Arhiviranje slik

|

Glede na tou, ka se slik nabira vedno več in več, me zanima kak vi arhivirate vaše slike? Kak napravite tou, ka jih kesnej tudi te ležej najdete?

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Tine Businoski

Glede na tou, ka se slik nabira vedno več in več, me zanima kak vi arhivirate vaše slike? Kak napravite tou, ka jih kesnej tudi te ležej najdete?

čriček

S kartice v računalnik, nato na 8 gb USB ključ,več kot dovolj za lastne potrebe .

vruuum

Najleže je zunanji disk ,šteroga maš pač samo za arhiv ovak ga pa maš odkloplenoga.Odpreš posamezne segmente in v njih napraviš mape  ....tak man jaz pa najleže najden pa tudi ohrani se mi vse .Napaka je ko delajo arhive na particijah ali celo sistemskon diski ,ka slej kak prej se zgodi ka moraš formatejrati  te pa je hudič.

Abbey Dawn

Nete verjeli ali sam se ukvarjam tudi z reševanjon podatkov z diskov in moren povedati, ka san mel že 3 primere ka je WD odpovedo. Zunanji diski so fejst ranljivi in kaj hitro vas lejko preseneti obvestilo "Disk v pogonu ni formatiran ..." in ste v rijti sploj če se poškoduje kakšen negativni sektor na keron je zapisani firmware in enostavno sektorji diska postanejo nedostopni.

Najbokša varianta z moje stranij je en računalnik (strežnik) ka ga maš v omrežji (skupna raba) in na njega delaš varnostne kopije oziroma arhive slik. Dobra varianta je tudi fizično ločeni notranji disk, kupiš recimo 1 TB pa ga vgradiš v računalnik pa ga uporabljaš samo za podatke in če se sistem siple skup ostanejo podatki na ton fizično ločenon diski. Sledi še RAID in podobne zadevice, kere kljub okvari enoga diska znajo obnoviti podatke z ostalih, ali tou je že preveč pomoje (=

Profile picture for user Kiri Tadej Kirinčič

Moj predlog je Flickr Pro account. Neomejeno placa mas gor, pa sigurna zadeva je. Letno placas tistih par dolarjev, pa mas mir. Malo tezje je sicer vse slike naenkrat dol dobiti, ampak mas tudi za to ze programe. 
Vsekakor bolj zanesljivo od raznih diskov in podobne kvarljive opreme.

po moje je tudi picasa od googla dobra - maš program s kerin lokalno sortejraš slike + web albums, free je mislin ka 1GB, za 20€ na leto pa dodatnih 20GB (keri ti v bistvi za vse google storitve valajo), pa dobra integracija je z ostalimi googlovimi storitvami, tak ka vse na enon mesti

Abbey Dawn

@rockstiff, nej je pri google slučajno tak ka ti sliko njihov program stisne, resolucija se sicer ohrani ampak kompreseranji se pa nemreš izogniti, ali? Že san dugo nej nikaj uploado gor pa neven kak zadeve stojijo.

ja, predlaga, ka ti slike stisne pa zmenša resolucijo na 1600x1200, maš pa tudi opcijo pri nalaganji, ka naloži originalno sliko (ali pač malo "retušejrano", pa mislin ka za domače fotografije picasa gli zadosti retušejra) :D

Abbey Dawn

Ja tou maš praf, za domačo rabo je ql, zdaj tisti ka pa ščejo kesneje mete originalne slike, ka bi jih obdelavali naprej ali nekaj je pa nej glij fajn. Picasa je ovak super ka ravno s tou kompresijo ob minimalni izgubi omogoča ka naložimo ogromno slik na tisti 1 GB ka je zašenki. Ge man gor preci albumov od bivšoga razreda pa še vedno je plac.

neven če si me čist razmo - maš tudi opcijo ka naložiš originalno sliko

Abbey Dawn

malo san pomankljivo prečito (=
ja saj te pa super, je pa rejsan ka ti te 1 GB ne pomaga dosta pa moreš plačati za več placa kak si napiso.

vruuum

Kiri
"Vsekakor bolj zanesljivo od raznih diskov in podobne kvarljive opreme."

Kam pa misliš da se nalaga na Flickr Pro?  v pevnico?  isto so diski ...in tudi tam je možnost če ni pravilno narejen back up  da slike izginejo

Abbey Dawn

[quote]
Kam pa misliš da se nalaga na Flickr Pro?  v pevnico?  isto so diski ...in tudi tam je možnost če ni pravilno narejen back up  da slike izginejo
[/quote]

Hahaha (=
no v glavnon tou je takšen informacijski sistem ka verjetnost ka bi se tou zgodilo konvergera k nuli. Ponavadi so tudi tej diski oz. diskovne omare na povsem ločenih lokacijah (razpršeno shranjevanje), tak ka tude če vse zgorij je v drugon datacentri pa kopija. Znotraj samih je pa tudi kakšno redno RAID polje napravleno, tak ka če disk crnkne se samo menja, pa se podatki obnovijo z ostalih.

Seveda se lejko zgibij, samo so fejst fejst male šanse. Menej recimo tu bole moti, ka javno deliš svojo lastnino, kak dejstvo ka nebi zavupo tomi.

Vesna Dolšak

Le kje so dobre stare fotografije na papirju ... tiste se ohranijo skoraj za večno.

Abbey Dawn

AnaLiza, se popolnoma strinjan s tebof. Zdaj ka je vse digitalno samo vsi shranjujemo na xyz zapisljivih medijov in trdih diskov, nobeden pa več ne da razviti slike kak včasih, kda smo z njimi punili albume. Te si pa ob listanji obujo spomine. Zdaj pa maš slike ka ranč nevejš ge pa jih skoraj nikoli ne pogledneš.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet