Mastercard, Visa ali Diners
Kero kartico uporabljate oz. kera vam najbolj prav pride? Mislin si nabaviti eno od teh...ciljam na Diners. Predvsem zaradi nekših ugodnosti (zbiranje pik, obroki brez obresti, itd.) Samo je po moje ne tak razširjena, ka bi leko skoraj vsepovsod plačo z njo, kak npr. ostali dve varianti.
Znan, ka je najboukše ne meti nobeno, ali eno pač moren meti za net-shopping.
Komentarji
Meni Mastercard dobro sluzi ze kaksnih 5 let, vecinoma za shopping po internetu (paypal itd...). Z njo normalno placeval prakticno povsod - od A(lbanije) do Z(DA).
Za kaksno resnejso primerjavo pa mores najti koga, ki ima vse te kartice.
Če boš naročavo z Amerike ti je zdaleč najbole sigurna zadeva Visa. Isto ti vela za Diners. Či pa naročavleš z držav evropske unije pa ti Mastercard folga.
Vače te pa priporočan čim menje netšopanja.
Tudi ge man mastercard in iste izkušnje kak Kiri.
Plačevanje v tujini in na internete, skos brez problemov.
mogoče visa electron, tudi dobra stvar
jaz imam vse tri in še najmanj uporabljam Diners. V tujini ali na netu sta MC in VISA zakon. VISA (vsaj moja) nudi tudi možnost plačevanja na obroke - banka mi vsak mesec odtegne 10 % mojega dolga, lahko pa dolg poravnam v celoti.
MC in VISA imata tudi boljše urejen t.i. Call center ki vam lahko pride izredno prav če vam kdo zlorabi ali ukrade kartico.
Diners pa je zanimiv za tiste ki veliko potujejo z letalom - jaz jo v glavnem uporabljam na letališču v t.i. Diners Lounch prostoru kjer lahko v miru zastonj kaj pojem ali popijem in mi ni potrebno čakati v skupni čakalnici.
Mastercard služi v redu za vse mogoče in nemogoče.
Diners, mastercard, visa, a. express! Največ pa uporabljan mastercard. za nakupe na internete, nakupe v tujini. Nikoli problemi! Enkrat so mi jo zaradi varnosti blokerali, ka je šlo za nekšen vdor. Pa san na stroške banke dobo novo.
Če nucaš več info. - pitaj!
Visa electron zna biti problematicna pri nakupih prek interneta. Kolega ma pogosto tezave z njo.
kiri tou ebay/paypal kombinacija ali kakši online store? ges ovak neman problema z electronon prek paypala. na ebayji sicer poslujen privat, ovak pa za svojo firmo skoraj vsa nakazila v tujino delan prejk paypala z viso electron. man povprečno 2-3k eur prometa na mesec pa so me z banke saki mejsec zvali kda san še meu mastercard in me zaslišavali zakoj tak visiki stroški. :D za electron pa nišče nika
resno pa je ka si z viso electron več ali menje fkleščeni v spletne nakupe oz. bole na paypal in to je to.
Vače te pa priporočan čim menje netšopanja.
zakoj pa to? se en paranojik, ka misli ka njemi vcasi vkrdanejo se ce kaj prejk neta kupi? :D
em.. mastercard že 8 let .. in sikdar brez težav.. razen kda pride 28-i :) v MESCI ;)
edino ka je pri tej kartici.. ka je KREDITNA sepravi maš limit in maš 3 možnost kda ti doj-potegnejo doj ... 8 , 18 ali 28...
VISA obična ti je isti drek...
VISA Electron (uporabljan že ene 3-4 let) ti je pa "računska" varianta... ges man pri A banki in jo man brezplačno sepravi namaš tiste letne naročnine kak pri kreditnih karticaj (eurocard-mastercad ali visa) in man limit 3.000 EUR ! poanta je v vton ka na to kartico maš extra račun in moreš nakazuvati pejneze ka je še DODATNA VARNOST saj če neka kupuješ telko pač nakažeš.. in ti nemre amabaš NIŠČE več pejnezov vkrej vkradniti SAJ NEga pejnezov gor ane...
DINERS san začo uporabljati zadnjih pol leta ampak predvsem zaradi uporabi po sloveniji saj imaš na ogromno prodajnih mest ka ti dajo do 12 obrokov brez obresti... maš pa tude ka te pride tuj dragše 50-70 EUR (odvisno od zneska) zaradi teh obrokov ! (npr. preko mimovrste) ampak po sloveniji ma isti učinek kak eurocard ! polek toga so mi dali limita mesečnoga 800 evrov + lehko dvigneš 800 evrov keša + lehko kaj zemeš do 1.600 EUR vsote na obroke... ( to te seveda buje z obresti - tu mislin na dvigovanje keš-a)
istočasno uporabljam za nakupe iz nemčije,anglije,usa,ebay-paypal, samo paypal nakazila,... tak eurocard kak viso electron...
pa še to ge koli je bil znak samo VISA mi je še vedno šlo skoz kartica VISA Electron... nazadnje mi je celo uspelo nekaj na DINERS naročiti (Amazon.uk) ali san nej ziher samo tujina pa bijla.. hehe :) taka... če znaš uporabljati... te problemo nesme bite...
ene banke majo isto EUROCARD zašenki kak pri Abanki viso electron... (mislim ka je to Unicredit ali san nej 100%)
LP
Kero kartico uporabljate oz. kera vam najbolj prav pride? Mislin si nabaviti eno od teh...ciljam na Diners. Predvsem zaradi nekših ugodnosti (zbiranje pik, obroki brez obresti, itd.) Samo je po moje ne tak razširjena, ka bi leko skoraj vsepovsod plačo z njo, kak npr. ostali dve varianti.
Znan, ka je najboukše ne meti nobeno, ali eno pač moren meti za net-shopping.