DELO JE - DELA NI

|

COPY / PASTE:
Komentiral Izzy, četrtek, 3. januar 2013 ob 14:33
Zdaj mi pa te povejte, kak naj župan zrikta zaposlitve? Te te pa pa motali, ka si je "svoje" lidij nastavlo..lepo vas prosin. Dela je zadosta, samo delo nebi nišče rad, ker so vsi zadovolni z 180e-250e socialne!

Komentator Izzy me je tako izzval,
da odpiram temo, v kateri se bodo posredovala dela.
Prvo delo bo ponudil mister Izzy,  ker je zgornje tako "izi" izjavil.
Gre se pa za delo - redno delo, z delovnim razmerjem, plačilom vsega, kar gre zraven (prispevki, davki, plača).

IZZY,..........iskalci dela čakajo, niso zadovoljni s socialno podporo (če jo sploh imajo !!!!!!!!!! TI SI NA POTEZI!!!! Ajde, da vidimo!

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Zima Bela

COPY / PASTE:
Komentiral Izzy, četrtek, 3. januar 2013 ob 14:33
Zdaj mi pa te povejte, kak naj župan zrikta zaposlitve? Te te pa pa motali, ka si je "svoje" lidij nastavlo..lepo vas prosin. Dela je zadosta, samo delo nebi nišče rad, ker so vsi zadovolni z 180e-250e socialne!

Komentator Izzy me je tako izzval,
da odpiram temo, v kateri se bodo posredovala dela.
Prvo delo bo ponudil mister Izzy,  ker je zgornje tako "izi" izjavil.
Gre se pa za delo - redno delo, z delovnim razmerjem, plačilom vsega, kar gre zraven (prispevki, davki, plača).

IZZY,..........iskalci dela čakajo, niso zadovoljni s socialno podporo (če jo sploh imajo !!!!!!!!!! TI SI NA POTEZI!!!! Ajde, da vidimo!

Profile picture for user divjejabolko divjejabolko

Kdo govori o zaposlitvi?

Sem preral tisto dbatoo in se moram kar strinjat z Izzyjem, dela je ogromno.

Ampak v obliki kot si to nekateri (večina?) predstavljate. Skratka ogromno dela je, ampak niso pa ti za redno zaposlitev. Zadeve se delajo preko pogodb (avtorskih, podjemih, izvajalskih itn.), morda preko študentskega servisa ali pa imaš kakšen s.p. oz. d.o.o. in izdajaš račune.

Jeba je seveda, če te ne plačajo.

Zima Bela

No, divjejabolko,
pa ti ponudi zainteresiranim (ki jih je tu gor najbrž kar nekaj)  delo..... vseeno, če je podjemna, avtorska, študentska --- samo, da je LEGALNO !!!!!!!!!!
Skratka, ogromno dela je ----- pa ga objav !!

Zima Bela

Ja, Antena, samo tem 120.448 moraš prišteti še tiste, ki jih Zavod ne vodi v evidenci brezposelnih, in dobiš številko 200.000 !!
Ampak, znalci znajo, da delo je.
Ja, je - tudi pri meni doma -- okna je treba pomiti!

Ivica Glavak

To so vse portali za iskanje delo pa še kakšen se najde, pa izzye če mi najdeš 10 razpisanih mest za prekmuje ti čestitan. Ker sem san v sranju in spremljan vsakodnevno in vem kakšno sranje je dobit približno delo moji izbraozbi v prekmurju v ostali slovenije pa še manj  zaradi strošov itd. 
www.zaposlitev.net
www.honorarci.com
www.mojakariera.si
www.svetlakariera.com
www.profil.si
www.advise.si
www.adecco.si
www.hill-int.si
www.jasico.si
www.kadis.si
www.ess.gov.si
www.atama.si 

Profile picture for user divjejabolko divjejabolko

Zakaj bi jaz komu ponudil delo? Saj nisem delodajalec. Sem samo napisal, da možnost delati je oz. obstaja.

Jaz delam točno tako kot sem napisal. Pogodbeno ...

TROL, oprosti, morda tole zate osebno ne bo veljalo, ne poznam te in ni moj cilj te užaliti, vseeno pa si mi dal iztočnico.

V Sloveniji imamo inflacijo diplom in nazivov, ki pa nimajo  vsebine. Človek pride s faksa in v bistvu ni za nikamor, ga je treba šele pripraviti za delo in to lahko tudi skorajda z nule. Ne zato, ker bi bil kot oseba neumen, temveč zato, ker je dobil lažen vtis, da je z diplomo pridobil neko uporabno znanje.

Nesrečni del tega je to, da ima zaradi tega tudi visoka pričakovanja o tem, kakšnodelo - in predvsem kakšno plačilo - da mu zato "pripada". Realno pa sama formalna izobrazba ni nikakršen kriterij za to, koliko bo človek samostojno ali kot del ekipe napravil takšnega, za kar bo nekdo tudi kaj plačal.

Tako imamo, če karikiram, populacijo, ki je visoko izobražena, zna pa v seštevku, vsa čast posameznikom, malo takega, kar bi bilo ekonomsko pozitivno.

(Na to je popularno pripomniti - ampak saj ne smemo gledati samo ekonomsko, denar vendar ni vse. Ja, ni vse, ampak pomaga pa zelo zelo. In če res iskreno ne bi šlo za denar, potem se o delu in plačilu sploh ne bi pogovarjali, ker bi vsi delali iz čistega veselja. Ne moreš hkrati nositi transparenta "denar ni vse" in "hočem višjo plačo".)

Velik del pritiska na fakultete je to, da se ti s tem odprejo vrata za študentsko delo. Študentsko delo pa je stvar iste klase kot pogodbeno, sp, doo.... Povsod gre za izogibanje redni zaposlitvi. Zakaj? Dobro, lahko tudi zaradi tega, ker so prispevne stopnje visoke. Vendar v današnji situaciji predvsem zato, ker lahko tisti, ki delo plačuje, stvar tudi zaključi takoj, ko vidi, da bilančno ne zmore več naprej.

Kdor reče, da so takšne zaposlitve rizične, da ne dajejo varnosti, ima seveda povsem prav. To je druga plat iste stvari. Vendar je v tej situaciji to tudi edino normalno. Kako pa naj delodajalec delavcu varnost da - od kod naj jo vzame, če tudi sam nikakor nima varnega položaja na trgu? Dajmo bit malo realni.

Tisto o hudobnem šefu, ki iz čiste zlobe delavcem nič ne da, sam pa si kupi jahto in vilo, je lahko kdaj bilo tudi res - v čau velikega evrskega razcveta 2005-2008 recimo - od tam naprej je pa veliko tudi propadlih šefov, jahte so potopljene, vile pod hipoteko.

To so zgodbe navadne norosti, ki se dogajajo celo zgodovino v vseh državah, kjer pride do silnega razcveta na podlagi poceni denarja, potem pa sledi pot v pekel in silno čudenje, kako to, ko pa smo tako odlični in dobri, ko tega več ni.

Sam sem zaposlen v mikro podjetju, našem družinskem, nekaj sva delala z bratom, zdaj imam zaposleno ženo, ker hvalabogu še dovolj zaslužim s svojim delom, da lahko tudi zanjo normalno plačam vse prispevke, čeprav je vsebinsko pravzaprav na čakanju. Zadnjih nekaj let vedno bolj velja tisto, da delamo dvakrat toliko kot prej, da bi zaslužili pol manj kot prej. Ta mlin vedno bolj na drobno melje in tudi nas je to že doletelo. Ampak taka je realnost trga, kaj naj zdaj naredim, protestiram proti vladi in vremenu? Kaj bom spremenil s tem?

Slovenija kot celota je bistveno, bistveno slabša od dobrih posameznikov in enostavno ni pripravljena za svetovni trg. Ne zmore takega standarda, kot je v preteklih letih nastal. In ta padec (gospodarske aktivnosti, standardna, cen nepremičnin...) kot ga vidimo v zadnjih par letih, je pravzaprav še majhen in noč še mlada.

Ja, delo je. Vendar v povprečju bistveno manj plačano, kot je bilo. Mogoče se danes še zdi, da je javni sektor izjema, ker se tam pogovarjajo o tako smešno majhnih številkah, kot je znižanje mase plač za 3, 5 ali 10 odstotkov in to po tistem, ko so se najprej nekaj let menili, ali je to sploh potrebno. Ampak ni izjema, tudi ta steber bo padel. Res je, da ko bo padel, bo to za celotni trg še slabše. Ampak enostavno ni več kje vzeti. Spirala navzdol bo še lep čas realnost.

Tega ne pišem zato, ker bi bil tak mazohist, da bi v tem užival, temveč zato, da bi mogoče komu pomagalo urediti pričakovanja. Ki so po moje na splošno še vedno previsoka (prišel bo ta in ta na oblast in bo vse zrihtal, nekaj se bo zgodilo in spet bo vse po starem...) Glejte Grčijo, Portugalsko, Irsko, kako ljudje živijo, kaj vse se dogaja in lahko brezplačno gledate prihodnost Slovenije, če le želite to videti in če to prenesete. "Naj ti bo dano, da živiš v zanimivih časih" baje rečejo Kitajci, ko komu želijo slabo. 

>

pomale de še več brezposelnih, ka kak zgleda ide nedavno "rešena" MURA zu grund..odpuščanja se že začenjajo...*bruh*
Ja dela je puno po celi EU, ampak jaz zaradi tega, ker mi moja država ne more ponuditi dostojnega življenja, ne bom in tudi nočem pustiti mojega malega otroka samega doma, da bom na koncu polnila žepe prepotentnih lenob na vrhu naše države...in ne, ne živim na račun socialne, in ne nisem v evidenci brezposelnih. Je pa še vedno več kot preveč delodajalcev, ki izkoriščajo naivneže za zaposlitev za mesec, dva, mogoče tri, na koncu pa se lahko zbriše pod nosom, ker ne dobi plačila.

- -

To z delom ni tako enostavno. Vsak dan se mi po e-pošti pošljejo ponudbe za celo Slovenijo, vendar pridem do veliko ovir:
1. Del v Pomurju je manj. Ni jih veliko razpisano.
2. Večinoma so to razpisana delovna mesta za poklice, katere jaz ne obvladam in me delodajalec seveda niti pod razno ne bi zaposlil.
3. Problem je tudi starost. Nekega starčka težko kdo zaposli ne glede na dejstvo, da delodajalec dobi mislim da od države 4.000 eur. Zaposlenega mora imeti vsaj eno leto, delavec pa mora biti star mislim da preko 50 let?
4. Če ti že marsikatero delovno mesto odgovarja, pa se najdejo med razpisnimi pogoji včasih dokaj čudne zahteve. Za neko navadno delovno mesto se npr. zahteva dobro znanje angleščine IN nemščine, če samo eno, potem zahtevno znanje za delo z računalnikom ipd...
5. Še marsikaj bi lahko napisal...

Torej, dela ravno ni! Je ga veliko, če si šolan (pa to mislim tako, da si takoj sposoben za neko delo, ne pa z diplomo in misleč, da sedaj vse veš), govoriš eno dva jezika, si pripravljen iti v tujino in to dlje od Murecka in še se kaj najde.

Sam bi bil zadovoljen z delom kje v tovarni za tekočim trakom, z lažjim fizičnim delom, z delom, kjer bi se lahko tudi gibal, saj za sedaj z fizično pripravo in zdravnjem nimam nobenih problemov... ampak, ne bi mazat oči: težko kdo zaposli človeka, starega 55 let. Da pa bi sanjal o nekem delu v pisarni, kar sem počel 33 let, pa je itak utopija!

Stefan Stefanic

Zajebana situacija je na trgi dela. Del je res ogromno, ampak 75 % prostih del lejko takoj brišete, ker ali so že zmenjena vnaprej in so dejansko nej prosta, ali pa je narava dela takšna, ka si marsikeri nemre prevzeti takšnih del ali pa je nekompetenten za opravljanje takšnoga dela. Tisto malo, kar ostane, pa je konkurenca strašna. Če si nej top, nega šanse ka najdeš zaposlitev. Po drugi strani pa je ogromno, in to res ogromno lidij, keri ne bi delali skoraj nič, samo pritoževali se bi.

Mateja

problem so delovne izkušnje, sploj za nas mlade. Drugo če kandidiaš za delovno mesto kero zahteva nižjo izobrazbo, te veselo odpravijo, češ ka si preizobražene. pa bi podpiso, ka boš delo za tisto plačo ka pač tan pripada ampak nej - si preizobražene. Saj se znajdeš pa delaš tu pa tan kaj prek podjemne pogodbe, samo to je podobno kak študentsko delo - nega delovne dobe, nemaš nikše zaščite. taka rožnata je glih nej situacija. 

Zima Bela

Ah Rooskie, pusti jih.
Delo je, brezposelni pa so sami smrdeči lenuhi.
Lačni otroci v Sloveniji so produkt medijskih zgodb.
Da o pregovoru:
SITA VRANA LAČNI NE VERJAME
ne govorim! Tudi to je izmišljotina.

Profile picture for user kanžor kanžor

Delo je sigurno .So pa delodajalci tak navčeni ka ti ne plačajo pa njim nišče nič nemre .Ne motajte brezi veze .Če bi plačevali kak trbej te bi ljudje radi šli delat .

Mateja

KIRA  pa to tak vsi znamo, ka je zavod za zaposlovanje san sebe namen. haska prevelkega tak nega - razen če ti plačajo kakše tečaj, pa še to se moreš skoro na trepalnice date, ka se te usmilijo. 

Ge man takše občutek, ka trenutno v vsej družbe vse stoji, nika se ne premika, en velke začarane krog. Mladi nemamo izkušenj, pa nas zato neščejo zaposlite, tiste ka majo izkušnje majo ale deco ale pa so nej pravih let, pa jih pa neščejo zaposlite. Ja koga pa te sploh zaposlujejo??

Zima Bela

ODLIČNA REŠITEV za problem brezposelnih in upokojencev Slovenije - razmišljam o tem, da pošljem na vlado:
copy/paste:
Kaj če bi rešili to obljubljeno deželo in rešili pokojninski sklad in nezaposlenost.
Z 250 Eur socialne podpore, bi v Ekvadorju mi lepo živeli, Slovenska država doma pa tudi?!
Hitro, dokler je še prosto....
......med upokojenci iz Združenih držav in Kanade najbolj zaželena država, kamor bi se preselili, Ekvador.

Za dobrih 24 Slovenij velika država na severozahodu Južne Amerike je privlačna zaradi toplega podnebja in nizkih cen, saj lahko upokojenski par preživi že s 500 evri na mesec, za tisočaka pa si lahko privošči udobje, za kakršno bi v ZDA ali Kanadi plačal neprimerljivo več.

f n

zaposlim: sužnjo
pričakovanja: vse ka poven, delaš
izobrazba: malo več kak pes
delovno okolje: preci zajebano
dodatna znanja: jezikoslovje; dobesedno
plačilo: či boš pridna, boš se lejko večer z žajfov mujvala

pink panter

mijslin ka je o tom ži puno debat spadnolo. Vsaki mora pač san za sebe poskrbeti, pa naj je čas prosperitete ali pa ne. Minus je edino, da je to zdaj malo težje, ni pa neizvedljivo, če imaš voljo in ne čakaš, da te pridejo domov iskat.
pozdraf

trajbar

Haj, ges mislin ka tej šteri samo čakate na državno pomouč pa velko plačo za svoje nepreverjene delove izkušnje, te mogli še malo počakati, tisti šteri prvo pita kelko je plača nevej pa pokazati kaj zna  tak kak naši politiki, kere mij volimo, te dugo čakali na delovno mesto razen če te DOBRI politiki (tou so tisti ki dobro lažejo( tak pravi moj strijc)) najležej je šijnfati vse poprejk s svojoga kavča.
Ges predlagan složnost delavnost pa predvsem zdravo pamet, pa dese sigurno nekaj genolo.
Ne  gledajmo na tej mogouče šoulane (če si visoko šaulani še NE pomeni ka si INTELEGENTEN) polotike ka do nas pripelali iz krize (nisem vernik) pomagaj si sam in (BOG je narava) bog ti bo pomagal.
ges tak mislin.

lethal lexi

no delo je služb pa ni!  Ges san delala tu pa tan pa malo tu pa neka na čarno neka prijavlena jebi ga jeste trbej čeke trbej plačate pa ka naj zaj zemen tisto ka mi ponidijo oziroma prvo ka najden pa iden delat. Najdlje ka sem bila brez dela je bilo 1mesec. Moje skromno mnenje je ka bi eni mogle spistite svoje kriterije pa bi jim bilo mogoče lažje službo najte. Itak ti pa nede nišče domov prineso dela pa službe pa te proso če prideš delat. Meni je nej bilo žmetno meklo prijete pa pometate če san za to plačana. Znan pa ka je ena moja kao kolegica šla jagode brat in je stunjala po mobitele kak je to žmetno, pa ka ona nede ka ide domov, ka jo nogej bolijo itd... pa točno to je napravila pa doma sedi in ji je lepo fajn dsp vliče pa sedi doma pa joče ka nega služb. Znan ka je žmetno službe dobite neje pa nemogoče.

- -

Poslal sem pisanje "Komentatorju" vendar ni odgovora???

Sem pa seveda vprašal, kdo ponuja delo, kakšno delo je to, so plačani prispevki ipd... Ker je plača več kakor nizka za naše razmere in si moraš preskrbeti še prevoz in malico tudi, KJE je to delo...

Po mojem se je s tisto ponudbo o tristo in nekaj evri in delu dvanajst ur na dan zajebaval?

>

ja dela je puno....samo je tudi plačano kak treba oz. je sploh plačano?

- -

Te mi pa tij povej ge, pa kakšno delo je tou? Ka be šou den ale dva neka delat, pa te nej več, pa nej znau, če se plača, je brez veze. V glavnon kelko telko rejdno delo, zarade menej je lejko na čarno. Itak mo se v kratkon začo plačüvate zavarovanje pa delovno doubo, za davek pa me je po svoje seeno - nej san ges zapravo državo, ka so jo t. i. čijste ovratneke... In tej lopove preganjajo tak hitro, ka so lejko puže, pa še pobegnejo!

f n

v vrtcu Sončni raj iščemo dva sodelavca/sodelavki in sicer gre za delo previjanja otrok, ki še rabijo plenice. iščemo nekoga, ki bo cel dan previjal in nekoga, ki bo za prvim čistil kozlanje, kajti zavedamo se, da ne moreš cel dan menjavati plenic, brez da bi nekaj krat bruhnil. prijave zbiramo osebno, na naslovu: Vrtec Sončni raj, kristusova ploščad 666, 7755 Jeruzalem pod vinsko trto

ribon

@ lethal.lexi, saj tvoja kolegica ma praf - slujžb nega! Delo je, ali večinoma takšo, ka ti
a) delodajalec ne izplača plače
b) ne teče delovna doba
c) na čarno oz. preko študentske napotnice
Sicer se strinjan s teof, ka je včasih bokše stisniti zobe in delati tisto, ka ti je dano, pa čipraf po 12 vr na den težkoga fizičnoga dela, ali tau v nedogled nejde, ker boš slej ko prej čutila hude posledice. In s prve roke ti poven, ka de ti te žal za vsako minuto, štero si prebila na ovon deli.
Že v Ljubljani je težko najti eno pošteno slujžbo (torej ge ti delodajalec dejansko plača za opravleno delo, maš plačane vse prispevke in lejko z mejsca v mejsec preživiš). V MS je to praktično nemogoče.

pink panter

Pa dajte narod obrnite se malo okrog sebe, naberite si nekaj izkušenj in nato iščite pravo službo zase... Če boste samo čakali na pravo službo, jo lahko morda celo dobite, vendar pa je s takšno držo sigurno dolgo ne boste imeli. Na razgovoru boste delodajalca morda še preslepili, bo vas pa v par mesecih skužil. Pri tem mislim na iskalce prve zaposlitve, katerih je sklepam da tu največ. Tistim ki so ostali višek je to seveda malo težje.
V kapitalizmu je splošna praksa tudi v državah z dosti nižjo stopnjo brezposelnosti, da si je treba najprej nabrati izkušnje, tudi na prostovoljni bazi če ne gre drugače.
Kaj mislite da je bilo npr. v devetdesetih letih dosti bolje?  
pozdraf

ribon

pink panter, marsišteri si "prostovoljnega" dela nemre privoščiti, sploj v gnešnjaj časaj, kda cene strmo naraščajo. Med drugim san tudi čul (ide se za nepreverjeno informacijo, tak ka me nej gemati za besedo), ka baje ena podjetja zaračunavajo t.i. prostovoljcem, ka plačuvlejo podjetji za delo, ker jin le-to kao nudi odlične reference za naprej, štere pa na konci nejso nika več vrejdne od drujgih.
Ges san še vedno mnenja, ka bi vsako delo moglo biti korektno plačano, ne glede na to, ka se dela in na kakšen način, razen, či se ide za humanitarne zadeve in se prostovolec s ten strinja. Gnesden, kda pa podjetja lejko enostavno povejo, ka pejnez za plač nega, država pa ne napravi nika, ka bi tomi direktori stopila na prste, pa vrvlen, ka nega baš dosta motivacije za iskanje zaposlitve v Sloveniji.

dubli

Resan je delo je pa zaslužki so tudi samo znajti se je treba malo, pa ne samo gledati kak ni plač, itd pa samo pred televizijo sedeti pa poslušati brezvezne medije, itak nedajejo nobene pametne informacije. 
Če koga zanima delo, lahko vsakemu ponudim. Lahko me kontaktirate na:[email protected]

pink panter

Ribon, se strinjan. Ne bi smelo biti tak. Pa ka boš zaj tij napravo? Na forumi jokal pa čakal ka de boukše? Nemreš tou tak jemati. Če ščeš preživeti, niti nesmiš tou tak jemati.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet