Hofer in dostop za invalide
Danes sem bil priča res neprijetnega dogodka. Mož in žena (mož na invalidskem vozičku) sta želela v Hofer po nakupih pa ne boste verjeli nista mogla v trgovino. Vhod je za "hodeče" ljudi skozi vrtljiva vrata, druga varianta pa je tam ko porinemo skozi voziček. Žal je bil gospod previsok da bi se rival skozi tisto luknjo, zato je enostavno čakal pri vhodu pa seveda nikogar od nikoder.
Ko sem na težavo opozoril zaposleno v Hoferju je brez komentarja (tudi opravičila) pritisnila na nek skriti gumb in celotno vrtljivo konstrukcijo premaknila in je gospod lahko končno šel naprej. Seveda nikjer nobenega navodila kaj je potrebno narediti če želimo v trgovino z invalidskim vozičkom.
A si invalidi res ne zaslužijo dostojnejšega dostopa v trgovino? se morajo res vlačiti skozi luknjo za nakupovalne vozičke?
Moram priznati da sem bil danes res razočaran in me je tak odnos osebno prizadel.
Komentarji
ma tau je žalostno, nej sen še bijla priča takšne situacije ali newen kak bi se reagirala. brez pomisleka bi pomagala.... žalostno enostavno
Hofer ne slovi glih po prijaznem osebju, kar se prodajalk tiče, redke so med njimi prijazne.
V lendavskem Hoferju je npr. šefica pravi šus..arogantna in neprijazna, ne vem kako to, da je ne zamenjajo..mnogo pritožb je slišati o njenem obnašanju do strank..nihče pa ne ukrepa..
Slavko Šebjan
tudi sam sem invalid in marsikje ni poskrbljeno za invalide. invalidi dosti zmoremo sami brez pomoči drugih, če so stvari za to urejene
Ja to je pa rejsan žalostno no. Ampak ge praven vsaka čast tistem keri so invalide, ka se morejo znajti v vsaki situacije. Osebno san v roke študija dosta delala z invalide in nej san mogla vrvate kak so nekatere pozitivno narvnane in lejko tude dosta bole srečne od nas nekatereh kere mamo možnost hodite. In nega šans ka bi njeme pomago, ker ti enostavno ne pisti saj je on to že tak sprakserane ka se presede iz stola na stolec, ali iz vozička na mizo kak keks in tu ne pozabite ka so noge fejst žmetne. San pa vsekakor za to ka se več narede na ton ka do mele invalide več urejenih prostorov za njih oz ka do mele v vsakdanjon življenje menje ovir.
Hofer res ni neka prijazna trgovina, to sem že opazila. Ob prvi piliki bom keri koklji, tam zaposleni, povedala svoje. Briga njih za invalide, saj še za hodeče ne premorejo preveč posluha in prijaznosti, tak da se ne čudim, kar se je zgodilo.,
Tak je bolojše se izogitati trgovin ki niso prijazne za uporabnika oz. kupca, v Soboti maš zadosti trgovin ki so pogojno prijazne, ki imjo urejene sanitarije za invalide, dvigala, poti za dostop k blagajni za invalida, nakupovalni vozički primeren za invalida, večji nakuovalni centri večji del tega imajo, ostalih pa se da izogniti ker ne ponujajo nič boljšega kot ti večji nakupovalni centri, tudi sam se izogibam te nemške trgovine Lidl, ker sem že mnokokrat ostal razočaran glede ponudbe ki je posebej ob ponedeljkih in sredah ko imajo akcije in so izdelki v tako mali zalogi da poidejo v prvi minuti ko se trgovina odpre.izogibati se je, je najmanj kar lahko storiš, posebej še če si invalid.
pr rotacijskih dveraj more biti gor tipka za invalide ka upočasni vrtenje. zaj či tou hofer ma ali nej neman pojma. mogla bi pa biti či že majo parkplace za invalide kar bi naj po eni strani pomenilo ka invalidi lejko notri pridejo brez problema.
Vejpa invalidi so nej samo tiste ka so na vozijčke! Maš tuj takše ka majo samo kakšo menšo napako pa so tudi že invalide pa lejko parkejrajo na invalidaj
aja pa še to. nejso vsega samo trgofke krive. zakoj se recimo eni idejo parkerat na parkplace za invalide? znan ka so invalidi samostojni in jin je nej problem goniti voziček par metrov duže. fora je samo v ton ka v standardnon boksi nemre vo z avtoja priti, ena kura s Q7 pa misli ka so tisti placi taman tan ka poleg avta še voziček komot sparkeraš in blebečeš po foni dokeč fasungo v avto mečeš.
čriček, govora je o Hoferju.
Čeprav v Lidlu ni skoraj nič drugače. Nekaj vprašaš prodajalko pa se ti smeji v obraz in pravi "Ne vem..." Ja hudiča, saj si tam zaposlena, kako potem to ne veš. Jim verjamem, da imajo nizke plače, ampak za to nismo krivi kupci. Vsaj promet jim delamo, drugače sploh ne bi imele plač.
Druga stvar pa so akcije..., da določena stvar izgine v prve pol ure, je pa res preneumno. Saj ne dobijo od akcijskih artiklov samo 5 komadov!. Bi prej verjela, da si same "rezervirajo" pa odnesejo domov. Ampak kaj moreš, pritožit se ne moreš, ker se tako ali tako ne spremeni.
V Hoferju so odmična vrata , dvodelna, tak kak v Lidli, edina vrtljiva vrata so v Šparu in to Interšparu z zahodne strani , z vzhodne in južne pa dvodelna pomična, ali enojna pomična.Pri pomičnih je poseben vhod za invalide z leve strani , tak ka mislim ka , elanino, malo naklada, v tej omenjeni trgovin Hofer so tak vhodna kak izhodna dvodelna, notranji deli pa imajo prostor za prehod invalidov. Moram popraviti, pri vrtljivih v Šparu, je omenjen prehod za invalide , in to označen, pa tudi varnostna tipka pri vhodu in izhodu.
jao čriček, si bil v Hoferju??? govora je o notranjih prehodnih "vratih" - tisto vrtljivo čudo in prehod za vozičke s tistimi visečimi plastičnimi ploščami. Tam malo težko nekdo na vozičku vstopi, tudi mlade mamice z otročki v vozičkih. Takšnega imajo tudi v Eurospinu itd.
Kje piše avtor o notranjih vratih @ Haro... ?Za mene to niso vrata .Slika je iz Hoferja in prehod z rdečimi loputicami je za večino vozičkov invalidskih in otroških zadosti visok, če pa ni naj me kdo popravi . ti prehodi so v tem primeru tak zasnovani da omogočajo to vrsto prehoda.
Človek ki pa na vozičku sedi si pa vrat stere da spodaj pod temi rdečimi loputami skoz pride? Daj čriček ne nakladaj.. zeme cole pa ide zmere povprečnoga invalida ka na vozički sedi kakše višine je, in višino teh "vratc" z rdečimi loputam.
In pa ČE tudi bi bilo zadoste visoko.. čeprav je ne, mislin ka se z dostojanstvon nihče nebi ščel tu skoz pelati..
Ista stvar je če maš recimo otroka, ga daš sedet v voziček, in prideš do te banalne zapore.. Otroka ven, voziček skoz, otroka nazaj not.. itd..
Drugo kak drugo, v Eurospine je isto sranje.. Čist isti sistem.. bedarija totalna.
Neven v čen je problem napraviti avtomatska vrata kak so v Spare, Mercatore al pa Tuše..
p.s. pa še ena stvar, konkretnu tu za hofer..
Čemu sploh ta "zapora", če so vrata ki vodijo v trgovino itak "enosmerna", torej se iz druge smeri ne odpirajo..
To kaj je čriček naslikal z temi loputami..ta prehod je namenjen za nakupovalne vozičke, da jih skoz potisneš..ne pa vhod za invalide, če bi bil za slednje, bi te lopute pošteno klofnile človeka po glavi..a se ti ne zdi..čričko..?
L.p.
Te že obstoja valda nekši standard ka določa višino ki je sprejemljiva za te invalidne osebe, če majo tuj v Spini tak pač majo, se pa strinjan ka bi lejko bila bole sprejemljiva rešitev teh zapor in propustov , ampak vsaka trgovina ma pač svoj sistem in ges v ton ne vidim nič slaboga ker znan ka so tu zakoni strogi, drugače pa je če se določeni v teh prehodih ne znajdejo , invalidne osebe na vozičkih smatram da vejo način kak skozi to omenjeno zaporo, sam jih že vido v trgovinah in potem so se sigurno znašli in premagali te ovire , kako ? to pa naj dajo odgovor sami .
Tam skozi tiste lopute res ne moraš z invalidskim vozičkom, pač pa je to za nakupovalne. Čriček, bomo tebe enkrat nabasali na en tak voziček in te tam skoz potisnili, pol me pa zanima, kak se ti bo zdelo.
V Hoferju mi je enkrat blagajničarka rekla, da moram imet drugič voziček, ker sem imela 2 artikal samo in sem jih držala v roki, šla sem not brez vozička, saj sem imela namen kupit le ti 2 stvari. Sem ji povedala, da ga za 2 stvari ne nametavam imet, pa da me ona v to ne bo prepričala. Gledala je ko zaklano *žaljiva vsebina je bila odstranjena* in drugič sem spet šla not brez vozička, pa nhče nič rekel - boljše, da ne. No, to v Mariboru, ne vem, kak je pri vas, kake so tam prodajalke. Tu pri nas ko buldogi. :)
AnaLiza@ Te pa ti prosim povej oz. obrazloži ge majo invalidi vhod v trgovino, zato san tuj napiso naj gdo od tistih ki so vezani na voziček sam iz svojih izkušenj pove kak se znajdejo v takšnih primerih, pa te nej trbe mene obsojati ka jih ges tu skos silim . okej?
ce bi presto celi prvi post bi ti jasno blo
Čriček, ta luknja je za vozičke za robo in ne za človeka. Malo pomisli na osebno dostojanstvo (če veš kaj to je). Že sama višina je tako nizka da lahko nekdo ki se preveč skloni naprej pade iz vozička, nato pa ga še tresne po glavi plastika. Mogoče pa bi lahko hodili v trgovino kar skozi tunel za oddajo steklenic, nad okna, .... Kaj praviš na idejo Čriček, a bi šel?
Še nekaj. Danes sem šel na spletno stran Hofer Slovenija da bi napisal pritožbo upravi in na moje veliko presenečenje - nikjer nobenega maila ali drugih kontaktnih podatkov kjer bi jih kupci lahko kontaktirali?!
Da pa boste vedeli kako funkcionirajo ta vrtljiva vrata - nekje spodaj je en majhen gumb, slabo viden in še slabše dostopen. Ta gumb pritisneš in se lahko dvigne cela konstrukcija in odmakne toliko da lahko gre voziček mimo. Kako to dvigne invalid mi ne bo nikoli jasno. Pa tudi nikjer ni nobene informacije kako to čudo deluje.
čriček 12. 10. 2010 ob 12:42 v Hoferju so odmična vrata , dvodelna, tak kak v Lidli, edina vrtljiva vrata so v Šparu in to Interšparu z zahodne strani , z vzhodne in južne pa dvodelna pomična, ali enojna pomična.Pri pomičnih je poseben vhod za invalide z leve strani , tak ka mislim ka , elanino, malo naklada, v tej omenjeni trgovin Hofer so tak vhodna kak izhodna dvodelna, notranji deli pa imajo prostor za prehod invalidov. Moram popraviti, pri vrtljivih v Šparu, je omenjen prehod za invalide , in to označen, pa tudi varnostna tipka pri vhodu in izhodu.
Včaseh se človek resno lejko misli, da si malo kratke pameti. Po tvojem postu je več kot očitno, da ne razumeš, o čem govori avtor. Jaz sem takoj razumela. Torej me ne napadaj, da ni govora o "notranjih" vratih. Jaz sem te samo opozorila, da ne govori o avtomatskih vratih, katera si ti omenil v tem postu.
Drugič pa se enkrat vsedina en voziček, pa se zrini pod temi loputami, pa mi povej, če je to potem primerno za invalida. Pa upam, da te ta letva res butne po betici in te enkrat dokončno spravi k pameti.
elanino@- če si invalid si sigurno nekaj od tega znal, če sem skup zmešo stvari se opravičujem ,ampak si očitno znal kak stvari delujejo , je to ta gumb ki dvigne,? tocelo stvar, potem se umikam iz debate . Invalide spoštujem, tega mi ne bo očital nihče niti ti KITI .
Čriček, na žalost morem ugotovit, da ti resno nekaj primanjkuje. Ti očitam samo tvoje nerazumevanje napisanih postov, ne pa da ne spoštuješ invalidov. Čeprav bi po tvojem postu
čriček 12. 10. 2010 ob 16:59 Kje piše avtor o notranjih vratih @ Haro... ?Za mene to niso vrata .Slika je iz Hoferja in prehod z rdečimi loputicami je za večino vozičkov invalidskih in otroških zadosti visok, če pa ni naj me kdo popravi . ti prehodi so v tem primeru tak zasnovani da omogočajo to vrsto prehoda.ž
sklepal, da nimaš pojma, kaj pišeš. Potem se pa res rajši drži slikic. :S
HarÅ Kiti@a si ti pametna duša znala kak se invalidi skoz teh vrat rinejo, dokler je nej omeno toga stikala ki bi naj dvignila to vrtljivo stvar.Pa če mi kaj primanjkuje? ja sigurno , vitamini in minerali.
sem vedela za stikalo, res pa nimam pojma, kako se s to rečjo dela. vendar pa me očitno ne zaštekaš, kaj ti jaz govorim. In posledica pomanjkanja vitaminov in mineralov je lahko tudi maloumnost @ čriček.
Hinavsko je samo tou ka nega nindrik na vidnon mesti napijsano de naj invaid pritijsne (de je tisti gumb) ka se tisti vrljivi vrag odmakne. Hofer ma tou skrito , zakoj pa naj san vrag zna. To pa je znak neprijaznosti do invalidof.
HarÅ Kiti@-tak o vsen skupaj eno figo znaš kak ges, samo z razliko od tebe ka si tak, bistroumna, drugim ne merim IQ.-- pa fajn dežuraj.
Čriček, nisem invalid, sem pa občutljiv na krivice in me takšne stvari osebno prizadenejo.
Ta gospod je bil invalid na vozičku pa ni vedel za noben gumb. Pa tudi če bi slučajno vedel si ne bi mogel pomagati ker je potrebno po pritisku na gumb celotno kovinsko konstrukcijo fizično dvigniti in premakniti za 90 stopinj. Kako to izvesti me čriček prosim pouči. Mimogrede, kje na slikici pa vidiš gumb, jaz ga ne vidim?
Pa še moj osebni predlog tebi čriček - če nimaš pametnega komentarja se ga raje vzdrži. Včasih je modrost tudi to da se zavedaš svoje omejenosti. Ti pa lahko oprostim način razmišljanja če si star tam do 15 let - potem mi je omejenost razumljiva. V nasprotnem pa moje sožalje. Žal čas vzgoje je v tem primeru že mimo in starši so izgleda kiksnili.
ja čriček, dežuram, pa sigurno ne tebe, pa tvojih čudaških komentarjev. in z razliko od tebe jaz ne najedam drugim ljudem z tečnimi posti, slikicami in video linki. za tebe bi bil bolj primeren facebook ali pa twitter, kjer bi lahko bombardiral po mili volji in te nihče nebi obtoževal, v skrajnem primeru bi te lahko celo skril, samo da mu te ne bi bilo treba gledati. Pa se prosim vzdrži nadaljnjih komentarjev, ker res že presegaš.
Ma vi se navadni hinavci vsi skupaj. Me zanima kaj je že kdo od vsa kdajkoli naredil za invalide, da sedaj tu dramatizirate in moralizirate...
Gipsy, moj sin je invalid in vsak dan naredim zelo veliko za njega.
Kaj pa si ti naredil?
@elanino
Vsaka čast, zdaj si pa tega gipsy-ja pošteno.
@čriček, to se tudi jaz sprašujem, kje naj invalid pride v trgovino.
Gipsy, če ti nisi hinavec kot si očital nam in imaš vsaj malo dostojanstva se mi boš upam vsaj opravičil. V nasprotnem si ti ravno to kar si očital nam.
Čakam na tvoj komentar!
analiza te se pa navci citati...
elanino, sem imel brata, ki je bil invalid pa je žal že pokojni. Toliko o tem...
Hofer je katastrofa na celi črti! Žal.
O tem za invalide še nisem razmišljala, priznam, mi HB ni bilo treba in nisem še imela tovrstne izkušnje. Bi me pa ravno tako zelo prizadelo, če bi videla kaj takega.
Je pa še en problem v Hoferju, na katerega bodite pozorni: tisti kovinski "tepih" pred vhodnimi vrati je ob vlažnem vremenu hudičevo spolzek. Prejšnjič je moj sin hudo padel na prst, sreča v nesreči, da se mu ni kaj zgodilo,. In ko sem stopila za njim, je malo manjkalo, da nisva oba ležala pred vhodom. Ne upam si pomisliti, kaj bi se zgodilo s kakšnim starejšim človekom.
Sem šla do prodajalke, mule mulaste, ji povedala, da naj nekaj storijo glede tega. Pa ne be ne me, je dvignila tisti klinčev rumeni trikotnik in ga postavila pred vhod. Češ...mi smo dali tole ven, opozorili, če padeš si si pa pač sam kriv.
Da o splošnem odnosu v tej trgovini ne govorim. Katastrofa.
Prešto san samo prvih par vpisov.... Po vaše je trgovka kriva ka nemre invalid v trgovino!!??...svašta...pijšite na upravo hofera, či van ne paše... Pa še neka...v hoferi majo trgovci prepovedano, ka bi se ukvarjali(svetovali, pogovarjali) s strankami. Tou je pač takši tip trgovine. Či komi ne paše, pa naj ne odi ta...
se strinjam z zadnjim postom. trgovka je NEJ pravi naslov za vaše pritožbe, nevšečnosti itd... z večjega leko še una naje*e, če de kaj dale sporočala in pa ''bluzila'' nadrejenim.
drugič malo premislite preden se pizdite na prodajalke :)
mile82, jaz nisem nikjer trdil da je trgovka kriva! saj ni ona načrtovala opremo trgovine.
Sem pa želel pisati Hoferju pa so žal ena redkih firm ki na svoji spletni strani ne omogočajo kontakta preko maila.
@gipsy, razlika je samo v tem da si ti mene žalil, jaz pa tebe ne! Jaz bi se opravičil ker sem pač tako vzgojen, ti pa izgleda to zelo težko narediš!
Danes sem bil priča res neprijetnega dogodka. Mož in žena (mož na invalidskem vozičku) sta želela v Hofer po nakupih pa ne boste verjeli nista mogla v trgovino. Vhod je za "hodeče" ljudi skozi vrtljiva vrata, druga varianta pa je tam ko porinemo skozi voziček. Žal je bil gospod previsok da bi se rival skozi tisto luknjo, zato je enostavno čakal pri vhodu pa seveda nikogar od nikoder.
Ko sem na težavo opozoril zaposleno v Hoferju je brez komentarja (tudi opravičila) pritisnila na nek skriti gumb in celotno vrtljivo konstrukcijo premaknila in je gospod lahko končno šel naprej. Seveda nikjer nobenega navodila kaj je potrebno narediti če želimo v trgovino z invalidskim vozičkom.
A si invalidi res ne zaslužijo dostojnejšega dostopa v trgovino? se morajo res vlačiti skozi luknjo za nakupovalne vozičke?
Moram priznati da sem bil danes res razočaran in me je tak odnos osebno prizadel.