Http://www.rtvslo.si/slovenija/stres-resitev-so-predcasne-volitve/260669
RKC se je odločila, da bo ponovno začela javno posegati v politiko. Črne obleke in talarji rohnijo čez družinski zakon, zahtevajo predčasne volitve... Takšno vmešavanje v politično sfero si ne privoščijo niti neprimerno vplivnejše cerkve v Italiji, Franciji, Avstriji...
Komentarji
Drago Balajc
Pa saj do itak pa vse dosegnoli, da jin janša prijde na oblast...
buldog jaz sicer nisem verna in imam marsikaj za povedati čez cerkev in vero, ampak to, kar jim očitaš, enostavno ni res. Ne gre za vmešavanje vere v politiko, ampak pač za izražanje mnenja enega predstavnika velike verske skupnosti o eni temi. Nihče ne more cerkvi kratiti pravice do izražanja mnenja o družinskem zakoniku, recimo. Kaj bi pa rekel, če bi prepovedali gayem izražanje mnenja o arbitražnem sporazumu ali kateri drugi pomembni temi?
JANEZ JANŠA je največje car!!!
Tinka, RKC se spravljaš branit Spominjaš me na odvetnike, ki so za dober keš pripravljeni tudi na pakt s hudičem.
od leve koalicije je nei prišlo nič če je že jj sproduciral tajkune (lidje so bar delo meli) medtem ka zaj socialna država kak radi pravijo levosredninski politiki podpira tudi tiste keri lejko delajo pa toga ne delajo ! In zato bi nucali eno kvalitetn desnosredinsko opcijo, kera bi bila malo bole konzervativna glede izdatkov, socialnih transferjev obenem bi pa poskrbela ka zdravstveni in pokojninski sistem nebi doživela kolapsa! In z krčenjem določenih nepotrebnih izdatkov,... bi naslednja faza bila znižanje davkov s kerimi bi oživili malo gospodarstvo, ker velikega tak skoro več ni
Zato pa jes pravin kvalitetno desnosredinsko opcijo nucamo na naslednjih volitvah, kera de sposobna kaj napravti iz situacije v keri smo gnes,..... če te pa dele volili levico te pa se slab kader keri zdaj nevej nič napravti nede spucal,.... Levica nuca streznitev, kera de določen nesposoben kader poslala izven politike
Trenutno imamo to, kar najbolj ne bi smeli imeti: bolne banke! Če bo nova vlada, do katere upam, da hitro pride, uspela zbrcati nekatere garniture, ki so več kakor nesposobne upravljati z denarjem, te banke tudi uspela nekako sanirati oz. pridobiti tuje zainteresente, potem bi se moralo začeti gospodarstvo napajati s krediti in zaživeti. Dotlej in s tem statusom quo
... v politiki in v bankah ničesar ne more naprej... Tistih danih kreditov banke videle nazaj ne bodo in to je dejstvo. Denar je že... kje že?
Drago Balajc
tinka, ko govori nadškof slovenske RKC cerkve nikoli ne izraža le svojega mnenja, kakor o javnih zadevah predsednik države, ko govori javno, ne izraža svojega mnenja. In čas izražanja "svojega mnenja" nikakor ni naključen. Ampak, RKC je bila presenetljivo dolgo tiho ( posebno Stres, ki je politik, nikakor pastir), da bi me me zdajšnji cerkveni politični ekskurz presenetil.
Najslabše za slovensko državo bo, če bo na spomladanskih volitvah prišla na oblast Janševa garnitura (kar je zelo verjetno); zdajšnja pozicija pa se bo odločila blokirati Janšo na vseh linijah z referendumi.... ker potem se nam piše slabo. Zdajšnja praksa blokade vlade z referendumi se lahko izkaže kot izredno nevarna; posebno pri bipolarnem slovenskem političnem telesu. Kdo napr. med vami verjame, da bo lahko na ta način kdaj sprejeta pokojninska zakonodaja?
buldog to je povsem jasno, da se Stres oglaša kot RKC in ne kot Stres osebno. Ampak zakaj cerkev ne bi imela pravice se izražati o političnih temah? Mislim, da ji te pravice ne sme nihče kratiti.
Pa da ne bo pomote - z vero sem opravila že davno, s cerkvijo ravno tako. Zanimajo me le še arhitekturno, čeprav sem bila vzgajana v krščanski družini.
...za referendume je krijva Pahorova vlada...zatou pesek ne nakladaj...!!!...či bi bilij predlagani zakoni usklajeni z vsejmi interesnimi skupinami...izven parlamenta...in dosežen konsenz z opozicijo... znotraj parlamenta...nej pa z večijno izsiljeni s stranij Pahorove vlade...ne bi meli niti ednoga referenduma...slaba zakonadaja štera neje dobra za ljudstvo...pa more iti na potrdijtev narodi...!!!...!!!...za primer mi razloži, ka dobroga je ponidijla takozvana pokojninska reforma...razen podukšanja starostne meje za upokojitev...NIKAJ...!!!...!!!...
pomali de se viktor javo
@tinka 78 "Ampak zakaj cerkev ne bi imela pravice se izražati o političnih temah? Mislim, da ji te pravice ne sme nihče kratiti."
Verjetno si se malo zaletejla oz. zatipkala
Nisem se. Po moje je kratenje pravice cerkvi, da izraža svoje mnenje o čemerkoli, vključno s politiko, enako, kot če kratimo pravico gayem, vinogradnikom, lovcem, fotografom ali katerikoli drugi skupini.
Izražanje mnenja je legitimna pravica, samo kaj ... vemo, po kakšnem principu deluje RKC. Izražanje mnenja je samo maska, kaj se dogaja v realnosti, predvsem v ozadju, ali pa že nivo nekaterih javnih mnenj (spomnimo se kardinala), je pa druga, temnejša plat. Ne bodimo naivni. RKC je zadnja, ki potrebuje javno podporo. Potem recimo tudi za Hitlerja, ubogi siromak, sifilis, smili se nam itd. OK, karikiram, ampak saj razumemo poanto.
Čedalje večje mešanje cerkve v politko lahko privede do stanja ki je npr. v Iranu.
In ko bo cerkev plačevala vse davke kot vsi ostali potem bo tudi imela pravico povedati svoje mnenje. Ne pa da deluje po kakonskem pravu, pamet pa soli pravu države v kateri deluje.
Plačilo davkov še ne pomeni, da ima nekdo pravico drugemu soliti pamet. Še manj pa se obnašati v nasprotju z ustavo - čeprav so interpretacije o tem, kaj je (proti)ustavno različna. Povedati mnenje je eno, povedati mnenje z namenom manipulacije oz. speljevanja vode na svoj mlin, pa je spet nekaj drugega. Čeprav v slednjem ne briljira RKC, ampak politiki.
itak, buldog
spremljam!
RKC se je odločila, da bo ponovno začela javno posegati v politiko. Črne obleke in talarji rohnijo čez družinski zakon, zahtevajo predčasne volitve... Takšno vmešavanje v politično sfero si ne privoščijo niti neprimerno vplivnejše cerkve v Italiji, Franciji, Avstriji...