Gostinska ponudba na Soboških dnevih

|

Priznati moram, da me je že od petka naprej mikalo, da bi odprla to temo, vendar sem počakala do konca Soboških dnevov, da mi ne bi kdo očital, da sem iz kakšne konkurenčne gostilne in da je moj motiv v kakšnem zaslužku ali kaj podobnega.

Enostavno sem zgrožena nad gostinsko ponudbo na Soboških dnevih, ki je bila zares porazna.
Naj začnem pri pijači. S partnerjem sva prišla do enega izmed šankov in si naročiva pivo. Kelnarca se obrne, vzame že natočeno pivo, ki je čakalo na točilnem pultu in naju na hitro skasira. Eno pivo je stalo 2,50 EUR. Več kot v katerem koli lokalu v Murski Soboti, pa tudi v Ljubljani se je treba že malo potrudit, da najdeš lokal, kjer ti za pivo zaračunajo 2,50 EUR. Plačava in odideva. Naredim požirek piva in ugotovim, da je pivo popolnoma zanič. Toplo in postano. Z muko popijem pivo in se čez čas odpravim po drugo rundo. Tokrat sem zahtevala, da pivo natoči pred mano iz šankomata, ker take brozge ne nameravam več piti. Dobim drugo pivo, ki je bilo sicer hladno, ampak še vedno zluftano.

Hrane sicer nisem naročila, ampak to kar sem videla je pa res pretiravanje. Ponudba taka kot pred petimi leti, ko sem bila nazadnje na Soboških dnevih, cene pa nekajkrat višje. Res mi ni jasno od kje gostincu ideja, da za kos mesa, par čevapov in nekaj malega priloge zaračuna 7,50 EUR? Langaš se mi zdi, da je bil najcenejša stvar na ceniku, pa še ta je stal 2 EUR, če se ne motim.
Dragi moji gostinci, kje jemljete te cene? Kje vam je poslovna žilica? Vam ni jasno, da bi prodali veliko več, če bi imeli kakšnih 10 ali 20 % nižje cene in imeli normalno ponudbo? Ljudje so masovno hodili po pijačo v gostilno Cubo in v gostilno v gradu, da ne omenjam tega, da so tisti, ki so hoteli kaj pojesti, šli raje v mesto na kebap ali hamburger, ki stane približno toliko kot ste vi hoteli imeti za en ubogi langaš. Tudi sicer sem prepričana, da bi se kakšen kebap na Soboških dnevih precej bolj prodajal, kot se mešan žar krožnik. Sama bi naredila tudi ločene stojnice za recimo langaš, palačinke, hitro hrano kot so kebap in hamburger, ločeno za žar ter ločeno za pijačo.

Vem, da je ponudba in cenik stvar gostinca in njegovega poslovnega modela, ampak organizator Soboških dnevov bi moral pri tem postaviti neke pogoje, predvsem kar se tiče cene, ki bi jih gostinec moral upoštevati.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Martina Horvat

Priznati moram, da me je že od petka naprej mikalo, da bi odprla to temo, vendar sem počakala do konca Soboških dnevov, da mi ne bi kdo očital, da sem iz kakšne konkurenčne gostilne in da je moj motiv v kakšnem zaslužku ali kaj podobnega.

Enostavno sem zgrožena nad gostinsko ponudbo na Soboških dnevih, ki je bila zares porazna.
Naj začnem pri pijači. S partnerjem sva prišla do enega izmed šankov in si naročiva pivo. Kelnarca se obrne, vzame že natočeno pivo, ki je čakalo na točilnem pultu in naju na hitro skasira. Eno pivo je stalo 2,50 EUR. Več kot v katerem koli lokalu v Murski Soboti, pa tudi v Ljubljani se je treba že malo potrudit, da najdeš lokal, kjer ti za pivo zaračunajo 2,50 EUR. Plačava in odideva. Naredim požirek piva in ugotovim, da je pivo popolnoma zanič. Toplo in postano. Z muko popijem pivo in se čez čas odpravim po drugo rundo. Tokrat sem zahtevala, da pivo natoči pred mano iz šankomata, ker take brozge ne nameravam več piti. Dobim drugo pivo, ki je bilo sicer hladno, ampak še vedno zluftano.

Hrane sicer nisem naročila, ampak to kar sem videla je pa res pretiravanje. Ponudba taka kot pred petimi leti, ko sem bila nazadnje na Soboških dnevih, cene pa nekajkrat višje. Res mi ni jasno od kje gostincu ideja, da za kos mesa, par čevapov in nekaj malega priloge zaračuna 7,50 EUR? Langaš se mi zdi, da je bil najcenejša stvar na ceniku, pa še ta je stal 2 EUR, če se ne motim.
Dragi moji gostinci, kje jemljete te cene? Kje vam je poslovna žilica? Vam ni jasno, da bi prodali veliko več, če bi imeli kakšnih 10 ali 20 % nižje cene in imeli normalno ponudbo? Ljudje so masovno hodili po pijačo v gostilno Cubo in v gostilno v gradu, da ne omenjam tega, da so tisti, ki so hoteli kaj pojesti, šli raje v mesto na kebap ali hamburger, ki stane približno toliko kot ste vi hoteli imeti za en ubogi langaš. Tudi sicer sem prepričana, da bi se kakšen kebap na Soboških dnevih precej bolj prodajal, kot se mešan žar krožnik. Sama bi naredila tudi ločene stojnice za recimo langaš, palačinke, hitro hrano kot so kebap in hamburger, ločeno za žar ter ločeno za pijačo.

Vem, da je ponudba in cenik stvar gostinca in njegovega poslovnega modela, ampak organizator Soboških dnevov bi moral pri tem postaviti neke pogoje, predvsem kar se tiče cene, ki bi jih gostinec moral upoštevati.

Vesna Dolšak

Loleki, ki se grejo gostinstvo, še niso pogruntali, da bi se prodalo več, če bi bla ponudba cenejša in bolj kvalitetna, tak da ... povsod je ista pesem, več ali manj. Ali zasmojeno, na pol surovo, postrežba na psu, pijača postana, topla ... cene pa navite do maksimuma. Kaj bi pa pričakoval od bizgeca, ki ima dandanes lahko oštarijo?! Čisto vsak jo lahko ima namreč.

Aleš Vlaj

Žmetno bi kaj dosta napiso, zato ka sna dale od "gostilne v gradu" nej prišo, lejko pa poven, ka mi ma pivo za 1,90€ dosta bokši okus kak tisto za za 2,5€.

Profile picture for user BB Branko Boldižar

Tou pivo je rejsan bilo katastrofa. Sicer je bilo fejst mrzlo ali nej zadosta ka ga nebi zažmajo :(

Nej mi je jasno kak tou lejko napravijo...

5450

ges san par teh piv spil, pa gda san domov prišo ka san si doj lejgo san mel blek trdi kak beton... napnolo me je tak ka groza... pa še drugi den san nika čednoga nej mogo gesti ka mi celi čas brnelo v želodci :) ka so meli sploj to za piva? 

joco flisar

najbole žalostno je to, ka se ponavla to iz leta v leto. vsako leto iste kritike na račun piva, slaboga oz. precenjenoga gestija (porcij) a nikomi to ne kvapne ka bi kaj popravo. če se jin resno tak splača ka dale pri ton vztrajajo ali kak, samo pa itak zdrava pamet pravi ka če bi malo kvaliteto pa cene popravili bi sigurno več iztržili. osebno san lani spil pri šanki 1 ali 2, letos 0 piv.  se najšla boukša rešitev če bi pa meu na soboških isto ponudbo kak indri bi tiste peneze tan pusto..

aja ka pa je sploj resno bilo za piva? redčeno laško, zvezdino ali kaj "stotoga"?.

Damjan Bohar

Samo tao pijvo reno božno bilao,tao si eno ali dvej spil pa te je tak napnolo ka ti nej več gesti pa nej pite trbelo! :D

miic miic

cene so resan sramota. direkt kak če bi se što norca z nas delo... mene več na teh soboških vidli nedo!

kjhujhkhujk jkjhkhjkhj

Je kdo dobo zraven pijače še račun? Meni ga v 5 rundah nej uspelo dobiti - pri dveh šankih.
No špricer je pa bil kar dober (Ljutomerčan).

Dani Smej

Jaz sem s toga razloga pil kar bandidos. Pijača v kanti je vseeno pijača v kanti.

Iztok Šlihthuber

Ok ka še ge komentejran. Letos na krejse, mijslen ka je bil iste ponudnik. Pijva se mi zdij ka glij tak 2,5€ v pločevinke...pa ajde ka še tau potrpin. Te pa ob 11 prijden do šanka ka naročen pa mi prave ka nemajo več pijva, iden k drujgome tuj nej... Ob 11 na krejse, kere bi naj bil v noče svalij pijva? dööö, tau pa je ponudba..

Martina Horvat

Tudi meni ni uspelo dobiti računa. Pa saj to me sploh ne moti. Vse kar pričakujem je cena primerna kvaliteti. Če bi točili kakšen Heineken ali kakšno drugo cenjeno pivo iz uvoza, ki bi imelo tak okus, kot ga pivo mora imeti, bi z veseljem dala zanj tudi 3 EUR. Raje spijem eno dobro pivo, kot dve zanič. V tisti gostilni v gradu so imeli še celo pestro ponudbo tujih piv - vsaj kakšnih sedem, osem vrst. Edino postrežba jim malo šepa.

gipsy gipsy

Se mi še ni pripetilo, da bi na kaki prireditvi bilo slabo pivo, ker so gostinci vedno toliko pametni, da nabavijo točeno laško in pač ne moreš zgrešiti. Očitno so hoteli malo več zaslužiti z nekim X pivom...

hydrant

zaradi cen san iz principa tan nej püjsto več kak 5€,
najbole čedni so bilij tisti, ka so si v kanistraj pijačo seof prnesli

Zoltan Durič

Ges san tudi razočarani nad ponudbof! Naročo san pivo, pa mi je kelnarca nekšo razluftano berso skuper vlijala, ka jo je že od prlej mejla vtočeno v maloj kupice. Poleg toga se mi je pa še fajn smejala. Najlepša fala za prijazno ponudbo!

droptovič

*
prekmurci ste tak naivni ka takših v slov. nega
kak če bi nej znali zokoj se ide pri toj KURVIŠKI STREŽBI: PUNO DAJ - MALO DAM
no zaj te znali pa se znajdite drugo leto, pa tak zajebnite prodajalce megle.
ja prle si nabavte in da idete ali na poti si gutnite...,ali pa seuf meti mrzlo pa tan spiti.
pa neje vrag ka bi vsakši pou vore mogli  v sebe lejvati. vej ste pa prišli na muziko!!!!!!!!
*lajf =dreganje*

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet