Avdio problem pri snemanju videa

|

Alo. Mam en problem in sicer pri snemanju s kamero sony nex-vg10 in dodatnim mikrofonom Rode mi zvok pri določenih računalnikih ne dela. Predvsem pri starejših kištah ki imajo vgrajene zvočnike. Npr. če predvajam ta video:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Pkapr8PUQ8U#!&nb…;
Problem je verjetno pri mono - stereo varianti :/ Ma kdo kako rešitev? 

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Dogzilla

Čakaj malo. Se prave tij prenašaš svoj posnete video iz kamere na računalnek kere ma še vgrajene zvočnike, nej? Naložite ide, video špila, zvoka pa nega? Kakše predvajalnik maš naložene na tej stare računalnek? Ker či je Windows Media Player te je nej vrejde. Priporočan te ka se prvo doj potejgneš VLC Media Player ali pa še boukše je Panzera mov to avi pretvornik pa probaj tvoj posnetek najprlej pretvorite iz movie file to avi., če še nemaš. Te de te moglo špilate z sliko pa zvokon v sakon media playere brez problema. Priporočan te Apple QuickTime Player za predvajanje. Seveda, če de te tou tej tvoj stare računalnek zmogo. Če nej je prijatelj moj problem v samon računalnike in se bojin ka boš ga pač mogo zamenjate z nouven. Neven lejko se mouten. Možno ka je tude kaj naroube z samen diskon od kamere ale pa navsezadnje z mikrofonon.
Vupan ka rejšeš ka.

Dogzilla

V primere, če san te naroube razmo. Če je problem pre same kamere. Dosta je odvisno od okolja ge snemaš. Pre takšon videje ge je večijnoma pogovor z osebo oz. intervju be mogo Mono bite čist zadosta. Če pa je snemano vone v okolje ge je več zvokov pa je Stereo nujen. Nej san pa siguren pre ton tvojon videje, ker se pre intervjujah v ozadje čuje ogromno zvokov in je nej gli mirno okolje. Najboukše je, če maš Mono-Stereo pretvorne vtikač. Ka v bistve zdrujžeš lejve pa desen mono zvok pa posnameš enga skupnoga v stereo varianto. Baje ka zadeva funkcionejra fajn. Probaj z ten.

Tadej Kreft

Sama kamera ma mikrofon za prostorski zvok 5.1.. Če sneman na kakšnon dogodki nemren uporabiti toga, saj mi pobera zvok okrog in je preveč hrupno, zato nucan dodaten mikrofon, keri je v bistvi na navaden priklop, kak npr. za slušalke. Pri snemanji brez mikrofona sicer dela zadeva kak trbej, tak da je verjetno mikrofon kriv.  Je pa mikrofon RODE NTG-2 SHOTGUN CONDENSER MIC. Mene je v bistvi zanimalo, če bi se dalo ge to obdelati ka bi zvok na vseh računalnikih delal. Ker če maš zvočnike prikloplene de ti povsod delal zvok. Če pa maš vgrajeni zvočnik v računalnik (v kijšto) pa ne dela. Večina zaposlenij v naši firmi pa nema dodatnih zvočnikov in mi težijo :) Sicer pa hvala za odgovor :)

Kranjski Janez

če ti predvajaš video z youtuba nema veze s kakšnih mikrofon je snemani. Če zvok dela na eni kišti, more delati na vseh. Problem je lejko v ton ka ali zvočniki ne delajo ali pa na določenon računalniki nega kodekov oz driverov za zvočno kartico ali kakšni podoben softwareski problem. Če mikrofon posnema zvok pa ga lejko na vsaj enon računalniki normalno predvajaš je z mikrofonon vse vredi. Pomoje :)

Tadej Kreft

Tvoja trditev ne bo držala :) Če priklopim zvočnike dela. Če jih izklopim in se uporablja zvočnik iz kište ne dela. Se pravi, če bi bi bili driveri napačni v obeh primerih nebi delalo :) Sicer sta v videi dva zvoka. Eden je glas- snemani z mikrofonom, drugi pa muzika za podlago. Muzika se čuje v obeh primerih glas pa samo v enon :)

Tadej Kreft

San ugotovil rešitev za moj problem. V adobe premiere poiščeš effect Fill Left & Fill Right klikneš še bypass in zadeva dela na vseh zvočnikih-računalnikih.
Hvala vsem ka ste probali pomagati ;)

Kranjski Janez

aja, kul :) očitno so zvočniki samo mono če san vredi razmo :) me veseli ka ti dela!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet