Priljubljena pohodniška in izletniška točka, Tončkov dom na Lisci, ki ga zlasti med vikendi obišče veliko ljudi iz vse Slovenije, začasno zapira svoja vrata.

Razlog pa? Koronavirus. Kot je razvidno iz objave na Facebooku je zbolel najemnik doma, Tomaž Rantah. 

"Spoštovani obiskovalci. Sporočamo, da z današnjim dnem začasno zapiramo vrata Tončkovega doma na Lisci. Naš Tomaž je v petek zbolel, žal so mu danes potrdili okužbo s koronavirusom. Pomembno je, da veste, da je Tomaž že od petka doma, z nobenim sodelavcem v tem času ni bil v stiku. Vseeno pa kolektiv Tončkovega doma za teden dni preventivno odhaja v samoizolacijo. Prosimo za razumevanje. Se vidimo zopet naslednji torek," so na Facebooku zapisali upravljavci Tončkovega doma.

Čeprav lastnik ni bil v stiku z ostalimi v kolektivu, le-ti za teden dni preventivno odhaja v samoizolacijo. A če bo vse po sreči, predvsem pa, če bodo ostali zaposleni zdravi, bo dom ponovno odprt že v torek.

Lisca, ki jo imenujejo tudi posavski biser, je najvišja razgledna točka sevniške občine (948 m) in priljubljena planinska, kolesarska, izletniška, padalska in turistična destinacija. Tončkov dom na Lisci je postojanka, kjer ste lahko okrepčate in uživate v prečudovitih razgledih. S svojo čudovito lego namreč ponuja slikovit razgled na okolico, ob lepem vremenu lahko vidimo celo najvišji vrh Slovenije, Triglav.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lkknnnhhh (nepreverjen)

Vsi nosimo maske, pa vedno več okuženih, dnevno novi rekordi. Torej maske ne pomagajo

Bombo. . (nepreverjen)

Izgleda da za nas več ni pomoči,zbogom pamet.

In reply to by Lkknnnhhh (nepreverjen)

Starejše novice