Nakup kompaktnega fotoaparata

|

Torej ščen küjpite kompaktni fotoaparat do 150€
Zanimle recimo ka si mislite o ton (tehnični vidik ali osebne izkušnje) ->
www.mimovrste.com/artikel/1730005521/digitalni-fotoaparat-nikon-coolpix-s6200-crn#tech

Bi to bilo vredi za nekše normalne solidne slike?

Če pa ma što kakše konkretne izkušnje s ten fotoaparaton pa še telko bokše :)

Zaželjeni tudi kakši predlogi (utemeljeni) z vaše strani.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
foto

Dokler bodo svetlobni pogoji dobri, bo ta fotoaparat delal zadovoljive slike. Seveda lahko pri takih kompaktnih fotoaparatih pozabiš na super kakovost, ki so jih sposobni zrcalno refleksni fotoaparati, ki pa so vsaj nekajkrat dražji od tega coolpixa. Tak fotoaparat starejše verzije imam sam, tako da jih zelo dobro poznam.

Profile picture for user ales81 Aleš Sobočan

Prodajam canona sx10is če te zanima malo pobrskaj teste na netu, pa če se odločiš me kontaktiraj, cena je pa 150€ z torbico za nošenje, spominsko kartico, navodili, cd-ji,škatlami.....

- -

Kdor hoče nekaj več v smislu kvalitete forografij, kdor hoče nekaj več v smislu, da se glede teorije izobražuje, je zanj zrcalno refleksni fotoaparat... Tak z izmenljivim objektivom. Da to stane seveda ni skrivnost, dobiš pa veliko... Jaz osebno takega malega "trotlića" nimam, čeprav bi včasih še kako prav prišel, ker tisto veliko "mrlino" tudi ne morem stalno nositi s sabo.

Direktna Direktna

To ka se kompaktni fotoaparat nemre primerjati z zrcalno-refleksnim je čista razumljivo. Taka je brezpredmetno pijsati ka zrcalno refleksen dela bokše slike.

Taka prosin, govora je o kompaktnih do ranga 150€ (nej o zrcalni keri koštajo min 4x več).

@foto, taka si zadovolen in priporočaš toga? Glede na to ka ma te nekši velki svetlobni razpon, nebi mogel tudi v mraki napravite dokaj vredi slike (kere so nej vse pikčaste)?

x y

test: http://reviews.cnet.co.uk/compact-digital-cameras/nikon-coolpix-s6200-r…
Dober fotaparat ampak v zaprtih prostorih pričakuj precej šuma (zrnatost posnetkov). Do 400 ISO še tako tako. Za notranje posnetke potrebuješ pr. ISO 400-800 kjer pa je že viden padec kvalitete kar pa je značilnost večine kompaktnih fotoapratov. Je pa odvisno kaj pričakuješ od aparata, kaj boš večinoma slikala, ipd. Vsi niso za vse.

foto

V dobrih svetlobnih pogojih boš s slikami zadovoljna. Predvidevam, da nisi preveč zahtevna in ne potrebuješ fotografij posebne kvalitete. V slabih svetlobnih razmerah fotografije (zame osebno) niso uporabne, je pa to, kot je že zapisano, značilno za kompaktne fotoaparate, še posebej nizkocenovne. Sam sem tak foto uporabljal predvsem za video, za fotografije pa samo izjemoma, ko se mi ni dalo s sabo nesti večje kose opreme. Drugače pa kaj dosti ne moreš zgrešiti, tudi če boš kupila canon, ali katero drugo znamko v tem cenovnem razredu, je to to. Nabijanje ISO in pik pri teh mini kompaktnih fotoaparatih je zame neuporabno, ker v slabih svetlobnih razmerah v vsakem primeru dobiš zmazek, ne pa fotografijo. Za malo keša malo muzike.

Daddy Cool

Saj je vsem jasno ka za 150 evrov fotoaparat ne more delati glih čudežov. Mi smo doma tudi vsaki dve leti skoraj menjavali fotoaparate pa kupovali takšne bole poceni. Kvaliteta je bila tomi primerna. No, kakšno leto pa pol nazaj pa smo v petrolovi akciji kupili enga večjoga canona in je čisto drugi svet. Mamo sicer samo en objektiv, ampak je za večino stvari čisto zadosti. Resno je malo večji in neroden za nositi okoli, ampak ga itak ne vlačimo na vsak sprehod. Za takšne stvari mi je pa fotoaparat na telefoni zadosti.

