Bolšji sejem-ga lahko imamo tudi v Murski Soboti
Verjamem ,da se prenekateremu izmed nas ,doma nabirajo stvari ,ki nam jih je žal zavreči .Že nekaj časa premišljujem kam s temi še uporabnimi stvarmi,v nekaterih večjih mestih ,imajo bolšje sejme,tam potem te stvari ponudijo na stojnicah za majhno ceno,tako se potem teh reči ki so nam doma odveč ,rešimo.Zanima me predvsem kako,oz kdo mora dati pobudo ,oz- kdo lahko organizira tak sejem, upam da bi bilo to zanimivo ,obenem pa bi popestrilo kako nedeljo v mesecu .Podajte svoje mnenje ,in najdimo skupno rešitev .
Komentarji
Prejšnjič san se glih mudil neka v maribori in san šou z eno kolegico na kavo tam na Teznon... te pa se pelava pa samo enkrat "bum" prometni zamašek... pa san si mislo ka je te zdaj tu takšoga v nedelo vgojno, ka je takša gužva ... in te mi je ona pravla ka to zaradi bolšjoga (300 metrov od tan san živo 4 leta ampak nikoli nejsan bil tan v nedelo vgojno) ... torej ja ... precej lujdi se zbere, odavlejo vse živo po smešnih cenah... bi bila popestritev za nedeljske popoldneve v MS ker se itak nič ne dogaja razen vsaki drugi keden drugoligaška tekma :)
Če bi se najšo organizator -sam ga bom osebno podprl-bi to bilo super stvar ,mogoče bi v začetku bilo manj zanimanja .če pa bi bila dobra reklama ,bi bilo malo več življenja v mestu samem tudi ob nedljah, da ne omenjam tudi dodaten zaslužek tak prodajalcem kot ostalim ki bi še dodatno z kakim šankom za žejne pripomogli k vzdušju.Torej, kak speljati postopek ,za zagon boljšega sejma.
@ čriček:
v nekaterih večjih mestih imajo boljšji sejem... tou je rejsan, samo ce si ze gda bil na kakson takson sejme mores znate ka so cejne vse drugo kak pa nizke!!!
ok ce kipuvles kakse prticek za na mizo mogouce dobis pocejni, vse drugo pa...evrcke na plano...
Čriček verjetno ne misli na sejem kak je sakšo nedelo ob Ljubljanici. Tisto je bole sejem antikvitet pa so cejne tomi primerne.
Problem je v tem, da se na teh bolšjakih pol prodaja vse drugo še zraven, vsa mogoča in nemogoče krama in tudi jabolke in hruške pa paprika, vse novo, kolikor toliko.
No, resno je tak. Pa polno je tam onih poštrihanih, tak da ... gužva je pa res ob nedeljah dopoldne tam okoli sejma, za popi****!
Mislil sem predvsem na ponudbo rabljenih stvari,tako tehničnih kot gospodinjskih in vse drugo kar je uporabno in ima še vedno neko uporabno vrednost.Bil sem kar na precej podobnih sejmih ,po širni Sloveniji in tujini ,tako da vem kaj bi naj bil namen takega sejma ter kaj naj bi se na ponudbi znašlo .Vsekakor rabljene še vedno uporabne reči ,ki jih nočemo zavrečti v kosovne odpadke-ter lahko nekomu drugemo še naprej služijo.Kaj vse sem po teh sejmih videl, da se prodajajo , tudi nove reči in to ni potem namen boljšega sejma, vodilo sejma bi moralo biti ,ponudba rablenih ,še vedno uporabnih reči.
Že kar nekaj časa nazaj je bilo mislim, da po televiziji, predstavljena zadeva v G. Radgoni. Pijtaj koga od znancev v okolici. Sicer bi bilo zanimivo videti podobno zadevo v MS. Samo ne vem, če bi bil res zadosten interes.
V Ljubljani, na Viču pa imajo res "pestro" ponudbo od "kineske" robe pa do skoraj neuporabnih odpadnih stvari. V centru, ob Ljubljanici (zdaj ne vem točno, nekaj so malo pomaknili lokacijo), so imeli prodajo, predvsem antikvitet in tu ti je čas res hitro minil, ker se najdejo krasne stvari.
Poznan s tujine...tašča mi skouz gučij, ka je kupila za drobiž na takšon sejmi na Dunaji. Mi je prinesla kupice ročno poslikane za vino, za žgano...skratka 5 vrst ročno poslikane, ka jih je ena starejša gospa odavala, pa majo zgodovino. Saki me pita od kec man tej kupice...
Dobiš novo robo, dobiš cote, dobiš tepihe...se ka je možno. V Avstriji je tou vpelano, pa je nikoga nej sran tan kupiti, niti odavati...ges se pitan, če bi se v MS tou obneslo, ka je narod fejs špotljivi. Tudi ges man robo takšo pa ovakšo, ka bi jo mela za odati, ka je ne bi rada glij šenkala, bi pa za rejsan par evrov tou komi odala...Je pa tou dobra ideja, pa bi mogoče se kakšo društvo leko v MS s ten malo spravilo. Je mogoče na začetki dobro, ka je skupina, kera pritegne. Mogoče...
to bi bilo fenomenalno.. ge bi gvüšno prišo v nedelo pogledni ka što zanimivoga odava... :)
... na druge den pa na forume: "ej, ove je to pa to odavo za telko pa telko, ka se nejmi mejšaaa?" :) Pa Kiri bi sako nedelo s fotoaparaton uleto, ziher :D
Verjamem ,da se prenekateremu izmed nas ,doma nabirajo stvari ,ki nam jih je žal zavreči .Že nekaj časa premišljujem kam s temi še uporabnimi stvarmi,v nekaterih večjih mestih ,imajo bolšje sejme,tam potem te stvari ponudijo na stojnicah za majhno ceno,tako se potem teh reči ki so nam doma odveč ,rešimo.Zanima me predvsem kako,oz kdo mora dati pobudo ,oz- kdo lahko organizira tak sejem, upam da bi bilo to zanimivo ,obenem pa bi popestrilo kako nedeljo v mesecu .Podajte svoje mnenje ,in najdimo skupno rešitev .