Frizerji in izstavljanje računov

|

Zanima me, če je to splošna praksa, da frizerji ne izstavljajo računov ali se to dogaja samo pri meni in moji frizerki?
Jezi me predvsem to, da so cene frizerskih storitev že tako astronomsko velike, potem pa jim njihov pohlep po denarju še narekuje, da ne izstavijo računa in poberejo ves denar brez plačanega davka.
Drugi argument zakaj me tako početje tako moti je ta, da je EU z začetkom letošnjega leta sprejela direktivo o znižanju davčne stopnje za frizersko dejavnost iz 20 na 8,5%. Frizerji pa seveda cen niso znižali za teh 11,5%. Glavno da se oni vozijo z najboljšmi avtomobili na naš račun seveda.
Pa da se razumemo. Nobenemu ne zavidam, da ima dosti denarja vendar me jezi ker imajo dosti denarja na naš račun (na račun visokih cen) in na račun neplačevanja davkov. Če bi namreč vsaj plačali davek bi ta davek mi tako ali drugače posredno ''dobili'' nazaj. In pri takih cenah bi si želel najmanj to, da plačajo davek in ne kršijo zakonodaje.

Kakšno je vaše mnenje o tem?

LP

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
monteee

Zanima me, če je to splošna praksa, da frizerji ne izstavljajo računov ali se to dogaja samo pri meni in moji frizerki?
Jezi me predvsem to, da so cene frizerskih storitev že tako astronomsko velike, potem pa jim njihov pohlep po denarju še narekuje, da ne izstavijo računa in poberejo ves denar brez plačanega davka.
Drugi argument zakaj me tako početje tako moti je ta, da je EU z začetkom letošnjega leta sprejela direktivo o znižanju davčne stopnje za frizersko dejavnost iz 20 na 8,5%. Frizerji pa seveda cen niso znižali za teh 11,5%. Glavno da se oni vozijo z najboljšmi avtomobili na naš račun seveda.
Pa da se razumemo. Nobenemu ne zavidam, da ima dosti denarja vendar me jezi ker imajo dosti denarja na naš račun (na račun visokih cen) in na račun neplačevanja davkov. Če bi namreč vsaj plačali davek bi ta davek mi tako ali drugače posredno ''dobili'' nazaj. In pri takih cenah bi si želel najmanj to, da plačajo davek in ne kršijo zakonodaje.

Kakšno je vaše mnenje o tem?

LP

Anubis Anubis

Zahtevaj račun, pozovi tržno inšpekcijo, menjaj frizera, v končni fazi pa namesto ka peneze zapravlaš za frizeraj, rajši tisti znesek daruj lačnin ali pa zavetišči za živali....

Damjan Bohar

Joj, bože groze ka vse ene maote!!! Zakoj te gumb nej na ton mesti ka je na ovon,zakoj lejko se sere samo s pune rite, zakoj ma dan 24 ur ka nej še 2 ure coj, zakoj se ura premika 2 krat lejtno..... hehehehehehe

Nataša Sukič

kak prave @čriček menjaj frizera.
postave se v kožo fizera, nebe ti na njegovon meste isto delala? zakoj be če nej trbej. na den napiše 2 računa pa tau folga. če nas država tak kole nose zakoj be mi njej nej. bistve pa zakoj odeš v frizerske salon  vsaka frizerka dela doma na čarno pa maš menjše cene

_mt_

Prosi račun pa boš zadevo rejšo oziroma plačo davek.

monteee

Nej san frizerka je vači dobra pa vse. Obvlada svoj posel v nulo :)
Inšpekcijo pa neščen pozvati ka me dejansko tak fejst stvar pa ne moti ka bi ji na takši način škodoval. Pito san vas pač za mnenje.

tasika, moški san :)

drago flisar

Pri takih cenah za frizerske storitve, pa delavka frizerka še tringlet čaka, želiš, da pride pleša čim prej

seblogger

Gda pleša pride, te de te še bolelo. Gda boš za šišanje svojih 16 lasi plačo telko kak ovi z redno grivo.

Vesna Dolšak

Jaz dobim vedno račun. Povej pač, da želiš račun in ga boš dobil verjetno. Če ne, ti preostane le, da pokličeš inšpekcijo ali pa ... molči in trpi. :)

Anubis Anubis

Pa to izstavljanje računov ti tude dosta ne pomene (če se že sekeraš za neplačevanje davkov..)
Saj ti lehko izstavi račun, pa ga za 5 minut stornera, pa se glih tak izogne plačile davka..

Danijela žalik

Pa to se kao glede frizera moški pritožuvle, keri plača sega skuper več kak 10€ nej (se mi ne senja, kakše so cene za moške).
Ge pa samo za šišanje ne dan menje kak 30 €, ka se o farbanji ne pogučavlemo, tak ka mislin, ka so moški tu priviligerani na cejloj črti.

sobotašinfo.com

z frizejron, manekejron, pedikejron, mehanikon, fiškališon, dobrin oštarjašon nigdar ne posluvlen z računon ----> falej je, oba zadovoljniva, pa še fajn se počüjtin, gda državi *žaljiva vsebina je bila odstranjena* off kažen ... bon pa plačüval DDV te, gda do ga znali ponucati, do tačas pa black market.

cikeCake

Mene osebno ne trbej računov. Sam od sebej poven, ka računa ne nucan - pa ne samo pri frizere!!! Zakoj?? Ka frizer (mehanik, gostilničar, ...) naj plača kar mora plačati?! Eh tudi oni so morali nekak do toga prijte. Pa san rad, če zaradi toga računa keroga san zavrno, meli kakšen promil večji prihodek!!
Ne so problem velike cene. Ene bi pa pač še sami svoj drek pogele!:) tau je tau :) 
Ali pa "enostavno" odprite svoj frizerski salon in se boste tudi vi vozile v dobrih avtojih :))))

gocila

Rejsan kakše debate, san zasledil ka ena plača 30€,...pa što prave  ka se moreš sake mesec farbate pa rezate pa peglate, moja žena ma tude naravne duge lasej, pa ka njej zrež skasejra 12e menej pa 8e-pa tuj sigdar praven ka ne nucan računa, znan pa ka če me da raćun me skasejra 10 za menej pa 15 za njau,tak ka realno prišparan 5€ka se te skolegon dobin pa rundo plačan pa te več toga petaka tuj nega,.....

Vesna Dolšak

Anubis, računa, ki si ga že izstavil preko blagajne, ne moreš kar tako stornirati.

Profile picture for user spidi55 R L

Naj.be pa delevec v tovarni, kljub mali plači nemre nika davkarijo okoli prinesti. A je tou pošteno?

Joško Joras

Si be ščele ka so ceste zriktane pa ka van sprouti z meklouf pucajo snejg doj cestare pa ščejte ka bi meli viske penzije pa štipendije pa nebe mele šolnin pa neven ka ešče nej, ali davkov pa nebe plačuvali boug vaš!
Ge san že prijavo enga mehanika ka se sten rejdno bavi pa mi nej dau računa!! No pa ešče znoriti me ščeu

Methos Methoss

Vsi mi samo razmišljamo kako državo okrog prinesti in čim manj davka plačati državi, po drugi strani pa serjemo...
Strinjam se da pri nas mehanizmi ki so v DURS-u ne valjajo in da je kontrola slaba, ter bi morali začeti prijavljati promet frizerji, avtomehaniki, zidarji, in ostali obrtniki,ker ti največ ciganijo državo in delajo na črno brez računov, so pa po drugi strani največji kritiki države. :)
Edino na takšen način se lahko država začne razvijati.

gipsy gipsy

Anubis, daj ne sanjaj. Pa kaj tebe moti, če nekdo gre 5X k frizerju, naj gre. Zraven tega še vedno lahko daruje za kaj drugega.
Odpri si s.p. in storniraj račun pa me zanima kako dolgo boš uspeval s tem. Najprej si razčisti pojme, kaj sploh pomeni stornirati račun.

dupont

prvo tou te pa še iztrebiti vse frizeraje na črno v kere prideš skozi omaro v dnevni sobi.folk si ne bi mislo kakše fore majo frizeri na črno :D zimski vrti, otroške sobe, kleti itd. vse predelano v minifrizeraje.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet