Carinjenje pošta slovenije

|

Zanima me, če je bil že što deležen podobnoga dopisa s strani carinske pošte, in ka je napravo v tem primeru?

fala vnaprej!

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Patrik Rac

Zanima me, če je bil že što deležen podobnoga dopisa s strani carinske pošte, in ka je napravo v tem primeru?

fala vnaprej!

Plemeniti

Jaz sem že večkrat kaj naročal z ebaya, pa sem dobil podobno pošto. Izpolniš ta obrazec, daš zraven sprintano stran tistega izdelka ali avkcije z ebaya, ki si ga kupil in pošlješ vse skupaj na naslov carinske pošte. Čez par dni dobiš paket, pa poštar te bo skasiral tisto kar je treba plačati za carinjenje. Se kar nabere, ker ti še DDV zraven vdarijo pa poštnino z odkupnino po Sloveniji.

Patrik Rac

opet su nas s*ebali :D

ka pa če tan označin ka je "kao" gift pa dan vrednost 0€?

Profile picture for user Kiri Tadej Kirinčič

Nej so od včera. Obvladajo ebay, bolho, njuskalo in podobne portale.... Znajo kakšne so cene stvari in ta fora z gitf že dugo več ne pali.

dupont

kda vidite, ka prodajalec omogoča "marked as gift", njemi rajši pišite, če je pripravleni namesto toga priložiti nižji račun. npr. kupiš neka za 100 eur, on ti izda račun za 20 ali 30 eur. seveda ob pogoji, ka tou neje hudo vroča tehnična roba. kakšna zabavna elektronika in podobno, za kero se najde cena na sakon drugon portali na interneti, in je tudi ustrezno brandana, je bole tak-tak. namreč nišče nede nasel, ka si kujpo tri mesece star laptop za 100 eur, vreden je pa 600 na trgi.

tudi v primeri če kupiš pokvarjeno robo, te znajo ocariniti po maloprodajni ceni.

kiri, nejso tuj nej tak iznajdljivi. ges recimo dosta poslujen prejk ebayja, pa vse po legalni poti, tudi računi morejo biti priloženi in pravi, zaradi firme. pa me še itak gnjavijo, ka jin pošlen link do listinga, medten ka majo notri paper, ge je sellerov website, ebay member name, store name, tak ka trikrat poklikajo pa pridejo točno do tiste avkcije, po keroj san ges tou kujpo.
menej nej ftraga tej mail poslati, se je pa že zgodilo, ka je peti ali šesti den komaj poziv prišo, oni pa seveda takoj naslednji delovni den mogoče ne obravnajo tvojega paketa še, in se 8-dnevni rok lejko izteče po njihovi krivdi. ti pa maš seveda na konci samo stroške.
seveda je pa bajna razlika 10 let nazaj pa gnes. v preteklosti so pojma nej meli, ka je ebay.

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet

Vse v Svet