Izgubila se je psička

|

Zaradi strahu, v času pokanja petard je iginila neznano kam mlada psička, manjše rasti, je pa iz okolice Črenšovec, če jo je kdo kje opazil, naj prosim sporoči na telefonsko št: 070/879-212

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Tarja

Zaradi strahu, v času pokanja petard je iginila neznano kam mlada psička, manjše rasti, je pa iz okolice Črenšovec, če jo je kdo kje opazil, naj prosim sporoči na telefonsko št: 070/879-212

lendavcan

Pa dajte to je že pretiravanje. Vsak teden zaradi takih ali onih razlogov izgine kakšen hišni ljubljenček. Pa dajte si popazit na živali malo... če pa jih je strah pokanja pa je edino navodilo ravnanja z psom/mačko, da ga pustite v primernem prostoru... da ga imate v hiši da je not itd itd itd...

Tjasa Olaj

Tarja, upam, ka te psičko čim prej najšli... Znan kak je to, kda ti odluta nekan pa sploj nevejš či de se vrno živ in zdrav...

lendavčan, ti pa verjetno nemaš živali doma, ker či bi meu, bi mogoče razmo kak se to lejko zgodi pa kak se ob ton človek počuti. Lejko ga maš notri zaprejtoga cele dneve, pa ideš z njin malo vo na zrak pa ti v sekundi vujde. Tak ka nej komenterati neka brez veze... Nega hujšoga od toga, kda med prazniki čakaš, či se ti pes vrne živ domov ali nej...

Pa še en nasvet za tiste, ka se nemrejo izogniti metanju petard: malo pomislite na uboge živali, pa na to, kak trpijo zaradi toga pokanja (ka je v bistvi samo metanje denarja v zrak), pa malo štopajte s ten sranjon!

sandra

jap, vedno so drugi krivi..nikoli ne lastniki

Tarja

Tjasa hvala za tvoj komentar in spodbudne besede! No psička ni moja, vendar jo pomagamo vsi iskati, tako da še enkrat vse prosim, če jo kdo kje vidi naj nam sporoči na zgornjo številko, pa če je možno da jo zadrži.

lendavčan, ne pretiravamo, ampak tako je, da se živali zelo bojijo tega nadležnega pokanja, ker one to drugače dojamejo kot mi! No v bistvu pa nevem zakaj sploh kaj komentiraš, če ne misliš pomagati, pa če te kaj moti, sploh ne glej. Ja pa vsako leto v tem času pobegne od doma zelo veliko živali - nažalost.

lendavcan

"lendavčan, ti pa verjetno nemaš živali doma, ker či bi meu, bi mogoče razmo kak se to lejko zgodi pa kak se ob ton človek počuti. Lejko ga maš notri zaprejtoga cele dneve, pa ideš z njin malo vo na zrak pa ti v sekundi vujde. Tak ka nej komenterati neka brez veze... Nega hujšoga od toga, kda med prazniki čakaš, či se ti pes vrne živ domov ali nej..."

Pes mora po zakonu biti na vrvici, če in ko je izven hiše. Če bi to upoštevali nebi pobegnil.

Zvonko Žižek

lendavcan,
psi se gibijo celo leto, nej samo zaj. Mogoče zaradi toga, ka je blo na SIP-i objavlenih par tem, opažaš nekšo porast. Samo se to dogaja skos in seposedi. Ge san že tan 15 lejt nazaj po radiji čul ka so skoraj sakši den pravli za kakšoga najdenoga/zgublenoga psa. Lidi je ogromno, isto je tudi živali, in večina jih pazi dobro, se pa kakšen pes, dva na keden tudi zgibita, neglede na to kak dobro jih paziš ...

sandra

Vsak lastnik svojega psička najbolj pozna..torej, če se psiček boji pokanja, pa valda ni tako težko imeti psička na povodcu???
pač potrpeti decemberske "glasne" dneve..in malo bolj, kot običajno papaziti na živalce ..je to tako težko?..se zahteva preveč ?

Tjasa Olaj

Saj ne pravin ka je lastnik nikoli nej kriv, ampak vedno pa tudi nej. Zavedajte se, ka živali te pok čujejo dosti glasneje kak mi ljudje, pa se fejst prestrašijo; tudi tak ka se potegne dol z povodca pa vujde. Zgodilo se mi je že tudi, ka mi je pes skočo prek 2m visike ograje.
Potrpeti decembrske "glasne" dneve, zato ka mate eni preveč pejnez pa jih s petardami v zrak mečete? Ob ton pa trpijo živali, pa še mogoče kakši otroci, ka ne gučimo o ton kakše so možne poškodbe itd. Ok, či je to način zabave, pa naj bo, samo ge san toga nikoli nej razmila pa nikoli nemo.
Se opravičujen, znan ka je to nej bila tema, ampak vseeno se mi je zdelo ka bi mogoče lejko opozorili malo na nevarnost pirotehničnih izdelkov, pa na to, kakši vpliv ma to na živali...

xzft4

Tukaj pa morem povedat, da sem v enaki situaciji bil lani ob tem času. Pes mi je izginil in ga do zdaj več ni. Takrat smo preiskali vso okolico, povpraševali ljudi a nič pozitivnega. Tako, da vem kako je to, malo ne paziš in pobegne. Vso srečo ti želim pri iskanju in upam, da se čimprej vrne!

sandra

ja tjaša..potrpeti pač!!!
če se folka ne da prevzgojiti, kljub vsem prošnjam, da se naj preneha že enkrat s petardami..ti drugega ne preostane!!!
..če pa že meni očitaš, da imam preveč pejnez za petarde..samo še za konec, da še v življenju nisem držala petarde v roki, kaj šele, da bi jih v zrak metala

adamfasi njuhia

ge se pa strinjan z lendavčanon, me zanima kere lastnik psa gda ide po sobote zeme iztebek od psa v vrečko pa jo ta vrže ka slučajno kakšo dejte ne staupe na te njegov schid, živali so nej nič krive krive so lastnike, te če psa pistijo ka vujde te be jen dejte verjetno še bole vujšlo, tau ka videš po sobote kakšo nesnago delajo z njime missssslen halllo malo se zberte. Pazite se na živino pa zatau so povodce ali?

Tjasa Olaj

mala hiša, nej san očitala tebi, ampak tistin, ka mečejo petarde. Zaj či si ti med njimi ali nej me pravzaprav niti malo ne zanima. Kar že celi čas poudarjan, pa mo še dale, je to, ka bi se ljudje lejko malo brzdali s petardami. Naš pes je celi zmejšani, pa ga mamo v stanovanji celi čas. Ampak kda čuje pok, se samo skup potegne, pa celi trepeče.
pizdun, san že prle pravla ka se pes hitro dol potegne s povodca pa odleti, človek pa bole težko za njin bižij, zato ker je pes vseeno hitrejši. Tak ka nemreš toga primerjati z otrokon. 
Ali ok, vidin ka te tirali svoje dale...

Lp

sandra

tjasa..če te ne zanima, če se med njima ali ne..zakaj se vraga potem sploh razburajš zaradi petard???
makni se s psom v tem kriznem času izven mestnega vrveža...pojdi na sprehod, kjer ne poka..recimo v gozd, na travnik, polja..kot tudi jaz počnem !

hitro dol potegne s povodca
zategni malo ovratnico in se ti ne bo dol potegnil !!!!

Tjasa Olaj

mala hiša, zgleda ka maš logično moč razumevanja na stopnji 10-letnoga otroka. Nemo še enkrat ponavlala iste stvari kak san že 3x lekar napisala. Prosin, preberi še enkrat.
Pa še nekaj, ne živin v mesti, tudi na vasi se to dogaja, či mo šla v gozd de tan še hujše...
Saj pravin, vidin ka nemo do konca prišli, tak ka mislin ka je brez veze nadaljevati.

Lepe praznike, pa pazite na svoje živalice!

sandra

če nisi zmožna normalno komunicirati in debatirati brez žaljenja, potem si žal ti na stopnji 10 letnega otroka!!!!
za svojo žival odgovarjaš ti..pa če ti je všeč ali ne..prav tako bi odgovarjala ti, če bi tvoj pes povrožil nesrečo ali kot ti je že omenil "pizdun" če dete stopi v pasji drek!!!
na tvoj nivo se pa ne mislim spuščati..

Tadeja Ferbežar

Jaz pa se strinjam s Tjašo. Tudi sama živim v mestu in čeprav le na obrobju, je pokanja neverjetno dosti. Z našo psičko že skoraj dva tedna nisem šla na sprehod, ker enostavno ne upam (še dobro, da imamo velik vrt ). Ko je zunaj na vrtu in sliši pok, zbeži v hišo in je tisti dan ne spraviš več ven. Stisne se v kot in trepeta kot šiba na vodi. Če pa bi šla z njo na sprehod, npr. po kanalu in bi kakšen *žaljiva vsebina je bila odstranjena* vrgel petardo, bi mi sigurno ušla, saj ne bi mogla ustaviti prestrašeno in podivjano 50 kg žival! Pa tudi če bi imela manjšo psičko, bi jo verjetno mogla nosit (kjer pa ni koristi od sprehoda, a ne??), saj prestrašena žival naredi vse, da uide nevarnosti! 
Kot razumem "Malo hišo" je lastnik kriv za vse. A si mogoče kdaj pomislila, da so krivi tisti, ki uboge živali prestrašijo in bi se rajši spravljala na tiste, ne pa na dekle, ki pomaga psička iskati. Mislim, da je njeno delo bolj pohvalno od tvojega komentiranja. 
Moja psička pa bo še kakšna dva, tri dni doma, potem pa jo peljem na zaslužen sprehod  .
Srečno 2010 vsem in upam, da bo kuži čimprej doma!!

sandra

nisem napisala, da je lastnik vsega kriv..še enkrat počasi preberi..napisala sem, da lastnik odgovarja za svojo žival
p.s katera opcija se ti zdi bolj smiselna..zlivati žolč na miljonsko množico, da naj ne pokajo, kljub temu, da veš, da ne bo efekta, da takemu bolanemu folku ne prideš do kraja..ali, da pač potrpiš in v teh dneh šeeee malo bolj popaziš na svojo žival..kot to jaz počnem in še marsikdo drug????

p.s vsaki dan sem na kanalu in sprehajam psičko..brez skrbi lahko prideš in sprehodiš psičko..v daljavi se sliši neko pokanja,..na samem kanalu pa ne..tako, da je dokaj varno

lp
in lepo praznujte

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet