Kako zaščititi banano pred zimo

|

Pozdrav!
Imam banane, ki sem jih vsako leto pred zimo izkopal in jih odnesel v klet, jih občasno zalil čez zimo ter jih spomladi spet posadil na vrtu.
Slišal sem, da se jih da zaščititi, jim obrezati liste in lahko ostanejo pozimi zunaj.
Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Hvala!

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Borut Bencik

Pozdrav!
Imam banane, ki sem jih vsako leto pred zimo izkopal in jih odnesel v klet, jih občasno zalil čez zimo ter jih spomladi spet posadil na vrtu.
Slišal sem, da se jih da zaščititi, jim obrezati liste in lahko ostanejo pozimi zunaj.
Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Hvala!

Wizeman

Odreži do korenine, prekrij z balo slame in - tou je tou.

theused

Najlažje jih boš zaščitil, če jih boš vrnil v njihovo naravno okolje ;)

Lentus1

Če se lahko malo vmešam.
Kako pa pred zimo naj zaščitim eno leto staro figo?
Prejšnjo zimo mi je zmrznila, vendar je znova pognala, ampak prepozno, ker se potem plodovi niso utegnili dozoriti.
Hvala!

ce je stara eno leto, verjetno se ni prav velika in lahko celo pokrijes. poskusi recimo tako:

- figi povezes skupaj veje
- okoli celotne fige naredis tulec iz kaksne mreze (ograjne, protivoluharske, kar pac imas) - se pravi nekje premer pol metra, visina meter - meter in pol, kolkor pac rabis
- v ta tulec bogato natlacis slamo
- vse skupaj z zunanje strani se povijes v vec plasti vrteksa
- da bo vse skupaj bolj stalo pokonci, zapicis par palic in zicni tulec privezes nanje
pa seveda je dobro, da si figo posadil na njej prijazno lego - se pravi recimo pred kaksen zid na juzni strani stavbe.

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet

Vse v Svet