Direktna Direktna

Sicer de se verjetno večinoma vone slikalo na dnevni svetlobi ampak vseeno, znate mogoče za kakšnoga kompaktnoga ka bi bil bokši recimo od toga? Pa tuj v ton cenonvnon rangi? Recimo glede tej posnetkov v zapretij prostoraj, ka bi se kaj bokše obnesel.

Mi je pa vseeno če je nikon ali canon ali xy. (ka nede što mislo ka more samo nikon)
Pač proban dobite najbokše ka se da v takšon cenovnon rangi.

theused

Imam Nikona , ki je bil pred slabimi 3 leti vreden 250 € in sem bil že od samega začetka razočaran nad njim in sem še danes : ( . Moja boljša polovica ima Sony - ja , ki je bil nekje za 2/3 cenejši, pa ima bistveno lepše barve, kvaliteto slik in boljši zvok pri videouzapisih..tako, da bo moj naslednji aparat , absolutno Sony ali pa Canon .Nikon pa je pač pustil veliko razočaranje , pričakovanja do njega so pa bila sploh velika , sem se pač zaleteln z nakupom slednjega .

Direktna Direktna

theused, napijši keroga Nikona maš. Nemreš pomoje kar vse zdaj dol zašinfati :)

theused

Ne vem ti na pamet povedati katerega imam, sem pogledal na strani BIG Bang pa se očitno tako več ne prodaja..me ne čudi..pa tudi  , ko sem kupoval nižje cenovnega, kot sem omenil, sem imel na izbiro Nikon in pa Sony in spet , razlika kot noč in dan..pa vprašam za mnenje in priporočilo prodajalca in se je več kot jasno izjasnil, da priporoča Sony  in preverjeno dela ta SOny odlične, čiste slike , za razliko od višje cenovnega Nikona .Pa dolgo sem sebe krivil, češ, da ga morda ne obvladam , pa so izkušenejši ravnali z njim in so iz njega izstisnili maksimum, ki je eno veliko povprečje . Ne vem, morda je pa naključje, da imam slabo izkušnjo z obema Nikonoma , ki sem ju kdaj imel možnost uporabit .

foto

Sam imam tri ohišja zrcalno refleksnih Nikonov, od boljšega in za tretjino dražjega sem pričakoval malenkost več, kot pa od cenejšega (in resda leto novejšega), ki je za svojo ceno odličen. Posploševanje pri teh stvareh odpade. V kakšnem razredu prednjači Canon, v drugem Nikon, v tretjem spet tretji. Se pa zgodi, da se kakšen model ne posreči najbolj. Direktna - skoraj karkoli boš kupila, bo več ali manj OK. Najboljši odgovor bi ti dal poznavalec s testom več modelov, kar pa je v tvojem primeru ne pride v poštev. Lahko pa pogledaš v kakšno strokovno revijo ali na spletno stran, kjer imajo podrobne teste opreme, večkrat tudi za kompaktne fotoaparate.

Profile picture for user robil robil

če si nabaviš casio exilim ex-z35 ti sigurno nebo žal!

Direktna Direktna

Fala vsen za nasvete. San naročila te zaj toga nikona, kak de se pa obnesel mo pa vijdla :)

- -

Tudi t. i. "trotl kamere" imajo dandanes vse mogoče nastaviteve... Direktna, če ne več oz. ne boš vedela osnovnih pojmov, ti tudi najboljši in najdaržji fotoaparat oz. kamera na svetu ne bo pričarala kvalitetinih fotografij. Vedeti moraš, da če slikaš kaj gibljivega, da je poteben npr. krajši čas, če pokrajino, da večja zaslonka, če to in ono... če ne gre, večji ISO. Pišem takole vseeno na pamete, mislim pa, da taki fotoaparati imajo določene nastavitve?

Direktna, kakšno knjigo, revijo bo potrebno preštudirati?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet