Doniranje za magnetno resonanco
Mene pa zanimle, kama se lejko ešče nakaže prispevek za MR za rakičansko bolnico? San ščela prejk mobitela, pa san neman operatera Mobitel in ne razmin te razlike.
fala in lp
Komentarji
fala za info
Čriček dal svoj TRR xD
tzizek-- malo mi to obrazloži..
Drago Balajc
Anja, danes je pred veliko soboško trgovino imel svoj štand Karitas. Na vhodu so delili listke na katerih so prosili ljudi kaj naj donirajo (zvezki, peresnice, šolske torbe, olje, testenine....). Enostavno si nekaj od tega v trgovini kupil in odložil na njihovem štandu.
Ob tem sta se ti oba prostovoljca zelo lepo zahvalila in še pomembneje: te zvezke, šolske torbe bo že nekdo, mogoče tvoj bližnji, jutri, naslednji teden potreboval. Revščine je veliko okoli nas; mnogi jo celo skrivajo. In kaj je še pomembno? Odložil si stvari in ne denar. Z denarjem so vedno mahinacije in nikoli ne veš ali bo res prišel do tistega, ki ga je potreben. Se spomniš, kako so pred leti vodilni na Rdečem križu z denarjem počeli mahinacije?
Zato:donirajmo na način, da hitro in učinkovito ublažimo stisko ljudi okoli nas; donirajmo za naše otroke, za starejše in onemogle, za brezposelne, za tiste, ki tolčejo revščino....
Z magnetno resonanco pa je tako: 400 tisočakov je prispevala država, zadnjič so na koncertu zbrali 36 tisoč. Manjka še 800 tisoč ali še petindvajsekrat takšen koncert. To je nemogoče pričakovati od prekmurskih ljudi. Zato je takšna akcija v totalu zgrešena. Sicer pa: denar je tvoj in lahko z njim počneš kaj te je volja. Lp
Kje so zbirali te zvezke, peresnice...? Ker sem jih jaz iskal, pa jih nisem nikjer našel.
A jih še zbirajo?
Buldog samo BRAVO ti lejko poven. To ka si napiso je tudi moje mnenje.
Sicer ne spada ravno v to temo, ampak, ker je zadevo načel že buldog, bom še jaz pristavila svoj pisker.
Mene full moti, da zdaj delajo tak cirkus in zbirajo te šolske stvari za otroke odpuščenih Preventovih delavcev. Pa ne zaradi tega, ker bi mislila, da ti otroci tega ne rabijo ali si ne zaslužijo, daleč od tega. Predvsem zaradi tega, ker je šlo nešteto firm v stečaj, nešteto ljudi so že odpustili, pa se ne spomnim, da bi gnali taki cirkus okoli nekega zbiranja. Kolikor se spomnim, nikoli niso direktno zbirali za otroke ljudi, katerih delovna mesta so šla v maloro zaradi stečaja. Ali sem pa mogoče kaj spregledal in mi je zdaj pač to padlo v oči?!
Prav je, da se zbira in da direktno ljudem. Tisti denar preko RK, bog si ga vedi, če ga kaj dobijo tisti, ki so pomoči res potrebni, če ne konča v kakem nebodigatreba žepu.
Mene pa zanimle, kama se lejko ešče nakaže prispevek za MR za rakičansko bolnico? San ščela prejk mobitela, pa san neman operatera Mobitel in ne razmin te razlike.
fala in lp