eno samo veliko sprenevedanje, ovčke pa beeeeeeeeeee
@sola89, zakoj bi naj bilo otroka sran glede takšnoga pogovora z vrstniki? Za takšnoga otroka je to edina prava družina saj v njej živi. In za njega je to življenje normalno tak kak je normalno za otroka keri živi z materjo in očetom. Če primitivni starši otrokon nedo vcepljali v glavo ideje kakše širiš ti, otroka iz istospolne družine nigdar nede trbelo biti sran. In ti zdaj kao načeloma nemaš nič proti njin samo otroke naj pistijo na miru. Bolana izjava do amena.
@sol89, Jezus je imal dva očeta! Boga in Svetega Duha!
Mi je pa všeč ta kao Jezusova izjava, kero očitno niti eden kristjan ne upošteva:
Jezus: "Če tvoj brat vidi, da ravnaš dobro in plemenito, bo kmalu prišel k tebi in te vprašal: 'Kakšen razlog imaš, da tako delaš ?' In ti mu boš potem zvesto in resnično navedel razlog in rekel: 'Pojdi in delaj enako in boš živel.' In glej, šel bo in kmalu začel delati to, kar je kot dejanje videl pri tebi. Če pa greš tja in mu očitaš njegove napake in ga šele potem poučiš, kako naj v prihodnje ravna, se bo razjezil in te vprašal: 'Kdo te je postavil za mojega sodnika ? Pometaj pred svojim pragom, jaz bom že sam poskrbel za prag svoje hiše.' Zato povem vam vsem: Dobra dela naj bodo pred naukom in ljudje bodo iz tega najprej spoznali, da ste resnično Moji učenci. Delajte dobro celo sovražniku in zbirali boste žareče oglje nad njihovimi glavami." (VJn6 161:2-3)
Pa ta je tudi nej slaba:
Jezus: "Božja volja za vse ljudi pa se povsem na kratko glasi takole: Spoznaj Boga in Ga ljubi nadvse in svojega bližnjega, se pravi sočloveka, kakor samega sebe. Bodi resnicoljuben do vsakogar in mu zvest in kar hočeš, da ti storijo drugi, to stori tudi ti sočloveku, tako bo mir in edinost med vami in Božja naklonjenost bo sijala nad vašimi glavami kot resnična življenska svetloba. (VJn6 40:8)
Krščanska vera je pa gnesden vse drugo samo tisto nej ka ja kao učil Jezus in krščani to podpirate. Te pa mate še jajca ka se izgovarjate na Jezusa. Po Jezusi smo vsi ljudje enaki, vsi smo Božji otroci in narejeni po Božji podobi. Torej je Bog biseksualec, če dela heteroseksualce in homoseksualce po svoji podobi. Što tou zanika, zanika Jezusa in Boga in je nej pravi krščan!
Ja, HSMC,
ko pa je Jezus hodil po Zemlji, pa je bilo takole:
(I.Cankar - O človeškem napuhu)
Jezus je hodil po svetu, prišel je tudi k nam v Slovenijo. Kraji so bili tako bogati, da se je sam začudil; kakor da jih je čisto ponevedoma ustvaril. Šel je, šel po cesarski cesti; njegovo srce je bilo tako zvrhana polno ljubezni, da je gledalo in iskalo, kam bi dalo svoj blagor.
Na kantonu kraj cesarske ceste je sedel človek in bridko jokal.
Jezus je stopil k njemu in ga milo vprašal.:
»Kaj ti je mož, da tako bridko jokaš?«
Človek je zmajal z glavo, ni pogledal, nič odgovoril.
Jezus pa se je nagnil k njemu in je rekel nadalje:
»Povej kaj je , da ti morem pomagati!«
Človek je rekel v svoje mokre dlani:
»Meni ni pomoči ne na zemlji ne v nebesih!«
Jezus se je zgrozil in rekel: »Jaz sem Jezus tvoj Bog! Kdo si?«
Zaihtel je človek in odgovoril: »Slovenec sem!«
Takrat se je Jezus sam bridko razjokal in je šel dalje po svoji poti.
MSHC@ glede na tvoje komentarje je edino logično,da si enospolno usmerjeni... še enkrat nič nimam proti tebi če ti tak način življenja odgovarja živi tak samo kar se tiče otrok pa ni fer do njih,da jim nekdo vsili nenormalne družinske pogoje katere jih zaznamujejo celo življenje. Ne vem zakaj nam zopet vsiljujejo zadevo katero smo predlani z referendumom zaključili očitno hočejo isto kod z referendumom o trgovini zato pa ni čudo da ljudje ne hodijo na njih. Imam ženo dva čudovita otroka smo krščanska družina v cerkev hodimo občasno in za večje praznike tako da z cerkvijo po moje ni nič slabo kot to mislijo nekateri prejšnji pisci. Se opravičujem če sem te prizadel ampak tako je moje mnenje.
San srečno poročeni oče dveh otrok. Telko o moji spolni usmerjenosti.
Tebi što kaj vsiljuje? Koga se ti bojiš? Boš ti spremenil svojo spolno usmerjenost zaradi toga zakona? Verjetno ne. In verjetno tudi ostali ne. Tisti ka smo zdaj hetero mo verjetno tou še naprej in homoseksualci do še vedno naprej homoseksualci. Vse je tou že zdaj tak kak je. Edina razlika je to ka so se določene stvari na zakonski ravni spremenile. Če se je zdaj svet nej podro zaradi homoseksualnih parov se verjetno tudi v prihodnosti nede. V določenih državah je takšen zakon že duže v veljavi in tej narodi v teh državaj še vedno normalno naprej živijo. Nej so izumrli in neje prišla apokalipsa nad tej države.
Praviš ka ste krščanska družina? Verjetno se tou samo delate, ker pravi krščani nebi zganjali to ka zganjate eni zdaj zaradi toga zakona. Prešti si še enkrat Jezusove besede kere san zgoraj objavo pa se te zamisli ali si rejsan pravi krščan ali si pa navaden hinavec keri drugin vsiljuje svoje norme in pričakuje ka de cejli svejt živo po nazorih kere širijo določeni pritivni in nazadnjaški krogi v RKC, ali boš pa naprej živo po Jezusovon nauki, ljubil svoje bližnje in jim pustil živeti kak želji zato ka s svojin načinon življenja tebe niti malo ne ogrožajo, niti ne ogrožajo tvoj način življenja.
Mene si sicer ti nej prizadel, ker takšne stvari mene ne prizadenejo. Si pa s ten dokazo ka si zelo omejeni človek in kak san ti že napiso, niti približno si nej pravi kristjan za keroga se zdaj tu izdajaš.
Nasprotniki kričite tudi ka se zdaj ide za otroke. Če bi van resno bilo kaj mar za otroke bi nej nasprotovali tomi zakoni zato ka glih tej zakon zdaj urejo stvari okoli otrok keri so po staron zakoni v primerih istospolnih družin v veliko situacijaj ostali brez vsega in nezaščiteni. Ta vaša manipulacija z otroki meji že na idiotizem. Svoje frustracije našuntane iz strani pokvarjencov iz RKC opravičujete z deco. Resno bolano. Povejte enostavno ka vas motijo pedri in lejzbike nej ka se izgovarjate na deco. Če bi van resno bilo mar za deco bi jih nej pošijlali k verouki ge jin perejo možgane z blesarijami kak so brezmadežno spočetje, vnebovzetje, vstajenje od mrtvih.... Za tisto deco van je nej mar? Ka pa za tistih nekaj 1000 zlorabljenih iz strani duhovnikov? Za tiste ti je mar? Ali je pa tisto boža vola?
Ne, to, da imajo homoseksualci otroke, ni normalno. Glavno, da jih Vatikan lahko zlorablja. Nekje morajo bit pač glavni. V znanosti nimajo kaj iskati, v politiki tudi ne (vsaj v resnih državah ne), no ostane jim samo to.
Leta 2013 je državni zbor spremenil ustavo s strožjimi določbami o referendumu. Tega namreč ni več mogoče izpeljati, če gre za zakone, ki "odpravljajo protiustavnost na področju človekovih pravic in temeljnih svoboščin ali drugo protiustavnost".
Kak drugo pa, podpis pod Landinijev post.. Glig cerkev, puna pedofilov in zlorab, ma tu zadnjo reč polek. Se bojijo ka de več posvojitev pa njin ostane menje dece za njihove špile?
@sola89: ka do drugi pravili, ka do drugi pravili, ka do drugi pravili, ka do drugi pravili, ka do drugi pravili, ka do drugi pravili, ka do drugi pravili, ka do drugi pravili, ka do drugi pravili...
So vsaj nekaj naredili v skladu z Biblijo. S tem jim dam prav. Homoseksualnost je Bogu gnusoba in taki gredo v pogubo, če se ne spreobrnejo.(Ne smeš ležati z moškim kakor se leži z žensko; to bi bila gnusoba. - 3. Mojzes 18:22, Ali ne veste, da krivični ne bodo deležni Božjega kraljestva? Ne dajte se zavesti! Ne nečistniki ne malikovalci ne prešuštniki ne moške vlačuge ne homoseksualci - 1. Korinčanom 6:9-11, Rimljanom 1:26-28, 1. Timotej 1:10 ...)
Zaradi homoseksualnosti je Bog pred približno 4000 leti pokončal te gnusobe v Lotovih dneh Sodomo in še pred tem v Noetovih dneh -vesoljni potop zaradi mnogih gnusob/grehov.
S tem, da je Bog po potopu ( v Noetovem času) postavil na nebo mavrico v znak zaveze med ljudstvom,živalmi in Njim. Čeprav zdaj ta simbol mavrice uporabljajo v homoseksualnosti, žalostno.
S vsakim storjenim grehom se nabira Božja jeza in temu svetu bo Bog naredil konec. (Kakršni so bili namreč Noetovi dnevi, tako bo tudi ob prihodu Sina človekovega.-Matej 24:37, Podobno bo, kakor je bilo v Lotovih dneh: jedli so, pili, kupovali, prodajali, sadili in zidali,
toda na dan, ko je šel Lot iz Sódome, sta padala z neba ogenj in žveplo in vse pokončala. - Luka 17:28-29)
Skoraj vse Biblijske prerokbe so se že uresničile. Živimo v poslednjih dneh, pred drugim Jezusovim prihodom.
Žal mnogi bodo zavedeni in ne bodo verovali.
(Če pa je naš evangelij kljub temu zakrit, je zakrit za tiste, ki so na poti pogubljenja, za nevernike, ki jim je bog tega sveta(hudič) zaslepil misli, tako da jim ne zasveti razsvetljenje evangelija o veličastvu Kristusa, ki je podoba Boga. ~2. Korinčanom 4:3-4)
Edino, kar te lahko reši iz poti pogube je Božja milost. Vera in sprejetje Gospoda Jezusa kot svojega Odrešenika in spreobrnitev. POZOR, nekatere religije, pravzaprav mnoge, učijo napačne nauke, da te rešijo dobra dela, da več poti vodi do nebesa, molitve Marije, čaščenje in molitve kipom, vendar to je zavajanje ! Nobeno od tega te ne reši, le Božja milost . Spreobrnitev,priznanje grehov (Bogu, ne človeku) in vera v Gospoda Jezusa kot Odrešenika in Bog ti bo dal večno življenje kot ZASTONJ DAR. To je nekaj kar si ne moremo pridelati z delom.
Pismo nas opozarja pred mnogimi lažnimi preroki in nauki, ki so prišli v ta svet. ( Med ljudstvom pa so nastopili tudi lažni preroki, kakor bodo tudi med vami lažni učitelji, ki bodo skrivaj uvajali pogubne ločíne. Celo Gospodarja, ki jih je odkupil, bodo tajili. S tem si bodo tudi nakopavali naglo pogubo. In mnogi bodo sledili njihovim razuzdanostim in po njihovi krivdi se bo preklinjala pot resnice. Zaradi svoje lakomnosti vas bodo izkoriščali z izmišljenimi besedami. Toda obsodba nad njimi že davno ne počiva in njihova poguba ne dremlje. - 2. Peter 2:1-3, Kološanom 2:8,Rimljanom 16:17, 1.Janez 4:1, 2.Timotej 4:3)
Mnogi tudi trdijo, da je več poti, ki vodi do nebes (novo nebo, nova zemlja), ampak Sveto Pismo pravi drugače: Jezus mu je dejal: »Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni. (Janez 14:6)
Malikovanje (molitev in čaščenje kipom in predmetov) je gnusoba Bogu, vendar to veliko religij prakticira že od davnin. HA, religija, tema na katero lahko napiše človek knjigo. Vendar tudi Jezus ni hotel religije. V njegovem času so bili taki veliki duhovniki – Farizeji in Saduceji (Matej 23). Bili so strogi izpolnjevalci postave. Tradicionalisti. Farizeji in saduceji so bili žrtve zamisli, da se lahko človek reši s svojimi dejanji. Toda v resnici so bili pogosto zelo izbirčni glede tega, katere dele Sveti spisov bodo sprejeli in katerih ne. Med saduceji so bili Jezusovi najhujši sovražniki. Poleg upanja, da jih rešijo lastni napori so imeli še težavo – napačno razlaganje Svetih spisov. Napačno so razlagali Božji zakon, njegov namen in vlogo, prerokbe itd. Neprestano so bili vpleteni v razpore in razprave. Najpogosteje so se prerekali o vstajenju mrtvih. Ko je prišel Jezus je farizeje in saduceje imenoval hinavce (Luka 12:1). Jezus je zanje uporabil zanimivo prispodobo njihove težave, ko je govoril o kozarci in skledi, ki sta čista od zunaj, od znotraj pa še zmeraj umazana v Matej 23. Farizeji in saduceji so se združili in namesto, da bi se odpovedali ponosu in sprejeli Jezusa so svojo enotnost našli v Pilatovi sodni dvorani in križanju.
Bog je ustvaril človeka z namenom medsebojnega odnosa z Njim, ampak je dal človeku moč izbire in svobodne volje. Človek se je odločil prekiniti to razmerje in poskušal najti svojo pot z iznajdbo religij in kultov vseh vrst v prizadevanju, da bi nadomestil to praznino zaradi pomanjkanja odnosa s svojim Stvarnikom.
(Ne imej drugih bogov poleg mene!
Ne delaj si rezane podobe in ničesar, kar bi imelo obliko tega, kar je zgoraj na nebu, spodaj na zemlji ali v vodah pod zemljo! Ne priklanjaj se jim in jim ne služi, kajti jaz, GOSPOD, tvoj Bog, sem ljubosumen Bog, ki obiskujem krivdo očetov na sinovih, na tretjih in na četrtih, tistih, ki me sovražijo, toda izkazujem dobroto tisočem, tistim, ki me ljubijo in izpolnjujejo moje zapovedi. - 2. Mojzes 20:3-6,1. Janez 5:21, Kološanom 3:5, Izaija 44:9-20, 3. Mojzes 19:4, 1. Korinčanom 10:14....)
Tisti, ki ne verujete v obstoj Boga, priporočam, da si pogledate Biblijske prerokbe, tudi arheološko in zgodovinsko se vse ujema.(Iskali me boste in me boste našli. Ko me boste iskali z vsem srcem, se vam bom dal najti, govori GOSPOD. - Jeremija 29:13-14).
Biblija je najbolj kritizirana in napadena knjiga na svetu. Najbolj prodajana knjiga na svetu in najstarejša knjiga na svetu. V njej je resnica. (In spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila.« - Janez 8:32)
A žal veliko ljudi zavrača resnico in gre v pogubo.
(Vstopíte skozi ozka vrata; zakaj široka so vrata in prostorna je pot, ki drži v pogubo, in mnogo jih je, ki po njej v pogubo hodijo. -Matej 7:13)
Od tedaj je Jezus začel oznanjati in govoriti: »Spreobrnite se, kajti približalo se je nebeško kraljestvo.«
- Matej 4:17
Evolucija največja LAŽ !( Glejte, da vas kdo ne ujame s filozofijo in prazno prevaro, ravnaje se po človeškem izročilu in po prvinah tega sveta, ne pa po Kristusu. - Kološanom 2:8)
https://www.youtube.com/watch?v=U0u3-2CGOMQ
So krive tablete?
"Zamislite si otroka v osnovni šoli ki ga je sram pogovora z vrsniki o mami in očetu,ker ima on dve mami ali dva očeta"
Ja, še lepše pa de njegov pogovor v šoli o ton, kak "dobro" njemi ide v sirotišnice...
Majda, strinjam se z vami - naloga cerkve ne bi smela biti, da z lažmi vzbuja predsodke.
Dobro, če bo zakon sprejet, saj mora biti položaj istospolnih parov izenačen s heteroseksualnimi. V Sloveniji je od 60 do 100 otrok, ki že živijo v takih družinah in učitelji pravijo, da ti otroci v ničemer ne odstopajo od svojih vrstnikov. Važno je ljubeče okolje.
Pakazaj, Biblija je stara cca. 2000 let, še več in tistih vrednot ne moreš primerjati z današnjimi. Če bi se držali tega, kar je v bibliji, bi še vedno žrtvovali ljudi, sekali roke in še marsikaj. Še dobro, da je človeštvo doseglo napredek v smislu humanosti.
to še trbej ka do 5dri posvajali otroke
Pa za posvajanje se nika neje spremenilo. Prinas še normalni pari tak teško dobijo deco za posvojiti ka rajši idejo v tujino(Rusija, Makedonija ...) de se ležej posvoji.Zaj se pa dela panika kak do homosksualci posvajali deco.
Nekako menim da cerkev in vera spadata skupaj, sama sicer nisem verna, ampak spoznavam vse več ljudi, ki pravijo, da verujejo v boga a ne v cerkev. Vsak ima svoje mnenje, z ene strani lahko rečemo, da je naravno če lahko temu tako rečemo, da imata otroka lahko le moški in ženska, oziroma ravno obratno, da tudi v smeri istospolnih zakon ni nič narobe, kakor tudi lahko spet rečemo, da se cerkev nekako niti nima pravice vmešavati, saj je le sama odgovorna za največje pokole in vojne v vsej zgodovini. Sama mogoče tudi bolj zagovarjal zakonsko zvezo med moškim in žensko, kakor tudi da je bolje da tako poteka tudi vzgoja otroka, vendar je to moje mnenje in se ne bom vmešavala... Predlagam da si pogleda te zeitgeista na partisu je gor, takoj boste razumeli kaj je vera in kaj cerkev in vam bo hitro jasno, kaj je manipulacije hehe. No to je moje mnenje, seveda ma vsak svoje in tako mora biti...
Se tebi zdi, ka ma cerkev kaj dosti veze z Jezuson?