Nakup Avtomobila
Imam eno vprašanje,kaj naj naredim z avtom katerega sem kupil (zaenkrat še nebom objavil imena avto hiše)pred 2 mesecema in smo sedaj ugotovili ,da imamo napačne gume na avtu ker sploh ni zabeleženo v homologaciji.Je še kup napak ,ki pa so malenkost za to ,saj bi lahko plačal kazen ker se vozimo z nepravilnimi pnevmatikami.Verjetno je tudi delno moja napaka ker sem vse verjel prodajalcu ker se poznamo.
Komentarji
texas to bom sigurno jutri šel tja oziroma poklical.mene bolj zanima ,če se naredi amerikanca pa nebo hotel o tem nič slišati ker bo jutri že 2 meseca od nakupa ;-) Sem pa zasledil na internetu ,da lahko dam reklamacijo,čeprav je že več kot 1 mesec od nakupa.
Zagrozi z inšpekcijo...če pa še vedno brez učinka, potem pa kar na inšpektorat pa se tam pozanimaj kaj se da storiti.
hvala za nasvet texas ;-)
Ni problema. Javi kako rešiš.:)
Javi nam v kateri avtohiši se to dogaja
napačne gume si dal montirati zaj bi pa rad ka ti avtohiša da nove,drugače pa videno kupleno
Posedi se krepko motiš ;-)imam shranjene slike ko je bil avto še v oglasu in če se poveča slika se lepo vidi kake gume so na avtomobilu.Prav tako nimaš prav videno-kupljeno,saj sem šel malo pogledat zakone glede tega in se da avto še dolgo po nakupu reklamirat,če ugotoviš napake katere te ni prodajalec opozoril.Prav tako imam shranjene maile na katerih je lepo razvidno na kaj sem prodajalca opozoril vendar odgovora ni bilo.
Aha sicer oglasa več ni,vendar ni problem pobrskat za nazaj in ga najti in videt kaj vse je bilo napisano .
posedi kaj pa pišeš neumnosti ? kdo pa si gre montirat napačne gume ? Sramotno dejanje prodajalca,če je prodal avto z napačnimi gumami in kupca poslal na cesto.Se zavedaš kaj vse bi se lahko zgodilo ? copicar1 je omenil da se poznajo zato je še večja nesramnost,da mu prodajo tak avto.Naj mi nihče ne govori,da si je sam kriv zakaj ni preveril,ker iz lastnih izkušenj vem,da še nikoli nisem preverjal če so gume momologirane.Copicar1 tebi pa svetujem,da ga prijaviš nam pa sporočiš v kateri avto hiši se to dogaja.
Kak napačne? Je avto zato neizpraven ali so pač nej takše kak na www slika bijla?
Gistt,ko smo nabavljali avto smo prodajalca vprašali ali so zimske gume na avtu,ta je dejal da so zato nam ni niti na kraj pameti padlo da pogledamo v homologacijski papir ali so prave dimenzije na njem,saj nevem,če kdo to preverja,prej kaka zatemnjena stekla in podobno.Pred dnevi pa sem bil pri pooblačenem zastopniku za ta avto in so mi tam rekli,kaj imam to za gum na avtu.Da ta avto nima v homologaciji zapisano 195/55/ R15 ampak samo 175/65/R15 in 185/60/R15 imam pa slike avta še z neta,čeprav je stran že ukinjena in če dober računalničar vse skup poveča se lepo vidi kake gume so bile in so še nameščene na avto.Ja avto je neizpraven,saj tak nesme na cesto koliko jaz vem in tudi drugi so mi rekli ,da lahko dobim kazen.
Vse skup prijavi,nam pa izdaj tega barabina,ki te je pustil na cesto z neispravnem avtu.
če dimenzije niso vpisane v kartonček še ne pomeni da gume niso varne,ker pa nisi preveril dimenzij gum si si sam kriv še vedno mislim da si gume premontiral (po nakupu na žalost)
posedi ,ti si misli kaj hočeš ;-) dejstva pa so drugačna ;-) imam slike od avtomobila pred prodajnim salonom,katere je prodajalec slikal in objavil na njegovi strani in na avto.netu se brez problema malo povečajo in vidijo katera dimenzija je na avtomobilu in katera znamka zato ne piši nekaj na pamet,saj nisem neumem,da bi šel montirat napačne gume samo zato ,da bi potem lahko nekoga zajebaval.Nihče ne govori da niso gume varne ampak da niso vpisane v homologacijski kartonček pomeni,da se nesmeš vozit z takimi gumami,več kot očitno se ne razumeš v te stvari.Prav tako je vprašanje kako je lahko avto naredil tehničnega,edino,če so bile na tehničnem zmontirane druge gume kot so sedaj ali pa je kar po domače šel skoz tehničnega kot je to običaj pri takih ;-)
posedi,ti ali si te prodajalec pa se ščeš ven potegnote ali pa si tak hepnjeni ka ne razmiš ka človek piše.
Če imaš slike boš 100% dobil tudi tožbo,če se boste tožili,saj je to prevara.Prav tako si zamislite,da bi bili udeleženi v prometni nesreči v kateri nebi bili krivi,nato pa bi se ugotovilo,da ste se vozili z tehnično neizpravnem avtomobilu in bi zato naknado postali krivec nezgode,kako bi se počutili ?
jani r tij si hepnjeni zavolo gum ,ki niso po homologaciji ,to ne pomeni da je avto neizpraven,pa še to da jazz sem ta prodajalec pa kaj zdaj
copicar1 prej kot si kupo avto bi pogledno gume pa homologacijo nej ka zaj tule jokaš pa se delaš pametnoga
res si hepnjeni ;-) ,ti človek lepo napiso ka je z avtom in gumami vse ok in ispravo vendar ni zabeleženo v kartončku kar pomeni da se nesme vozit dokler se to ne uredi in pika.Ti si verjetno ekspert za nakupe avtomobilov,te bom poklical,če bom menjaval avto,da mi svetuješ na kaj vse morem biti pozoren.Je pa dobro da izvemo nekaj novega saj takšnega primera še nisem zasledil,mogoče pa ni bilo namerno,copicar1 javi kako se bo izteklo in ne poslušaj posedija ker je škodoželnež in omejen človek kateri očitno uživa v drugih nesrečah.
posedi,nika ne đaučen.San gnes gučo z šefom avtohiše pa niti njemu nej jasno kak je lejko do toga prišlo in naj počakam do jutri ka preverijo,če so mogoče na tehničnem pozabili vpisati homologacijo ali ka se je zgodilo.Taka tvoja nakladanja ka san zmontero napačne gume in zdaj pač ščen druge si nekam zatekni.jani r maš prav takšne človeke kak je posedi se trbej na kilometre izogibati mogoče pa si nej san kriv.
Bil danes pri prodajalcu in sva se lepo zmenila,da se bo to uredilo in še par malekosti pri avtomobilu.
Vendar še vedno prodajalcu ni jasno kako je lahko do tega prišlo in kje je nastala napaka ,da ta dimenzija gum ni zabeležena v homologaciji.
no kdo je zdaj hepnjeni jes ali tij ka tal tu na forumi nekaj brezveze sereš,telko ka de ti jasno vse ka san napijsal je mišleno bole kak zajebancija tij pa tebi slični pa si mislite ka ščete
posedi nika je nej brez veze to ka copicar1 piše.Lepo ,če de se vse dobro končalo ali seeno je dobro ka se pove ka se dogaja in na kaj vse moreš biti pozoren pri nakupu avtomobila.Tudi sam nikoli nebi pomislil na gume če so homologirane ali ne vsaj po logiki bi morale biti drugače ne smeš na cesto.Verjetno je tudi prodajalec uvidel napako in mu niti ne preostane nič drugega kot priznati napako in jo popraviti.
Stvar je rešena :-) Prodajalec mi je menjo gume in so zdaj gor kak trbej tudi par malenkosti je popravo taka je zdaj vse ok.Kak san že napiso pa je tudi njim nej jasno kak je lejko do toga prišlo.
Lepo,da obstajajo prodajalci,ki priznajo napako in jo popravijo ;-)
In zdaj, ko je rešeno, bi lahko napisal kdo je prodajalec, saj si o njem lahko mislimo le dobro.
Nevem,če de se strinjo ;-) moga pito ;-)
Idi v mesnico po nove.:) Neumno vprašanje, neumen odgovor.
Logično bi bilo, da greste tja, kje se kupili avto in se pač dogovorite, zmenite, date reklamacijo... Če pa ne bo šlo pa se obrnite na tržni inšpektorat(TIRS), kjer vam bodo svetovali kako in kaj.