Kam izginja denar za plače zaposlenih na Gimnazija Murska Sobota???
Komentarji
Ja napiši kaj več, ne pa da samo temo odpiraš, kjer nič ne napišeš.
Mislim da je grafologms postavil konkretno vprašanje že v naslovu.
Glede zaposlenih pa, naj si preverijo tudi plačila prispevkov na
http://edavki.durs.si/
seveda če imajo osebne certifikate (si-genca, halcom, ...). V primeru da certifikatov nimajo, pa se lahko obrnejo z vlogo direktno na durs.
Glede na informacije ki krožijo, pa je možno povezati nepravilnosti pri izračunu dohodnine z možnostjo neplačanih prispevkov. Če namreč podjetje ne posreduje podatkov na durs (izplača samo neto plače), le ta tudi ne more preveriti plačila prispevkov oz. je vse ok. Posledično pa pride do nepravilnega obračuna dohodnine, kar se je v tem primeru tudi baje zgodilo.
Ko se pa začne dogajati kaj podobnega, so pa podjetja zrela za inšpekcijo s strani nadzornih organov.
Malo mi je smešno to vse skupaj. V roku ure pa pol se registrirata dva noviva uporabnika na sobotainfo in oba pišeta kak naj bi vodstvo šole nekaj mešetarilo s plačami, drugje pa do zdaj ni bili nič slišati o tem.
Kje pa naj bi se to slišalo? A niso forumi namenjeni temu, da se določena stvar predebatira oziroma razgrne, če je kaj za razgrnit. Dva registrirana uporabnika v uri in pol? Je s tem kaj narobe. A nimamo pravice komentirati stvari, ki nas zmotijo in jih nekdo iznese? Vsi pač ne komentiramo gnile zelenjave v trgovinah in žurk čez vikend.
A si morda slišal, da so skoraj vsi zaposleni na Gimnaziji MS morali dati ugovor na durs, zaradi narobe obračunane dohodnine. Mogoče na forumu ne, je pa dejstvo, ki ga lahko preveriš na dursu.
Nisem slišal, dvomim pa da mi bodo na dursu dali podatke od koga drugega. Kak koli že, gimnazija ni edina. Dosti firm je, ki ne plačujejo prispevkov. Je pa res, da se govori okoli, da soboška gimnazija ni glih redni plačnik in da precej zamuja s plačili računov. Kolega se mi je ravno zadnjič tožil da mora vedno čakati po par mesecev
Predividevam ka je Milošovičova dobijla ...... ali ???