Cene
Pijavke sesajo kri kmetu in potrošniku
Cene hrane so ponovno udarile po žepu potrošnika in kmeta. Da, tudi kmeta. V letu 2008, ko so cene hrane podivjale prvič v tem stoletju, so te blagodejno vplivale tudi na kmečke žepe, saj je del rasti cen mleka in žita dosegel tudi kmeta.
Komentarji
Slavko Šebjan
Kmetje bi se morali združiti in organizirati zadruge, ki bi imele dovolj silosov in kapacitet, ki bi večino pridelkov lahko shranili tam, ne pa prodali po najnižji ceni. Potem pa pozimi, ko cena naraste, prodat na druge trge, niti slučajno pa ne v Slovenijo.
Ka ste gnes gledali kmetijsko oddajo ?:D
filco tij se verjetno eden tistih velikih meščanov z velemesta Murska Sobota, ki ti kmetje tak fejs smrdijo, poleg toga te pa predstavlajo najnižji sloj v kastnon sisteme velikomeščanskih idej.
in ker smatran, ka si inteligentno nesposoben, te še omenjam, ka je zgornji post bill mišljene sarkastično
Na tvojo žalost san iz vese :) Polek toga san glij nesposoben nej, vsaj tak mi mama pravi... SMATRAŠ naopak :)
Pa če te bog dau se ne jadaj telko. Cene idejo gor in ka mo zdaj? Rasoje pa motiko naj pripravin? Saj nejsmo edina država v keri se cejne višajo pa od toga nema nišče dobro, nanč kmet. Smo še na dobron če poglednemo dogodke keri se dogajajo in keri so se dogajali drugje po sveti.
Polek toga pa je gli gnes o ton bilo govora v eni oddaji, zato moj post.
Ges nič ne jadan, ker bom žijvo tüde brez kmetijstva dokaj dobro. Prav maš, seposejde so šle cejne gor, samo poleg toga se je zdigno tüdi življenski standard (o tem pri nas ne duha ne sluha). Če poglejdnemo v kmetijstve npr. se je samo umetno gnojilo podražilo za 100%.
PS: Se opravičujem za napad na tvoje besede, ker sem jih razumel nekoliko narobe.
Svinjarija vseh svinjarij je, da potrošniki plačujemo take nesramno visoke cene, pridelovalci pa dobijo za svoje pridelke neki drobiž - sramota!
Landini, o kakšnon dvigu življenskoga standarda ti to gučiš???
Vsaj plače so enkrat višje, če že drugo ne.
V primerjavi z kerin leton?
Pijavke sesajo kri kmetu in potrošniku
Cene hrane so ponovno udarile po žepu potrošnika in kmeta. Da, tudi kmeta. V letu 2008, ko so cene hrane podivjale prvič v tem stoletju, so te blagodejno vplivale tudi na kmečke žepe, saj je del rasti cen mleka in žita dosegel tudi kmeta.