Iščem majstra za luknje :)
Potrebujemo napeljavo zračnika za dovod zraka za kamnisko peč. To vključuje tudi preboj luknje fi cca 110 skoz zid iz porotherm zidakov + 20 cm stiroporja.
Tega ne bi delali sami, pa iščem majstra, ki bi stvar čim boljše in lepše napravil in pospravil. Idelano je, da poleg preboja tudi zmontira zračnik in popravi okolico odprtine zunaj (fasada) in znotraj (omet).
Morda ste drugi že imeli tak primer, pa vas prosim za predloge. Hvala!
Komentarji
Chevapcic Himself
.. zanimiv naslov .. sem mislil, da bo pisalo kaj zabavnega, potem pa tako dolgočasno tekstovje ..
.. ok, maybe is just me ..
divjejabolko
Hja, ti rabiš majstra, ki poštima luknje tam gor, v tvoji glavi ...
Črt, dvomim, da bo dovolj preboj porotherma in stiropora, razen če je je kamin postavljen na zunanjo steno.
Zato bolj ugibam.
Če je kaminska peč v sredini prostora, je potrebno do nje napeljati cevi za primarni zrak. Ta se namreč običajno, vsaj koliko je meni poznano, pelje v prostor po betonski plošči in je tlak potem položen preko. Obstaja seveda tudi varianta, če je prostor podkleten. Ampak takrat običajno ni posredi porotherm.
Čevap, ja, naslov je bil marketinški ... Saj veš: SEX SEX SEX - no, zdaj, ko imamo vašo pozornost, pa si oglejte naše nove hladilnike.
Pajo, dimnikarji pravijo, da naj bi zračnik v zidu zadoščal - da bo pač tam toliko pretoka, kolikor ga bo peč rabila. Niso omenjali napeljave čim bolj do peči. Ne pogovarjamo se o neki težki zverini, to je 9 kW kamniska peč www.france-turbo.si/katalog/995/pec-turbo-passion-350-s-steklom/
Potrebujemo napeljavo zračnika za dovod zraka za kamnisko peč. To vključuje tudi preboj luknje fi cca 110 skoz zid iz porotherm zidakov + 20 cm stiroporja.
Tega ne bi delali sami, pa iščem majstra, ki bi stvar čim boljše in lepše napravil in pospravil. Idelano je, da poleg preboja tudi zmontira zračnik in popravi okolico odprtine zunaj (fasada) in znotraj (omet).
Morda ste drugi že imeli tak primer, pa vas prosim za predloge. Hvala!