Slovenska turistična organizacija začenja z intenzivno dvomesečno promocijsko kampanjo na BBC.

Slovenska turistična organizacija (STO) v sklopu letošnje Globalne digitalne kampanje pod sloganom Only in Slovenia sodeluje tudi z BBC Global News. Po raziskavi Ipsos Affluent Europe 2019 je med vsemi digitalnimi platformami, specializiranimi za novice, vodilna pri doseganju segmenta mednarodnih popotnikov v Evropi z višjo kupno močjo, so zapisali na STO.

Z globalno kampanjo do večje prepoznavnosti naše dežele

Kampanjo je ustvarila BBC-jeva produkcijska ekipa BBC StoryWorks. Slovenijo so obiskali aprila letos in ustvarili video posnetke za štiri 30-sekundne spote, ki se bodo predvajali na televiziji, izpostavljeni pa bodo tudi na posebni pristajalni strani BBC.com. Tuje turiste bodo skušali navdušiti tudi z utrinki iz Pomurja.

V kampanji se bo na trgih ZDA, Kanade in Evrope prikazalo več kot 19 milijonov spletnih oglasov, od tega jih bo  14,2 milijona vodilo na posebej pripravljeno BBC-jevo pristajalno stran, ostali pa bodo vodili na portal slovenia.info, točneje na podstrani vseh štirih makro destinacij: Alpske, Mediteranske in Kraške, Termalno - Panonske ter Ljubljane z osrednjo Slovenijo, poročajo iz STO.

FOTO: avtor Ciril Jazbec, vir STO, Spletni oglasi za promocijo vseh štirih turističnih makro destinacij

»Slovenska turistična organizacija z intenzivno dvomesečno promocijsko kampanjo na BBC nadaljuje s promocijo Slovenije prek največjih in najbolj verodostojnih globalnih medijev. Z video vsebinami, ki po produkciji in vsebini izstopajo iz povprečja, predstavljamo, kako edinstvena, zelena, gastronomsko in kulturno bogata je naša dežela. Prav zato se bodo oglasi prikazovali tudi na podstraneh BBC Travel, BBC Culture in na GoodFood.com, saj bomo na ta način  nagovorili tiste ciljne skupine, ki bi jih obisk Slovenije še posebej navdušil, in sicer skozi vse leto.  Dodatno bo digitalno oglaševanje potekalo tudi prek družbenih profilov BBC StoryWorks, kjer pričakujemo doseg skoraj milijon uporabnikov,« je ob začetku kampanje dejala Maja Pak, direktorica STO.

Na kanalu BBC World bo do desetega novembra potekalo televizijsko oglaševanje. Odvrteli bodo 172 za to kampanjo pripravljenih oglasnih spotov, ki jih bo po koncu oglaševanja STO za promocijo uporabljala tudi na lastnih kanalih.

FOTO: vir STO

K obisku Pomurja vabita Vinarium in Oljarna Kocbek 

»Rdeča nit oglasnih spotov so doživetja, ki jih je mogoče izkusiti le v Sloveniji, kar gledalcu omogočajo vpogled o posebnosti naše dežele,« pravijo na STO. Eden izmed spotov je bil posnet v gozdni vasi Theodosius v Vipavski dolini in izpostavlja, da ima Slovenija skoraj 60 odstotkov zelenih površin ter jo predstavlja kot izjemno zeleno destinacijo.

Naslednji spot je nastal v Oljarni Kocbek, gledalce pa popelje v Prekmurje in jim predstavi posebnosti slovenske gastronomije. Spot, ki predstavlja lendavski Vinarium, Slovenijo geografsko pozicionira ob Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko ter jo izpostavi kot vinorodno deželo.

Četrti spot medtem predstavlja zanimivo vodeno turo po Ljubljani - Brko turo, skoznjo na hudomušen način gledalcu približa slovensko prestolnico in kulturo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
proti "lažnim … (nepreverjen)

Starejše novice