Nakup TV ???
Pozdravlene. Zanima me ka je pomembno pri nakupe televizije, glede na tou ka majo zdaj že vse full hd ločljivost? Osveževanje slike mogouče?
Zanimajo me še konkretne izkušnje pa mnenja glede 3D in Smart TV.
Komentarji
Gledajo se pa predvsem bluray filme + šport, ostalo minimalno, tudi 3D me zaenkrat nej navdušo npr.
Cenovno pa recimo kaj do 800€ :)
odzivni čas, svetilnost, kontrast, vidni kot... nabavi plazmo, 50" so že pod 800€ pa še dvbt-s2 tuner maš not + to ka si napiso.
Ka pa poraba energije pri plazmi pa nenormalno segrevanje?
?? :) 10let nazaj je to bil dejansko problem. Misliš ka se LCD ne segreva? Mogoče je pri plazmi poraba večja za 10-15% je pa zato slika 100x boukša, cilo za filme in šport. Je pa zato računalniška slika na LCD-ji boukša. Küpüvleš novo TV ka boš šparo elektriko ali pa ščeš uživati v sliki? Malo heca ;) Povprečna poraba pri plazmi je okoli 130-150W (če je cela slika bela je poraba max, če črna pa min) LCD troši skous isto ne glede na to ka je prikazano.
Fala za odgovor pa obrazložitev ;)
np :)
Chevapcic Himself
Küpüvleš novo TV ka boš šparo elektriko ali pa ščeš uživati v sliki?
.. Goričanec, povej mi, je recimo plazmo še vedno baujkše kujpite kak kakšno HD LED TV 1080P ali recimo povejva kar Samsung Smart TV ali Phillips Ambillight Smart TV ali Panasonic?
.. če ja, zakoj? Zaradi frekvence osveževanja?
.. tau me zdaj rejsan zanima ..
nega niti enoga podatka v korist LCDja... razen malo menše porabe. Med paneli plazme pa nega večje razlike. Če že LCD te obvezno z IPS matriko.
odvisno od uporabe
lcd je bokši v primeri ka se tv gleda v svetli sobi oz. večinoma čez den zato ka je zaslon bolj svetel in menje reflektiven
v primere ka maš tv v temni/zatemnjeni sobi je lepša slika na plasmi
Pozdravlene. Zanima me ka je pomembno pri nakupe televizije, glede na tou ka majo zdaj že vse full hd ločljivost? Osveževanje slike mogouče?
Zanimajo me še konkretne izkušnje pa mnenja glede 3D in Smart TV.