Muca - vaše mnenje

|

Prosim za veše mnenje!
Po prodaji hiše je tam ostala muca, ki smo jo hranili, čeprav se ni dala ugrabiti. Poskrbeli smo za njeno sterilizacijo. Novi lastnik kljub obljubi, da bo muci dajal hrano, tega ne počne ne daje niti mleka niti vode. Včasih pa jih tudi po tri dni sploh ni, na dvorišče se ne more, ker je zaklenjeno. Sosedje nočejo iz raznoraznih razlogov imeti nič s tem. Čeprav se muca ne da ugrabit, ( tako da sam ne morem nič ukrenit) sem zaprosil Društvo za zaščito malih živali, da jo ugrabijo v kletko in da jo premestijo na neko lokacijo, kjer je na določen način poskrbljeno za take zapuščene muce in jih hranijo, s tem da bi tudi jaz denarno prispeval za njeno hrano. Društvo se temu predlogu vztrajno izmika z izgovorom, da si bo muca hrano že našla, in ali da se bo že kam preselila. V blok je ne morem vzeti, saj je navajena živeti zunaj, s tem da je pozimi čez noč bila na toplem v kurilnici. Sam mogoče res gledam na vso stvar bolj čustveno, saj je bila eno leto pri nas, ker jo je pač potepuška mama pustila pri nas.
Jaz sem v glavnem razočaran nad Društvom za zaščito malih živali.. Kakšno je vaše mnenje glede omenjenega društva v tem primeru in vaše mnenje, kako čimbolj muci olajšati življenje.
Hvala

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Danilo Kozar

Prosim za veše mnenje!
Po prodaji hiše je tam ostala muca, ki smo jo hranili, čeprav se ni dala ugrabiti. Poskrbeli smo za njeno sterilizacijo. Novi lastnik kljub obljubi, da bo muci dajal hrano, tega ne počne ne daje niti mleka niti vode. Včasih pa jih tudi po tri dni sploh ni, na dvorišče se ne more, ker je zaklenjeno. Sosedje nočejo iz raznoraznih razlogov imeti nič s tem. Čeprav se muca ne da ugrabit, ( tako da sam ne morem nič ukrenit) sem zaprosil Društvo za zaščito malih živali, da jo ugrabijo v kletko in da jo premestijo na neko lokacijo, kjer je na določen način poskrbljeno za take zapuščene muce in jih hranijo, s tem da bi tudi jaz denarno prispeval za njeno hrano. Društvo se temu predlogu vztrajno izmika z izgovorom, da si bo muca hrano že našla, in ali da se bo že kam preselila. V blok je ne morem vzeti, saj je navajena živeti zunaj, s tem da je pozimi čez noč bila na toplem v kurilnici. Sam mogoče res gledam na vso stvar bolj čustveno, saj je bila eno leto pri nas, ker jo je pač potepuška mama pustila pri nas.
Jaz sem v glavnem razočaran nad Društvom za zaščito malih živali.. Kakšno je vaše mnenje glede omenjenega društva v tem primeru in vaše mnenje, kako čimbolj muci olajšati življenje.
Hvala

Markic Kris

ja,težko se je ločiti od živali ko si enkrat navezan na njo...zakaj pa so potem živali na našem krožniku?

maja15

zoro05, napisal si samo tvoj del resnice. Kdo ti je pa pomagal ujeti (po tvoje ugrabiti) to prostoživečo muco? Kdo je poskrbel za njeno sterilizacijo in ne nazadnje, ko se proglašaš za takega ljubitelja in zaskrbljenca, kaj si naredil s svojimi (lastniškimi mucami?). Ne bit tako glasen.

vruuum

Če je muca prostoživeča ji s tem da ji sploh dajete hrano delate več škode kot haska .Namreč  ko jo je mati  ali astnik zapustil se je pri njej pojavil naravni nagon preživetja .Predvidevam da  to ni nekje v mestu kar pomeni da je toliko boljše .Začela je loviti kar pomeni da bo preživela ...tudi to da je spala v kurilnici sedaj ne pomeni da bo zmrznila ...poiskala si bo zatočišče ...tako da ...pustite jo naj živi po svoje - preživela bo !

Danilo Kozar

Hvala za vaša mnenja. Moram pa vsem sporočiti, da sva z gospo iz društva prišla do skupne rešitve in upam da za muco najboljše. Tako me je društvo pozitivno presenetilo,  to pa je tudi bil cilj mojega pisanja.

sebeborszag

društvo za živale nešče pomagate mačke??
pa koji [censored] se idejo?
vejpa morejo pomagate, tou jin je dužnost !!

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet

Vse v Svet