DVD player,usb vhod+disk
Stara Yamada 6800x (počivaj v miru, saj si se 5 let pošteno borila in v tem času nisi prebavila le dveh filmov, ki sem ju zagnal na tebi...) me je zapustila, zatorej sem prisiljen v nabavo novega dvd playerja.
Zanima me, kaj pametnega med novejšo tehniko priporočate?
Problem, ki sem ga zaznal že pri nabavi "pokojnega" predhodnika so predvsem v tem, da redkokateri predvaja šumnike in pri nekaterih je pisava mizerno majhna na tv-ju. Ponavadi so se ti problemi rešili z nadgradnjo predvajalnika, a tudi le-teh je zadnje čase vse manj.
Zato bi rad navabil player (ni obvezno da je bluerayplayer), ampak bi bilo lepo, da bi lepo predvajal šumnike ob ogledu divx-ov pa predvsem to, da bi imel usb vhod, ki bi zaznal prenosni disk (ki ga tudi hočem v kompletu dokupit),... Lahko mi priporočate kar obe stvari, če imate seveda izkušnje oz. si lastite podobno zadevo.
Aja, zanima me še kako res kaj berejo ti predvajalniki z diska medije kot je dvd (se pravi če imaš več map z VIDEO_TS vsebino, a ji zazna in jih predvaja kot če bi imel vstavljen navaden dvd in kako je recimo z zaznavanjem filmov formata Transformers.Dark.Of.The.Moon.2011.1080p.BluRay.x264-SECTOR7
Hvala za kak predlog.
Komentarji
WD TV Live.... nima reže za DVD, primarna uporaba preko USB ključka ali mreže ampak, predvaja vse. Uporabljam cirka eno leto in skoraj brez pripomb. Razen, če ga hočeš povezati v Wireless mrežo moraš biti previden pri nakupu dodatnega Wi-Fi usb ključka, ker ne podpira vseh. Drugače pa ga dobiš za cirka 115 Eur. Jih je pa že lani imel Big Bang za pod 100 eur v akcijah. Preberi si malo na mimo vrste, pa je folk kar zadovoljen z njim.
Če pa iščeš nekako kombinacijo z DVD režo za cenejši denar, brez podpore mkv formata, pa poglej v Big Bang za philips predvajalniki. DVD ter hdmi izhod, okoli 50 eur. Imam starejši model dbp3360 pa me še ni zatajil...
Lp
Moje izkušnje so take. Vsi DVD predvajalniki, ki so zdaj na trgu in imajo USB vhod, podpirajo predvajanje vsebin z zunanjih diskov kot tudi USB ključkov. Včasih mogoče traja nekoliko dalj časa, da DVD predvajalnik zunanji disk prebere, ampak zadeva dela. Pokažeš na TS mapo in normalno predvajaš kot če bi uporabljal DVD medij.
DVD predvajalniki ponavadi podpirajo ločljivosti do 576i kar pomeni, da vse kar je več DVD predvajalnik ne bo zaznal, naj bo to na DVD mediju, zunanjem disku ali spominskem ključu. Torej, če te zanimajo višje ločljivosti in podpora formatu mkv kot je že napisal predhodnik, definitivno potrebuješ BluRay predvajalnik. Dobra alternativa so tudi vse možne Live verzije (WD, Popcorn Hour ...), če ni potrebe po branju ploščkov.
Podnapisi? V glavnem vsepovsod nastavljivi od velikosti, do barve, podpore šumnikom. Se pa strinjam, da so starejši DVD predvajalniki s tem imeli ogromno težav.
Mogoče še eno opozorilo. Novi DVD predvajalniki nimajo več analognega 5.1 izhoda, saj je zdaj v glavnem na voljo samo optični in/ali koaksialni digitalni izhod, analogni pa samo za 2.0. Priporočam pa nakup Samsunga.
kupi si Prodigy-a ali Mede8er-a pa maš mir.
www.xtreamer.net/xtreamer-prodigy-upgraded/
www.mede8er.com/index.html
Oboje dobavljivo v nasih trgovinah..
Ploščki do itak izumrli. Oba pretestiraniva, na Mede8er je edino problem, če kopiraš po mreži na HDD. Drugače pa dela vse BP.
Malo berem vaše komentarje in ker se tudi sam počasi odločam za menjavo predvajalnika me zanima kako je s tem mkv formatom? A ga pol ti dvd predvajalniki z diska zaznajo, a ga preprosto ne zaženejo?
SP o tem extremerju sem že kar nekaj slišal, a se nikoli nisem poglobil v delovanje? A malo razložiš prednosti v primerjavi z dvd plajerji oz. br plajerji?
ps. yamada predvajalniki pa so bili res zmagovalci na vsej črti! Legenda za svoj čas in še danes za nezahtevne uporabnike.
Imam extreamer Pro.
Zakon zadeva. Povezan v mrežo, možnost vgradnje 2x2TB diskov. HDMI in optični izhod.
smiley xtreamer je samo vmesnik z diskon keri zna predvajati vse formate pa podpira LAN/WIFI.s ten si lejko napraviš media center tak ka špilaš fajle z diska ali pa prejk mreže z računalnika. to gučin za tisto osnovno verzijo, ne ven pa, če majo kakšo z dvd pogonon
Stara Yamada 6800x (počivaj v miru, saj si se 5 let pošteno borila in v tem času nisi prebavila le dveh filmov, ki sem ju zagnal na tebi...) me je zapustila, zatorej sem prisiljen v nabavo novega dvd playerja.
Zanima me, kaj pametnega med novejšo tehniko priporočate?
Problem, ki sem ga zaznal že pri nabavi "pokojnega" predhodnika so predvsem v tem, da redkokateri predvaja šumnike in pri nekaterih je pisava mizerno majhna na tv-ju. Ponavadi so se ti problemi rešili z nadgradnjo predvajalnika, a tudi le-teh je zadnje čase vse manj.
Zato bi rad navabil player (ni obvezno da je bluerayplayer), ampak bi bilo lepo, da bi lepo predvajal šumnike ob ogledu divx-ov pa predvsem to, da bi imel usb vhod, ki bi zaznal prenosni disk (ki ga tudi hočem v kompletu dokupit),... Lahko mi priporočate kar obe stvari, če imate seveda izkušnje oz. si lastite podobno zadevo.
Aja, zanima me še kako res kaj berejo ti predvajalniki z diska medije kot je dvd (se pravi če imaš več map z VIDEO_TS vsebino, a ji zazna in jih predvaja kot če bi imel vstavljen navaden dvd in kako je recimo z zaznavanjem filmov formata Transformers.Dark.Of.The.Moon.2011.1080p.BluRay.x264-SECTOR7
Hvala za kak predlog.