Denarna pomoč ob rojstvu otroka

|

Odpiram debato o "ENKRATNI DENARNI POMOČI OB ROJSTVU OTROKA", ki ga občina nameni mladim mamicam.
Namreč darilo Mestne občine Murska Sobota  mladim mamicam ob rojstvu prvega otroka je  "KNJIGA" ???
V nekaterih občinah v Sloveniji, so mlade mamice deležne DENARNEGA nadomestila, in ne narobe razumet da je to samo v večjih občinah, ampak je tudi marsikatera občina manjša od MO Murska Sobota.

Moje mnenje je, da so v dobi "informatike" knjige za upokojence.
Danes je čas "forumov", kjer si mlade mamice med sabo izmenjujejo izkušnje preko spleta in ne nazadnje si vse te stvari iz knjige lahko preberejo na spletu.......in potem jim naši funkcionarji na MO Murska Sobota podarijo "knjigo"....  

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
hitri predrzni

Odpiram debato o "ENKRATNI DENARNI POMOČI OB ROJSTVU OTROKA", ki ga občina nameni mladim mamicam.
Namreč darilo Mestne občine Murska Sobota  mladim mamicam ob rojstvu prvega otroka je  "KNJIGA" ???
V nekaterih občinah v Sloveniji, so mlade mamice deležne DENARNEGA nadomestila, in ne narobe razumet da je to samo v večjih občinah, ampak je tudi marsikatera občina manjša od MO Murska Sobota.

Moje mnenje je, da so v dobi "informatike" knjige za upokojence.
Danes je čas "forumov", kjer si mlade mamice med sabo izmenjujejo izkušnje preko spleta in ne nazadnje si vse te stvari iz knjige lahko preberejo na spletu.......in potem jim naši funkcionarji na MO Murska Sobota podarijo "knjigo"....  

jozefa Katančič

Pozdravljena mlada mamica.Nemren,mimo  tvoje debate.Rejsan je fajn,da na svet prijoka novo življenje.Vsi se tega veselimo,saj je otrok naš.Zato me pa moti,ka vse mlade mamice dosta čakate od države zdaj že od občine.Vsi ,smo se prostovoljno odločili meti deco zato so oni naša skrb.Pa nej mi zameriti,tak je.Večina mladih družin živi skupaj,mamice se pa prijavijo,kak samohranilke.Dobijo večji otroški dodatek,vrtec plačajo majn ali pa sploh ne.Pitan te mlada mamica ali se ti zdi to pošteno.Ne pravin,ka ti spadaš med nji.Najlepše darilo ob rojstvu otroka je zdrav otrok....Lp

>

knjiga??? lol se dobro ka san tisti cajt bila v drugi obcini...san dobila za tisti cajt 50k, torej pribl. 200 evrov. knjigo si lejko kujpin sama....seveda ce me zanima....

lokal patriot

kdo z malim ni zadovoljen, velikega ni vreden...
Zakaj bi ti pa občina sploh kaj morala dati? Saj ne delaš otroka zaradi daril! In ne zaradi občine! A zdaj si bodo nekateri še zmišljevali kaj naj jim občina podari?
Poudarek je na PODARI, ne DA!!! Ker ti nič ne pripada samo od sebe ampak je to vse stvar dobre volje občin.
Žalostno, če ne ločiš med darilom kot simboličnem dejanju ob veličastnem dogodku, kot je rojstvo otroka in povampirjeno pridobitniško miselnostjo, da knjiga ni nič vredna in da ti pripada cash. Ali bi morda raje avto?
Kaj pa če bi dobila le čestitko? A so ti vsi tvoji bližnji ob rojstvu otroka prinesli velika darila?
In kaj bi rekla, če niti čestitke ne bi dobila?
Le kam nas vodi ta pridobitniška požrešnost?

Frenk

Bole kak darilo ob rojstvu bi prišlo praf zagotovilo da bo imel tvoj otrok mesto v vrtcu. Da se bo lahko varno vozil in hodil v šolo. Da se bo lahko kje igral (mišljeno za družine ki živijo v blokih) itn.
In kot je že negdo napisal, je največje darilo ob rojstvu (vsaj mojih dveh) bilo to, da so bili mamica in dojenček zdravi.

simon horvat

msklub 11 bom odgovorila točno na tvoje vprašanje, ker vidim da eni mešajo pojme.
Sem mamica trimesečnega otroka.Na socialni se res spolnijo papirji za enega izmed paketov v vrednosti približno 200eur.Lahko pa vzameš denar.
Je pa še dodatno, da ene občine dajo ob rojstvu otroka denar.To pa je odvisno od vsake občine posebej.Prošnja pa se vloži na občini.Npr.v ljutomerski občini  so letos začeli s tem.Dobiš pa 100eur.So pa tudi občine ki dajo po 200,300 eur.Kot sem napisala je stvar posamezne občine in z tistimi obrazci s socialnega nimajo veze.
In še to.Vsak starš je vesel da se ti rodi zdrav otrok to itak, gre pa se za lepo pozornost.In časi res niso taki, da bi se človek branil kakšnega dodatnega eura.Pa nisem mati samohranilka, pač pa zaposlena in poročena ženska, da nebo kdo mislil da le čakam da mi kaj pade z neba :)Polne porcije bom itak plačevala vrtec,....

Bonifacij Rumpelstilski

Gda so se meni deca rodijla se je nikša dodatna "nagrada", pomouč, dotacija, priboljšek (ali kak koli načik se tomi pravi) nej dobijlo nej od občine nej od države. Davali so samo tisti paket keromi sva se z ženo odpovedala v dobrodelne namene (dali so ga staršon keri so bilij brezposelni pa so te doubili dva paketa), zatou ka sva od rodbine telko sega fküp doubila ka sva nej nücala toga paketa. Eni so pač nej tej sreče in jin sakša pomouč prav prijde, samo ka bi pa resno vseposejdi zdaj pejneze talali zaradi diteta pa se mi zdij nepotrebno. Kak se je že povedalo...sakši se prostovolno odlouči za dejte in že vnaprej zna kelko de ga tou koštalo tak ka žicanje pejnez okouli na račun dece ...ccc... in tista izjava ka so knjige za upokojence je bijla tak primitivna ka ti še paketa za kazen nebi dao! Naše matere so nej mele forumov pa raznorazna "mnenja" pa "izkušnje" drüjgih mamic iz forumov pa smo vsi normalno gor zrasli...gnesden pa so deca čisto adijo in tou večinoma glij zaradi tej informatike! Zemi si bilokakšno knjigo o deci, jo v mejri prešti pa se sama odloučaj o vzgoji svojoga otroka nej pa ka do ti svakojake čudakinje po forumaj gučale ka je dobro za TVOJE dejte pa kak moreš tij SVOJE dejte gor stepati!

Tomaž Benko

Na Cankovi dobiš bon v vrednosti 150 EUR, ki jih lahko porabip z nakupom oblačil v trgovini v Skakovcih. Župan ti ga osebo prinese domov. Z buteljko vred.

Matjaž Horvat

Povprečen otrok do materialne neodvisnosti po raziskavi EF v Sloveniji stane 150.000 evrov. Prilepim link, ko ga najdem.
Recimo da v Prekmurju stane 100.000 EUR. 100 EUR je torej en promil (ena desetina enoga procenta) te vsote.

Marijan Smode

"Izvajalec del" bi naj prle ven potegno, pa se nebi sekirala za nikoj

Vesna Dolšak

Kar se tiče denarja ob rojstvu otroka, se strinjam z msklub11. Če država že govori o tem, kako je treba podpirat večjo nataliteto v naši državi - da nas je premalo, potem naj k temu tudi nekaj pripomorejo. Ni treba vsega proračunskega denarja porabit le za traparije in razne referendume, ki so tak in tak le sviranje k****. Zdaj so itak začeli šparat na vseh koncih, od zdravstva do otroškega varstva, še srednješolcem bi radi vzeli topli obrok ... ko bi le tak pri sebi šparali. Torej - moje mnenje je, da bi lahko dali kak EURO od sebe tudi za novorojene državljane. Res je, Dexter, da se vsak prostovoljno odloči za otroka (ali pa tudi ne), pa vseeno, še posebno v teh "čudnih" časih ni odveč kak EURO, ko pride k hiši novi družinski član.
Dexter - se strinjam s tabo okoli tega, da ni dobro za sveto resnico vzet vse, kar piše v knjigah o vzgoji otroka in kar ti katera tapametna natvezi na kakšnem veleumnem forumu. Otroci so vsak unikat in torej vzorca in recepta za vzgojo ni. Vsak starš sam bi naj pogruntal, kaj je najbolje in najbolj "vzgojno" za njegovega otroka. Če utegne svojega otroka spoznat, če si vzame toliko časa, da mu to rata, potem je OK, če pa ne potem so pa posledice, ki jih ni mogoče zlahka popraviti ali pa sploh ne.
Res je, kar pravi Dexter, da naše matere niso imele nobenih knjig in raznih takih ali drugačnih veleumnih nasvetov preko nekih forumov, kjer par novopečenih mamic misli, da so požrle vse učenost tega sveta in talajo veleumne nasvete ... pa smo vseeno zrastli. V kaj, to je pa drugo poglavje. :)

Bonifacij Rumpelstilski

Vidiš...tou so pa rejsan problemi! Država troši brezveze pejnaze....in za mejne je brezveze tüdi tou ka država plačüvle topli obrok srednješolcon! Tou se mi zdi največja nepravica...zakoj pa ne plačajo toploga obroka ali pa magari navadne mrzle malice osnovnošolcon katerih šolanje je obvezno! Srednja šola je nej obvezna in dosta srednješolcov ma štipendijo! Če se že more sofinancejrati malica srednješolcon jo naj financejrajo tistin keri nemajo štipendije, ostali si jo pa naj sami plačajo! Po zakoni je osnovna šola obvezna, država pa ne napravi nika ka bi starše bar malo razbremenila tak kak je tou napravila s srednješolcami!

felix

Analiza
Občina ni država. Kaj ima občina z nataliteto? Občina skrbi za lokalno okolje, država pa za stvari, ki veljajo širše. Zato je povsem dovolj, da občina da knjigo, ker ravno tako lahko nebi dala nič, pa bi tudi bilo v redu. Občinski proračun polnimo mi vsi...

Vesna Dolšak

Felix, od kod misliš, da priteka denar za socialo, otroško varstvo, šolstvo, zdravstvo in podobne zadeve?
Ko boš ti dobil otroka, če jih še nimaš, upam, da ti bodo dali kako fajn knjigo, s katero boš lako veselo vzgajal svoje otroke. :)
Dexter, ko boš imel srednješolki, boš drugače mislil, verjemi. :) V bistvu se pa strinjam s tabo, delno.

felix

AnaLiza, denar za socialo, vrtec in OŠ priteka iz občine. Zato tudi take razlike v cenah vrtcev med občinami. Srednje šolstvo plačuje država.
Glede na tvoj odnos do knjige (in posredno do izkazane pozornosti s strani občine), ti jaz ne bi dal nič... Niti čestitke. Kdor ne zna pokazati niti malo hvaležnosti, bi samo denar, nad knjigo pa se zmrduje, je vreden pomilovanja.
BTW imam otroke in jih učim da je knjiga (in znanje) orožje. Vsekakor nekaj, kar se ceni, SPLOH če ti to nekdo da zastonj.

Vesna Dolšak

Preden pametuješ o mojem odnosu do knjige, bi ti položila na tvoj um in srce, da sem prebrala kar nekaj knjig v svojem življenju in tudi moj otrok bere, glej ga šmenta, da smo jo celo to navadili, pa ne s palico, pač pa z vzgledi.
Nisem rekla, da knjiga nič ne velja. Očitno si slabo bral. Ali pa slabo razumel.
Vem tudi, od kod priteka denar. In od kod misliš, da ga dobi občina? Od svetega duha?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet