CARGLAS

|

Zakoj v svojo reklami CARGLAS dobesedno zavaja lastnike avtojov.
Pa zakoj bi pelo na zamenjavo stekla k njin, če pa mam steklo zavarovano.
Tam mi prvo zamenjajo steklo z neoriginalnim in nemrem več nikoli stekla ponovno zamenjati z originalnim, ker mi ga zavarovalnica ne plača.
drugič neorigalna stekla se niti dobro ne prilegajo pa tudi drugače so slabše kakovosti, uporabljajo najcenejše in s tem tudi slabe kvalitete lepilo...Vse to je iz lastnih izkušenj.
Pa tudi lepilo ne more dobro prijeti po dveh urah, razen z mercedesovim lepilom, ki pa je predrago.
Tista reklama pa da pride do poka stekla pa izpada stekla pri aktiviranju zračne blazine pa to bebasta trditev.

mercedesovega, tega pa uporabljajo ker je 

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
mig50

Zakoj v svojo reklami CARGLAS dobesedno zavaja lastnike avtojov.
Pa zakoj bi pelo na zamenjavo stekla k njin, če pa mam steklo zavarovano.
Tam mi prvo zamenjajo steklo z neoriginalnim in nemrem več nikoli stekla ponovno zamenjati z originalnim, ker mi ga zavarovalnica ne plača.
drugič neorigalna stekla se niti dobro ne prilegajo pa tudi drugače so slabše kakovosti, uporabljajo najcenejše in s tem tudi slabe kvalitete lepilo...Vse to je iz lastnih izkušenj.
Pa tudi lepilo ne more dobro prijeti po dveh urah, razen z mercedesovim lepilom, ki pa je predrago.
Tista reklama pa da pride do poka stekla pa izpada stekla pri aktiviranju zračne blazine pa to bebasta trditev.

mercedesovega, tega pa uporabljajo ker je 

pero perič

Ge man same dobre izkušnje z Carglasom tak ka za tebe neven gučiš ka zakoj bi pelo knjin če maš zavarovano ja zatau ka ti oni vse zrihtajo ka ti nej trbej lejtate po zavarovalnice pa pridejo pa ti menjajo ge ščeš meni so na parkinge v službe pa san zelooo zadovolen pa ka se lepila tiče ne guči na pamet san mel orginal steklo pa orginal lepilo za vw pa se mi na sredi odkelilo zato san menjavo pa še to še vinjeto mi doj zeu ka mi nej trbelo riktate nauve vglavnon tipi obvladajo zato ka se sten samo bavijo in ge osebno ne menjan stekla indre kak pri Carglasu :D

lp

Colori

Pero99 čistak se strinjan steuf. Na Carglass pelaš zato, ka lejko zrihtaš vse na enon mesti. Bar ti nej trbej na zavarovalnici čakati na prijavo, čakati na cenilca, te paleg čakati na zapisnik....In te gda tou vse zrihtaš moreš pelati še na servis. Tu pa fajn ideš na Carglass in ti vse napravijo...od prijave do menjave stekla. In lejko vzemeš tudi original, ker je odločitev tvoja. In koga koli poslujšan, vsi so zadovoljni z Carglasson.
Aja mig50, viš ka niti ne vejš praf napisati Carglass

Profile picture for user kanžor kanžor

;_: tej ne ven či več za reklamo na Murskon valu ne dajo kak zaslužijo .sakši den 30 krat reklamejrajo ja pa že so bilij v soboti pa posel nej klepal .

Colori

Eh Kanžor, ti sploj ne vejš ka pišeš....še menje pa znaš o posli. Šou bi na Carglass v decembre pa januare pa te bi vido kak slujžijo, pa kak njin posel teče. In zdaj je malo naček vse skuper organizejrano kak prle. Tej so edini v Pomurje ka se razmijo v stekla, nej pa tej na servisaj pa zavarovalnicaj.

Miha

Tak je prav Colori. Tüdi ge san že tan bil pa san bil fejs zadovolen. Menjali so mi steklo že tüdi na pooblaščenon servisi pa mi je skoraj vö spadnolo ka san mogo dvakrat nazaj vozite. Zdaj san pa pelo fajn na Carglass ge so mi tak dobro zrihtali ka ta spadneš. Fse san tan napravo, prijavo, menjavo, pa še vinjeto so mi zrihtale ka me nej trbelo papere spunjavati pa pošijlati na Dars.
Ka se pa tijče originalnih stekel pa mijslin ka je brezveze tau debatejrati. Tan ti dajo znakec gor pa drago zaračunajo nika drüjgo. Steklo je potrošni materijal tak kak guma. Vej da se guma prelujknja si tüj ne dejvlemo gor orginal. Što se pa razme v stekla pa itak vijde ka je bilou menjano, če pogledne letnico, pa lejko je tau original, ali pa neorginal. Carglassova stekla so pa itak vrede, ka so nej s kitajske kak nešterne mijslijo. Lepilo pa:) tau se spoščijš.. mercedesovo ja....tau je najbaukše.

mig50

srmak si pa rejsan v glavi siromak.
če bi si kda šel poglednot ali pa se pozanimo bi lejko, kak si pameten pravzaprav zabiti bi ti tan povedali kakše je lepilo za mercedesova stekla in kak se tan menjajo glažojne.

talicc

tudi mi nikoli nismo imeli nobenih težav z njimi. Pišeš da zavajajo narod..
dokler mi vse uredijo kak se šika, nimam kaj za rečt. kaj koli je bilo so prišli v enem dnevu, uredili še isti dan z zavarovalnico, vinjeto, vse zaključeno v roku 3 dneh. + stekla so originalna glede na znamko avta - to vedno vprašajo. Nikoli pa drugo steklo - zamenjano, ni tak "super" kak prvo; to mislim da je vsem jasno.

Wizeman

Ges san zadnjivi 2 leti bil 2x prinjih, obakrat 100% zadovolen. V enon primeri san spotro bočno zagnjo šajbo na karavani, pa so mi fčasik zalepili gor pleksi, ka san se lejko vozo te čas, ka so nabavili ustreuzno glažojno (2 dni). Doubo san originalno. Tüdi ovačik ti na zahtevo dajo originalno, samo fčasik te moreš kakšen den ali dva čakati (na originalnon servisi san čako že tüdi 1 keden).
 Takšoga servisa san nej bil deležen ešče nikdar. Za dva dnij so me zvali, kak san zadovolen z opravlenin delon. Neman ene stvarij za pošimfati......

robi serec

Do zdaj zamenjal na pooblaščenem servisu(Agroservis), vse je blo ok, pa še originalno steklo je. Itak pri zavarovanji plačaš premijo na novo vozilo in ne neki "nahbautejl" ki ti ob mrazu poči ali se ne prilega, brisalci ti pustijo gor kar fajn rise,ali pa je optika zaka kot da bi gledal skoz pepelnike(preverjeno na c3, vgrajeno na carglasi). Seveda pa zavarovalnice(nekatere) vztrajajo pri takih ponaredkih in nočejo plačat originala in tako pač kdor se znajde dobavi najcenejšo steklo ter zraven še nekaj zasluži! Drugo kaj pa me najbolj moti pa je njihova reklama kot je že nekdo omenil, nonstop jo vrtijo na maxiju, pa da bi še vsaj bila v ustreznem narečju glede na regijo

Anubis Anubis

6 let nazaj, mi počilo prednje steklo na hondi. Šel na triglav, dal prijavo, čez tri dni pa šel steklo na carglass iskat. Sicer so mi ga te nej montirali, ker sen pač pravo ka še man nekaj drugega dela na avti, in bon sam napravo..
Dobil original steklo, komplet novih špang okoli stekla, pa lepilo SikaTack-Drive, prime pa v 1 vri.

dupont

1. majstri lejko majo slab ali dober den - eni avtoji so bole ali menje mudrijasti
2. lepilo je navadni poliuretan, v merkuri se dobi pod znamko dinitrol, zakelo san že nemalo stekel s ten in nega potrebe po originalaj keri koštajo 4x več za 2x menšo količino
3. nemalokrat je važen tuj letni čas. vsi keri se razmimo v to znamo ka majo mase najlepšo disperzijo pri 20+°C pa tudi najbole ugoden čas zorenja keri je lejko tudi par dni. če ti pokne steklo pozimi se pač trbej sprijazniti ka včasih lejko ide kaj narobe. či bi van tou izvajalci tupili, bi jih obtožili ka van odavlejo meglo
4. servisi radi nategavlejo zavarovalnice, vgradijo aftermarket za 100 eur ceno pa prikažejo za original keri je recimo 300 eur
5. ne zagovarjan in ne pluvlen po carglasi, ne delan za njih ali pa ka bi jin delo reklamo. vse zgoraj našteto so ene izmed možnosti za zadovoljstvo ali nezadovoljstvo strank.

- -

Moje mnenje je, da bistvene razlike med originalnimi in neoriginalnimi stekli ni. Pred leti so mi šipo menjali na Agroservisu in sem bil kar zadovoljen. Ne moreš pričakovati, da bo vse 100% tako kot pri novem avtu. Saj imamo avto zato, da se z njim vozimo in ne za to, da bo na šipi logotip nekega podjetja. Ali?
So pa razlike tudi med zavarovalnicami. Nekatere imajo v pogojih zapisano, da lahko dele menjajo z neoriginalnimi.

maw3rick

Ah, ka se štikate za to tu? Lepilo je sako isto, če kupite v merkure ali če je mercedesovo, citroenovo, ferarijovo... Vse dela isti proizvajalec, samo v drugo embalažo pune (verjetno kitajce). Z vsen je isto, kak po navade pri 90% stvareh!  Ovak pa pri carglasse znajo ka delajo, pa napravijo kak trbej. Nika se van nej trbej bojate! 
Sicer pa tiste, ka komplicerate, ka van nej trbej okrog odite po zavarovalnicaj,... Ges san pač tak vajene, ka iden na zavarovalnico, ge me zriktajo vse kak če bi migno, te si pa zberen, kama ščen pelate. Pa dokeč be prišo do carglassa skoz gužve, že vse rejšen. :D

kokokoko

Noben proizvajalec avtomobilov ne dela svojih stekel. 90% stekel izdelajo Pilkington, Saint Gobain/Sekurit in Guardian, natisnejo še logotip in potem jih prodajo proizvajalcu ter pooblaščenim servisom. Malo poglejte pod logotipi, kdo je proizvajalec vašega stekla. Ti trije pa tudi še ostalih 10% izdelajo prav vsa stekla med drugim pa izdelujejo tudi aftermarket stekla, ki so popolnoma identična le da so brez logotipa, in s tem namenjena drugim servisom.
Lepilo Mercedes... SMEH :D Kot je bilo zapisano so to poliuretanska lepila, posušijo se hitro ker so 2-komponentna, pa tudi na pooblaščenih servisih bi vam celo z 1-komponentnim lahko po par urah predali avto, ampak se nikomu ne da čakat na stranko po zapiralnem času, pa se pač pove, da mora avto stat 24 ur. :)
Seveda obstajajo ponaredki, ki pa niso ustrezni za evropski trg. Te pa spoznate po tem, da nimajo oznake E# (v krogu, # je številka) in pa 43R - ####.
Kdor se spozna na stekla, pa takoj vidi če je bilo menjano ali ne, saj se razlikujeta letnik avtomobila in pa oznaka s pikicami na steklu.
Slike:
http://www.ableautoglass.com/data/images/pilkington_oem_for_bmw_made_in_germany.jpg

https://farm6.static.flickr.com/5303/5676578413_eb7cc2fc7c.jpg

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b1/Pilkington_Glass.JPG/640px-Pilkington_Glass.JPG

Povezave:

http://www.pilkington.com/automotive+international/business+profile/oe.htm
The vast majority of the Group's OE production is focused on the volume light vehicle industry, serving all of the world's major vehicle manufacturers (VMs), including Toyota, General Motors, DaimlerChrysler, Ford, VW, Renault/Nissan, Fiat, Honda, PSA Peugeot-Citroën and BMW, together with their respective subsidiary brands.

http://www.saint-gobain-sekurit.com/fr/?nav1=GC&fn=sgs_auto_glazing.html

Saint-Gobain Sekurit Main Customers

BMW, DaimlerChrysler (Mercedes, Chrysler), General Motors (Opel, Saab, Daewoo, GM, Isuzu), Fiat (Alfa-Romeo, Lancia, Ferrari, Fiat), Ford (Ford, Jaguar, Volvo, Mazda), Honda, Hyundai, Karmann, Kia, Matra, Mitsubishi, Porsche, PSA (Peugeot, Citroen), Renault (Renault, Nissan, Samsung), Suzuki, Toyota, VW (VW, Audi, Seat, Rolls Royce, Skoda), Inalfa, Webasto, Arvin Meritor.

http://www.guardianautoglas.com/en/1.asp

Most fabricators and prestige brands rely on the quality of our product. Among GUARDIAN’s customers you will find AUDI, BMW, DAIMLER/CHRYSLER, GENERAL MOTORS/OPEL, NISSAN LAMBORGHINI, PSA/PEUGEOT/CITRÖEN, PROSCHE and VW.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet