DVD snemalnik

|

Pozdravljeni,
pred kratkim sem želel kupiti navaden DVD snemalnik s trdim diskom. Po raznoraznih kolobocijah sem se pustil pregovoriti trgovcu, da naj vzamem DVD snemalnik z DVB-T in DVB-C sprejemnikom češ da zadevo kupuješ za naprej ne nazaj, čeprav sem mu omenil da imam doma še vedno navadno kabelsko, ki je pač v M.Soboti z analognim signalom. To sploh ni problem saj ti to spremenijo v digitalni signal v nekaj dnevih. OK, pa naj bo. Nato sem ugotovil da snemalnik nima trdega diska. Ja ga pač žal nima. Lahko pa nanj ptiklopite prenosni HDD. In zopet sem dejal ok in kupil 500 G HDD, znamke ki so opisane v priročniku. Takoj sem preizkusil snemanje tistih dveh ali terh signalov ki so že spuščeni digitalni v kabelski sistemi in zadeva ni delovala. Nato sem poskusil z Xvid filmom z neta in lepo ga je predvajal z HDD. Torej je HDD po tem takem ok. Počakal sem nekaj dni da so mi poriktali digitalen signal preko kabelske. V TV so vstavili kartico in zadev an TV deluje. DVD snemalnik pa še vedno ne deluje. Kaj pa sedaj ?
Zanimata me sledeče: verjetno bi snemalnik rabil tudi telemachovo kartico ali.........? In kako da še vedno ne snema s televizije tistih kanalon ki jih dobiš brez kartice? Ali se ga da drugače povezati z TV da bi se lahko snemalo direkt s  TV kot se je to dalo na videorekorderju?
Znamka DVD snemalnika je LG.

Če ima kdo kak dober predlog ali malo več znanja s tega področja kakor jaz bi bil vesel vsakega mnenja.

Hvala

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
PipMaster

Pozdravljeni,
pred kratkim sem želel kupiti navaden DVD snemalnik s trdim diskom. Po raznoraznih kolobocijah sem se pustil pregovoriti trgovcu, da naj vzamem DVD snemalnik z DVB-T in DVB-C sprejemnikom češ da zadevo kupuješ za naprej ne nazaj, čeprav sem mu omenil da imam doma še vedno navadno kabelsko, ki je pač v M.Soboti z analognim signalom. To sploh ni problem saj ti to spremenijo v digitalni signal v nekaj dnevih. OK, pa naj bo. Nato sem ugotovil da snemalnik nima trdega diska. Ja ga pač žal nima. Lahko pa nanj ptiklopite prenosni HDD. In zopet sem dejal ok in kupil 500 G HDD, znamke ki so opisane v priročniku. Takoj sem preizkusil snemanje tistih dveh ali terh signalov ki so že spuščeni digitalni v kabelski sistemi in zadeva ni delovala. Nato sem poskusil z Xvid filmom z neta in lepo ga je predvajal z HDD. Torej je HDD po tem takem ok. Počakal sem nekaj dni da so mi poriktali digitalen signal preko kabelske. V TV so vstavili kartico in zadev an TV deluje. DVD snemalnik pa še vedno ne deluje. Kaj pa sedaj ?
Zanimata me sledeče: verjetno bi snemalnik rabil tudi telemachovo kartico ali.........? In kako da še vedno ne snema s televizije tistih kanalon ki jih dobiš brez kartice? Ali se ga da drugače povezati z TV da bi se lahko snemalo direkt s  TV kot se je to dalo na videorekorderju?
Znamka DVD snemalnika je LG.

Če ima kdo kak dober predlog ali malo več znanja s tega področja kakor jaz bi bil vesel vsakega mnenja.

Hvala

dupont

prvo povej kakšo koderanje ti sploj podpejra tej dvd

Pavel Šipoš

Kelko san pogledno na spletnih trgovinah pijše vseokoli isto:
"Izredno eleganten in kakovosten 3D Blu-ray predvajalnik priznanega proizvajalca LG ponuja vse, kar išče kupec blu-ray predvajalnika."

Torej na tvojo žalost je po teh informacijah to predvajalnik in nej snemalnik. Lejko ka se motin.

Praviš ka nejde snemati. Kak nejde? Kda snemaš čas ide, vidi se nikaj nej. Ali se ti kaj zbuni, ka je narobe kaj ali ka?

Če nej inačik, se sigurno da rešiti z eno kartico na te način, ka vse gledaš prek snemalnika. Isto kak če bi prek videorekordera gledal. Se pravi daš kartico v snemalnik, pa te kanale menjavleš tan.

abcdef

tak kak ti je napiso siposp, žal je samo predvajalnik

Abbey Dawn

Uf, tou se te pa fajn nategnili. Nikoli se nemiš pistiti trgovci ka skoraj vsi delajo v dobro sejbe, nej v dobro potrošnika - z drugimi besedami: vse drek v tejbe zamotajo, predvsem pa tisto ka nejde tak v prodajo. Za moje pojme je tej predvajalnik redno preplačani poleg vsega.
Upan samo ka si nej tou v BigBangi kipuvo ka tan majo še tej beden dobropis in te se lejko slikaš po domače povejdano, ker si pa vezane ka prinjih zemeš alternativo. Na splošno se v BigBangi še dosta drugih pizdarij dogaja pa nepravilnosti ka že pokvarjene artikle še enkrat odajo in tomi bi trbelo napraviti konec, banda!

Iztok Šlihthuber

Po moje je tau neka takšoga kak WD TV Live, ka predvaja vsefelej datoteke pa z neton se lejko povejže pa disk lejko na njega priklopeš pa vse. Ma pa še dodatek pač blue ray pa sprejem digitalnoga signala (kao če nemaš tv s sprejemnikon DVB ponucaš tau, ti nej trbej še ekstra ene naprave). Pomoje je tau tau.
Či se pa moten pa se opravičujem.... LP

PipMaster

Hvala za odgovore.
Zdaj pa moji odgovori, v navodilaj piše ka je to tudi DVD snemalnik in snemalnik na zunanji HDD. Še navodila so kak snemati na HDD in tudi na daljinci so vse tej tipke (rec (rdeči)), samo ka zadeva ne špila.
Ka se pa tijče kartice od telemacha, ta LG zadevica nema nobene reže, kama jo vteknote, prav tak pa san nej najšo opcije ka bi snemo prek TV, kak se je to dalo na videorekordere. Mo vutro šou do prodajalca pa ga malo potipan kako naprej s to zadevo.

PipMaster

LG Electronics BDC 590
Mitschnitt auf externe Festplatte
Kabelkunden, die mit dem bereits getesteten LG BDS590 mangels Sat-Antenne nichts anfangen können, sollten einen Blick zum BDC590 riskieren: Auch bei der DVB-C-Version muss man auf eine interne Festplatte verzichten, trotzdem kann man das Fernsehprogramm mitschneiden – und zwar auf einen externen USB-Speicher.
Ein doppeltes Empfangsteil hat LG nicht verbaut, demnach kann man das via DVB-C oder DVB-T empfangene Programm nicht parallel zur Wiedergabe eines zweiten Senders aufnehmen. Das optionale USB-Gerät speichert außerdem BD-Live-Material zur eingelegten Blu-ray (Trailer, Dokumentationen, Spiele) und empfiehlt sich umgekehrt für die Wiedergabe von Multimedia-Dateien. Laut Datenblatt kommt der Player mit JPEG- und PNG-Fotos, mit DivX-Videos und mit Musik im MP3- oder WMA-Format zurecht. Die genannten Formate lassen sich auch über das optische Laufwerk beziehungsweise per Ethernet oder einen optionalen WLAN-USB-Adapter von einem DLNA-fähigen Gerät im Heimnetz abspielen. Wer einen aktiven Breitbandanschluss nutzt und den Player ins Netzwerk eingebunden hat, hat außerdem Zugriff auf diverse Online-Dienste, darunter YouTube, Picasa, Accuweather und den Video-on-Demand-Dienst Maxdome. Der 3D-fähige BD-Spieler unterstützt die üblichen Disc-Formate und skaliert DVD-Filme auf bis zu 1080p. Die Videosignale werden über einen HDMI-Ausgang der Version 1.4 zum Fernseher oder AV-Receiver übertragen. Zwei Scart-Buchsen, YUV-Komponente, ein Composite-Video-Eingang an der Vorderseite sowie ein optischer und ein koaxialer Digitalausgang runden die Anschlussmöglichkeiten ab. Im Standby gibt sich das Gerät mit einer Leistungsaufnahme von unter einem Watt zufrieden.
Ein Empfangsteil für DVB-T und DVB-C, ein USB-Anschluss mit Aufnahmefunktion, Ethernet, WLAN und die Fähigkeit, 3D-Blu-ray-Filme abzuspielen, machen den BDC590 zum Allrounder im Heimkino. Bei amazon ist das Gerät für knapp 280 Euro gelistet, die ersten Tests werden sicher bald folgen.
Kommentieren

to san najšo na tej strani
http://www.testberichte.de/p/lg-electronics-tests/bdc590-testbericht.html
pa kelko ge razmin neški tu tude pravi ka se da snemati na zunanji disk

dupont

za točno tej model se najde fejst malo podatkov tak ka predvidejvlen ka je tou model za specifične trge. v glavnon tij nikše kartice ne nucaš če ma telemach dvb-c koderanje fklopleno.keč je v ton ka je v sloveniji  cejli digitalni broadcast na mpeg4 marsikera naprava ka je pa pri trgovci na zalogi pa podpira samo mpeg2 na dvb-c.v slovenij ismo napravli direkten prehod na mpeg4 brez vmesnoga mpeg2

trot

Tu marsekaterega zavede predvajalnik ali predvajamnik snemalnik kar se pa tiče Blu-ray  predvajalnikov je dosti snemalnikov žal malo več ali majn pekače za to imate na pcjih kdor pač ima Blu-ray  tukaj prilagam en brezplačni pekač ki več al majn podpira vse
www.dvdvideosoft.com/free-dvd-video-software.htm

Abbey Dawn

@trot rejsan mi je nej jasno ka si ščel povedati. Program ka ga omenjaš je super za malo morje stvarij, se strinjan.
Ampak @PipiMaster ščej programe s televizije verjetno snemati direkt na ploščke oz. trdi disk nej pa izdelovati Blu-Ray ploščkov pa jih te predvajati na TV.

PipMaster

Dupont v tun je glij finta ka mi je bilo povedano za mpeg4. Polek toga kak to ka lejko najde vse programe digitalne predvaja pa samo slo1, slo2 in pinktv. ostale pa samo najde. Zato spitavlen, če ga ge ne ven nastaviti mogoče pravilno ali kaj podobnega. Ka se snema nja tijče bi ga gaes uporabljo isto kak videorekorder, torej če me kdaj nega doma pa je kaj zanimivoga ka bi rad pogledno bi si ponel na HDD. Če pa je to kaj takšnega ka bi rad večkrat voido bi pa še zapeko na DVD.

dupont

ajde zemi že enouk knjigico v rokej pa pogledni pod specifikacije če ide za tou koderanje ali. boutaši so nevedni :D
ges san nej na digi signali zatou ti ne ven povedati samo eni programi se še itak oddajajo analogno tak ak možno ka ti glij tej pokaže.je pa tuj ena druga finta za digitalne programe maš ekstra skeneranje kak pa za analogne.prvo kak prvo idi po nastavitvaj sako pikico skoz.pa s knjigico saki večer v postelo!

PipMaster

Ge san knjigico že pregledno in tan piše ka podpira mpeg4. Ker pa imam še vedno težave pri tem kar od zavehe želim sem se obrnil na ta forum če ima kdo kakšne izkušnje s temi zadevami in mi lahko pomaga to je vse, brez nakladanja in podobnega neuporabnega s...

Hvala

PipMaster

Ker san se malo bole poglobo v to zadevo san ugotovil, ka zadeva podpira samo NTFS format HDD_ja. In ko sem  ga sformatiral na NTFS sedaj snema. Naslednji cilj je pa nastavitev na telemachovo digitalni signal.

PipMaster

Po dolgih mukah in težavah se mi je posrečilo. Kartico sem vtaknil v snemalnik in šel iskat še po drugih nastavitvah ne samo po SLO _Telemachovih, in na neko tujo nastavitev mi je našel skoraj vse programe in jih tudi predvaja. Zanima me samo zakaj ima potem možnost za SLO Telemachove nastavitve če na njih ne deluje. Naknadno sem zvedel da recimo TV Sony Bravia, se nastavla na finske ali nekaj podobnega. Nimam drugega za dodat kot WTF - TELEMAC

LP

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet