MS najmanj povečala svojo zadolženost
Komentarji
Zanimiva tabela:
KP za 700 mio
LJ za 535 mio
Čestitam za Soboto!
Podatk idealni za medijsko manipulacijo. Ekonomsko podjetniški vidik pa je lahko drugačen. Namreč bistveno je, kaj si naredil z zadolževanjem (kreditom).
Če je šel v potrošnjo in napačne investicije, so zajebali.
Če je šel v investicije, ki omogočaju občini nadpovprečno rast, odpiranje novih pogojev za nova delovna mesta, dobre projekte ipd. potem pa je to pametno, saj bo občina rasla nadpovprečno hitro. (npr. Občina Celje po mojem mnenju).
Če donosnost tvojih projektov ni večja od obrestne mere za kredit, potem se tudi spračujem če občina sploh ima pametne projekte in sposobne ljudi.
Super, da se nismo zadolžili. Glede na to, da smo najmanj razvita regija, pa bi morda morali tudi mi začeti rasti hitreje.
aha, že vidim scenarija anti sedanji župan usmerjenih:
- če bi se veliko zadolžili, bi eni galamili kako bodo še naši vnuki plačevali za nespametne projekte nekega župana, ki si je postavljal spomenike
- ker se nismo veliko zadolžili, pa bodo isti razlagali kako smo zamudili razvojno priložnost, da nismo vzeli kredite za pametne projekte in in je neki župan zato nesposoben
Nauk zgodbe teh osebkov: župan je nesposoben
Realna dejstva za nas ostale: zelo pohvalno, da se ne zadolžuje preveč ko je kreditni krč in so krediti mnogokrat dražji, kot sicer
Marx: moje pisanje ni imelo veze z županom in anti usmerjenostjo. Postavil sem samo ekonomska dejstva in kako stvar, kot podjetnik, vidim.
Kreditni krč: 2006, 2007, 2008 ??? vpliv je zanemarljiv ob pravilnem kreditu.
Strinajm se, da je realno dejstvo: rajši se ne zadolži če nimaš pametne investicije.
Moja želja je, da bi naša regija čim hitreje zmanjšala zaostanek za ostalimi. To pa skoraj nujno pomeni več projektov z višjo donosnostjo, tudi višjim rizikom. Da bi nam pa to uspelo brez kreditvo, pa težko verjamem. (razen če bo kak kandidat iz neba potegno vsa ta evropska sredstva, ki nas tam čakajo nekje in samo še mi jih nismo vzeli).
Lahko pa seveda rečemo, da smo zadovoljni s tem kak je in se za 0 evrov ne rabimo zadolžiti.
@just_a_cook
sam si pisal o medijskih manipulacijah,
na bruhanje mi gre ko poslušam Celeca kako je občina tako zadolžena, da bodo dolgove plačevale še generacija za nami. Beri njegovo predstavitev v zadnjih Soboških novinah.
Zgornja tabela zadevo povsem demantira. To so zame dejstva, zaradi katerih vidim, da eni samo nakladajo in se grejo populizem. G. Celec se je po domače vsem občanom zlagal. Zelo kredibilen kandidat, ki me v svoji predstavitvi, zakaj naj ga volim, zavaja in na debelo laže. Pa ni samo Celec tak. V tej kampanji jih večina manipulira in zganja populizem.
Glavno ka mamo enoga, šteri samo čisto resnico guči, pa se najboukše dela. Občina brez takšoga vladara in tak podložni občanov kak je Marx pa je osojena na crkavanje. Ge se samo bojin ka bi se nej tomi modreci kaj zgodilo, recimo srčani udar, prometna, ka te mo mogli si včasi samomor napraviti, ka nan živeti več nede.
Hej Marx, kak si pa piso na forum, da se je modri štel zadolžiti, pa so ga grdi svetniki sprečili? Pa prosin nej se ostale kcuj vlačiti. Povej "Realna dejstva za menej", ostali pa vsi ne mislimo kak ti. Oprosti, še seedno smo v demokraciji, pa četudi modri.
ajde jakob olade malo ka se ne preforsiraš
Popaj ka ti platlni odzadaj vo letijo, ka boš dale receptor osto? Pa mamica nede poslovodja v mercatori he he ??? Jao, te boš pa mogo v novo neodvisno stranko stopiti, aja vej pa to tebi itak nej težko ka si že menjo.
buzdovan
tebe bo družina pavlinjek verjetno tožila, saj so investirali 100000 tisoč evrov, samo da bi murska sobota postala murska rotoja. ti jim pa z pljuvanjem štiheca uničuješ kampanjo. aja pa pozabil sem omeniti, da si popolni *žaljiva vsebina je bila odstranjena*.
Nejsi pozabo. Pravo si njemi
žal tega ne razume
buzdovan:
"Glavno ka mamo enoga, šteri samo čisto resnico guči, pa se najboukše dela. Občina brez takšoga vladara in tak podložni občanov kak je Marx pa je osojena na crkavanje. Ge se samo bojin ka bi se nej tomi modreci kaj zgodilo, recimo srčani udar, prometna, ka te mo mogli si včasi samomor napraviti, ka nan živeti več nede. "
TO JE LAHKO RAZUMLJENO KOT GROŽNJA.
Kaj pa smo naredili s tem ko smo se zadolžili še dodatno za 30 % - praktično nič! Ljubljana ima vsaj Stožice, Koper - sploh ne bom debatirala, kakšen razvoj ima, Celje enako...
Edino MS ima to kar ima, vsak 5 dela sposoben na cesti!!!
Finance, 2.10.2010
www.finance.si/290907/%3Csmall%3EHiti-tedna-%3C-small%3EOb%E8an-katere-mestne-ob%E8ine-je-najbolj-zadol%BEen