Lušt
Je probo že što LUŠTen paradajs? Mnenja?
Komentarji
Jaz sem ga ravno danes mislila it kupit, ker ga povsod toliko reklamirajo, pa nisem uspela priti do trgovine po službi. Bom jutri kupila in javim.
glede na to, ka je gojeni kak pač je, je odličen... ma resno dober okus, nej je samo vodeni kak ostali na tak ali drugačen način gojeni paradižnik ki ga lejko kujpimo....
meni je tudi dober..............
Več o ton enkratnon paradajsi si lejko preštejte tu www.facebook.com/pages/Lu%C5%A1t/328761123839531
Paradajs je pa rejsan izjemen, ges odin po njega direktno v Renkovce.
za moj okus je tešanovski paradjs z gred bokši, kak komi....
raste v malem kvadratku umetne snovi iin se hrani z umetnimi snovi!!! sadike so uvozne... ne vem če je to slovenski paradižnik...Meni je najboljši z vrta, pojem ga kot jabolko..
cena - obup ,pa dober tek naj vam tekne
Lušt
Pridelava
Paradižnik, ki ga kupcem ponujamo pod blagovno znamko LUŠT, je čisto običajen paradižnik, ki je zrastel iz gensko nespremenjenih semen, kupljenih v Sloveniji. V naših rastlinjakih smo mu le pripravili optimalne pogoje za rast. Posajen je v organski substrat, mešanico šote in kokosovih vlaken, cvetove pa oprašijo čmrlji. V primeru pojava bolezni ali škodljivcev, rastlinam priskrbimo predatorje, ki na naraven način opravijo z njimi, v izjemnih primerih poškropimo z ekološkimi pripravki. Sadike paradižnika zalivamo z deževnico, ki se zbira na strehi rastlinjaka, prostor pa poleg sonca ogrevamo s pomočjo geotermalne vode, ki priteče iz bližnje vrtine. Ker pridelava poteka v Sloveniji, lahko paradižnik na sadikah zori skoraj do trenutka, ko ga dobite v roke. Zato je LUŠTen, okusen in dišeč!
O pridelovalcu
Rastlinjaki, v katerih zorijo LUŠTni paradižniki se nahajajo v Renkovcih, majhni prekmurski vasici. Obsegajo 40.000 m2 (4 ha) s steklom pokritih površin. V neposredni bližini se nahaja vrtina za geotermalno vodo, s pomočjo katere se ogreva prostor, ko sonce v hladnejših mesecih zagotavlja premalo toplote. Pridelovalec, podjetje Paradajz d.o.o., je nosilec znanja s področja gojenja rastlin v zaprtih prostorih, ogrevanih z geotermalno energijo, in trenutno zaposluje okrog 30 ljudi.
odgovor g.vegi :) dober tek!
Vseeno ste pa malo predragi.
LUŠT absolutno predrag!
Prejšnji teden so imeli v eurospinu za dobrih 80 centov zelo dober paradajz, mislim da je bil italijanski.
@rokec 77 naj ti tekne , še vedno trdim in vem da so sadike iz uvoza...
Najbokši paradajz na svejti :)
maxxx
Seme je bilo kupljeno v Sloveniji, sadike pa vzgojene na Madžarskem.
eurospin
primerjati paradajz v raznih spinih, lidlih in podobnih trgovinah z luštovim je način, da izpadeš totalni (besedo vstavi sam )
vegi in ka ma veze kje so sadike pridelane in kakšen vpliv ima lokacija vzgoje sadike na okus in kvalitete ? Daj rad bi slišal to razlago !
maxxx
Prednost "slovenskega" paradajza je samo v transporti.
Ges podpiran domačo pridelavo, pa mi je baš vseeno, ge so bile kupljene sadike. Cena je malo višja, ampak je pa paradajz sigurno boukši kak v kakših drugih trgovinah.
Meni je glavno, ka je zraslo na slovenskih tleh! Paradajz pa je super,zelo dober, nej sicer kak iz domačega vrta, ampak na domačon vrti spomladi nega paradajza :)
Vse pohvale Lušt-i, za izjemni dosežek. V Prekmurji mamo ogromno potenciala še za več drugih vrtnin!
@vegi, te pa si ga kar iz vrta trgaj, sigurno ga maš ogromno, sploh meseca maja. folk, samo šinfati znate!
Še enkrat poven Luštov paradajs je najbaukši daleč okauli.
Resno ne ven kak ste si kaj prešteli od toga paradajsa, ges san si ogromno.
Pa zdaj mi vij povejte či bi tej paradajs bio škropleni z raznimi pripravki kak kupleni, mijslite ka bi čmrlji preživeli tau škopljenjej? Čmrlji so nej dosta načiši od čebel in sami dobro znate kak so čebejle haklave.
Je pa razlika šče med Luštovin in uvoženin paradajson tudi tau: Luštovoga ftrgnejo doj kda je lejpi rdejči se pravi zrejli. Uvoženi paradajs pa trgajo zelejnoga, barvo pa dobij po pauti do nas, posledično je brez okusa.
Mijslin ka je rejsan nej potrebna več nobena razlaga. Ges jih 100% podpejran!
Či pa njin je štoj fauš pa naj se izživla ger indri.
Ne razmin lidij ka morejo sikdar doj popluvati domačoga človeka namesto ka bi ga pijtali: Ti kaj pomoren? Ga rajši nazaj porijnejo. Podpejrajmo domače!
Bravo LUŠT. Višja kakovost ima pač višjo ceno. Neda se primerjati tega paradajza in paradajza iz raznih diskontov, ki so pripotovali tisoče kilometrov daleč. Prav tako kot se ne da primerjati trgovskih blagovnih znamk in proizvajalčevih blagovnih znamk. Mislim, da je zadnji čas, da se začne gledati tudi na kakovost proizvoda, ne samo na ceno.
Še bolj pomembno pa je, da z nakupom slovenskega proizvoda, podpremo slovenskega kmeta, delavca, in posledično vse ostale.
lp
Te se banan pri nas in tisoče kilometrov daleč tude neda primerjate! :P v ceno je všteto izživljanje nad delavci!
Sem bila zdaj v Tušu na Lendavski ulici, pa sploh nimajo paradižnika tam. Na Bakovski ga imajo? Da ne bom brezveze hodila tja.
hmmm....menej je pa nej prepričo. :( kupljen v tuši, je še vedno umeten, čista....mogoče malo menje od tistih drugih. pravijo pa, ka je iz renkovec drugi...ne ven...ges mo rajši čakala na domačoga, dišečoga in sočnoga.
In kakšne so cene v Renkovcaj?
1.klas, 2.klas...?
Meni je ta paradajs isti, kot ostali uvoženi! Probala sem, ker so kvaliteto napihnili... Kako bi lahko bil okusen, kot domači paradižnik, če pa ni zadosti zraka pri rasti in ni v zemlji zraslo. Delam pri pridelavi paradižnika in se kar precej spoznam na ta postopek.
1 klas: 2EUR
2. klas: 1,5 EUR
Nendre san čul ka se dobi 1kg tude že za 50centov, neven kera sorta in kere klas.... Pa se mi je zdelo malo....
Ja, 3. klas je 50 centov. Je pa isto dober, če se ga pojej isti ali še drugi den. Na videz je nej tak fajni, ka ma mogoče kakše "razpoke" :D
Chevapcic Himself
.. Lušt nas trenutno v Pomurju po šolsko uči, kak se dela spin marketing .. jaz dam desetko in upam, da ima izdelek tudi svojo težo ..
čevapčič, po dolgih letih, smo tudi od tebe dobili en normalen in na mestu komentar. Keep doing same in future.
2€ je prvi klas v renkovcaj? to po novon? ka na začetki naj bi bil dražji kak pa v tuši.. tan je 2.7€ prvi klas
Chevapcic Himself
.. vsaka slepa kura (vsaj enkrat) zrno najde, porečejo modreci ..
Ja Miki, kda je prišo v trgovino so ceno spustili. Prle je biu 2,7 zdaj je 2.
Paradajz kak paradajz. Gda se spomnim što so (so)lastniki me mine apetit...
Chevapcic Himself
.. Danica ga priporoča ..
Cena res ni nizka, a je vsaj okus ta pravi... ne pa kot včasih, ko kupiš tistega uvoženega in je olup trda kot plastika okus pa čista kot voda...
Dokler nebo domačega z vrta bo ta na naši mizici :)
Ge ne ven, mi tou isti paradajz gejmo? Ge san bila kar razočarana, verjetno zato, ker sem pričakovala nekši okus. No na konci je isti kak ostali ne na soncu zorjeni paradajz.. Ampak, ok podperam prekmursko in kda mo v tuši kupuvalade tou vedno lušt
Tako tako, trbej podperati Slovensko ekonomijo nej samo šinfati :P
Či ne bi blo ekonomskoga pohlepa - kar v kapitalizmi pač nejde - te bi lejko meli z gensko spremenjenimi organizmi, gojenimi fajn pod nadzornon pa na dugi rok v laboratorijaj, na tone istoga paradajza, telko ka bi bil še večji - torej, bi se bole nageli.
Paradajs ma občutno boljši okus kot tisto ka se pozimi pri nas prodaja uvoženo iz Italije, Španije, Nizozemske ali s kec koli že.
Ka se tiče uvoženoga paradajsa, ka je trenutno na policaj, recimo Grapolo v Sparu, pa je razlika že občutno manjša. Bi pa vseeno dal še rahlo prednost Lušt-u.
Po drugoj strani pa je Grapolo z 1,7€/kg cenejši. Samo ne vejš kak je vzgojeni in nekak dvomim da je brez škropljenja, popolnoma dozoren in brez genskih igric.
Tak ka ge podpejran projekt Lušt, v kolikor je vzgoja rejsan tak kak se trdi.
Ge se da še Lušt v Soboti dobiti, ka se nemo zdaj zaradi treh paradajzov v Renkovce vozo... v Tuši ga nemajo.... v niti enon.
majo,gnes kujpo.................
Jaz sem ga tudi dobila potem v Tušu na Bakovski. Ima izrazitejši okus in tisti pravi vonj po paradižniku.
Bi pa jim predlagala, glede na to, da očitno vlagajo kar nekaj sredstev v promocijo, da naredijo en kratek (minutni) in zanimiv filmček z naslovom "Življenje enega Lušta", kjer prikažejo kako poteka gojenje paradižnika in pot do prodajnih polic.
Morda da bo še bolj zabavno, naredijo vzporedno primerjavo z uvoženim paradižnikom in na koncu nekaj v stilu "medtem ko njegov izraelski bratranec ves zelen čaka na vkrcanje na ladjo, vas Lušt že čaka na polici".
Ges san biu gnes ob 18:00 v Tuši na Bakovski pa so meli samo ovi italijanski grapolo.
Zgleda ka se ne folga zoriti tak friško, kak se v promet spravi! Mogoče pa premalo sunca zadnji teden.
Evo pa ste tudi mene prepričali ka san ga probo. Meni je odličen. Dosta baukše kak povprečen 'umetni' paradajz... Tak ka priporočan!
Je probo že što LUŠTen paradajs? Mnenja?