Nakup in uvoz avtomobila iz Nemčije

|

Torej zanima me kakšne so procedure za nakup in uvoz avtomobila iz Nemčije v Slovenijo za lastno uporabo in ne za preprodajo.
Kak je z davkon?
Kak je z registracijo?
Kakšni so dodatni stroški?

Prosin za vse informacije

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Milan H,

Torej zanima me kakšne so procedure za nakup in uvoz avtomobila iz Nemčije v Slovenijo za lastno uporabo in ne za preprodajo.
Kak je z davkon?
Kak je z registracijo?
Kakšni so dodatni stroški?

Prosin za vse informacije

Profile picture for user ales81 Aleš Sobočan

evo en primer:
AUDI A4
l.2007 2.0Tdi 140ps
cena 17.000eur.
153g/km Co2
Euro 4
103 kw
13% davka = 2.210 €
+Preizkusne tablice v nemčiji
+cestnine
+tuneli
potem imaš avto v Sloveniji in še plačaš:
+Homologacija
+tehnični
+zavarovanje
tolko na hitro.

Grega šmid

Odvisno kake avto kupeš....meni se je splačalo...prišpara kaka 2 jurčka. Fajn je ka maš kakšnega majstra seuf in ka že vnaprej preveriš šasijo, preveriš prodajalca. V nemčiji ti nudijo tudi pregled avtomobila na ADAC-ju.
Preizkusne tablice v Nemčiji  so tan od 80eur, cena pa odvisna od zavarovalnice, fajn je če že vnaprej malo počekejraš cene in kje lahko zadevo urediš
Cestnina mislen ka 10 eurov za avstrijske avtoceste + tuneli tan nege 25+ če se praf spomnim(mogo bi račune preglednite) GERMANY IS FREE
Ko maš avto enkrat v SLO se lahko kar zavleče.....Najprej na DAVČNO tan pač povejš kak je na stvare....te te pošlejo na tehničnega oz HOMOLIGACIJO (100 EUROV) s tisten papiron pa nazaj na davčno kjer plačaš DMV, ki se je z novim letom spet povišal.  
In komaj takrat lahko avto registriraš! Okvirni DMV si lahko sam zračunaš na DURS-ovi spletni strani.
Fajn je ka maš kupoprodajno pogodpo poštemplano ali pri notarju overjeno (stroške naj nosi prodajalec....v nasprotnem primeru  lahko na davčni komplicirajo
Še marsikaj bi blo za povedati v bistve stvar ni tak enostavna se lehko kar fajn zafrkneš, če stvari niso na jasnem.
Fajn je ka si pred nakupom vse zračunaš potegneš črto pa se te odločiš. So minusi in plusi odvisno kaj kupuješ

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet

Vse v Svet