FOTO: Mediaspeed
Poznate prav vi najprivlačnejše kotičke Pomurja? Ustvarjalnost vam lahko prinese oddih v termah, regiji pa širšo prepoznavnost!

Potem ko je s poletnim delom kampanje Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo na družbenih omrežjih dosegla 60 milijonov uporabnikov ter zbrala nekaj manj kot 220.000 objav in 5,6 milijona všečkov, se Slovenska turistična organizacija (STO) zdaj osredotoča še na vzhod Slovenije.

V iskanju najboljših prizorov panonske Slovenije 

Z nacionalno digitalno kampanjo želijo prebivalce in obiskovalce Slovenije spodbuditi k izpostavljanju doživetij in destinacij v naši deželi, v jesensko-zimskem sklopu pa poudarek dajejo predvsem termalni panonski Sloveniji in Mariboru. Do izraza bodo torej lahko prišle tudi lepote in turistične znamenitosti Pomurja.

Kampanja, ki poteka od minulega ponedeljka pa vse do drugega decembra, uporabnike družbenih omrežjih poziva k deljenju fotografij in video posnetkov, nastalih v teh delih Slovenije in opremljenih s ključnikom #ifeelslovenia. Zaželena je tudi uporaba ključne besede kraja oziroma prizora, ki ga bodo ujeli v svoj objektiv.

Za dodatno spodbudo se je 11 vodilnih destinacij s tega območja – Čatež, Dolenjska, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Laško, Dobrna, Ptuj, Maribor, Velenje/Topolšica, Pomurje in Celje – povezalo z nacionalno turistično organizacijo in različnimi ponudniki, predvsem naravnimi zdravilišči in kulturnimi ikonami.

STO bo na posebni pristajalni strani kampanje v okviru osrednje slovenske turistične strani www.slovenia.info vsak teden izpostavila najboljše tri fotografije in videe ter jih nagradila; ob zaključku kampanje pa bo izbrala najboljšo fotografijo in video celotne kampanje, katerih avtorja bosta prejela vikend oddih v izbranih termah. Prav tako bodo v okviru rubrike Skriti kotički izpostavili manj znana področja Termalne Panonske Slovenije in Maribora, primerna za turistično odkrivanje in spoznavanje.

Večja razpršenost turizma priložnost za Pomurje?

STO s kampanjo v skladu s Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021 nadaljuje prizadevanja za zmanjševanje preobremenjenosti nekaterih destinacij ter povečanje geografske razpršenosti turizma in njegove desezonalizacije.

Vsaj v teoriji bi to lahko bil dober obet za manj obljudene kotičke države. O delu in po mnenju mnogih tudi preskromnih prizadevanjih države na področju oglaševanja turistične ponudbe naših koncev, smo navsezadnje pisali že pred časom, ko smo ugotavljali, da vzhod Slovenije na svetovnih zemljevidih velikih turističnih vodnikov tako rekoč ne obstaja. 

Če smo prepričani, da Pomurje premore lepote in zanimivosti, vredne obiska, ki so prepogosto spregledane, je to torej naša priložnost. Morda pa smo najboljši ambasadorji svoje dežele res njeni prebivalci?

V priloženem videu si medtem lahko ogledate zmagovalni posnetek Kočevskega iz prvega dela kampanje:

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pohvala (nepreverjen)

BRAVO LENDAVA, BRAVO BALAŽEK,
SAMO TAKO NAPREJ.

ogledalo1 (nepreverjen)

Ne me narobe razumeti, jasno da je vsaka kampanja in reklama dobra in dobrodošla. Ampak turizem Prekmurja je narobe svet, saj prekmurske občine in kvazi razvojni centri požirajo milijone davkoplačevalskega evra v imenu turizma na najrazličnejše načine (javni zavodi, evropski razpisi, javna dela, občinske kvazituristične investicije...). Rad bi enkrat videl realen izkaz prihodkov in odhodkov prekmurskega turizma. Seveda tega nikoli ne bodo pokazali javnosti, dokler bo v minusu. Turistični kraji se preživljajo iz turizma, za turiste pa imajo toliko vsega za ponuditi, da se lahko 10x vrneš, pa boš še vedno klaj novega doživel. Tipični primer TURISTIČNE LAŽI je naslovna slika te novice. Stolp Vinarium v Lendavskih goricah stoji že 3-4 leta , evropske davkoplačevalce je stal že več kot tri milijone evrov, javnost pa doslej še nikoli ni izvedela, koliko evrov je prinesel v občinsko kaso. Če sem prav razumel pripombe nekaterih lendavskih občinskih svetnikov, se dogaja ravno obratno, tudi letos so iz občinskega proračuna nakazali Vinariumu več stotisoč evrov! A res? Torej? Prekmurski turizem je pravzaprav mešetarjenje županov z javnim denarjem, vsaka čast izjemam (ali pa le eni izjemi?) - Moravskim Toplicam in... še kdo morda...? Bodimo iskreni, župani so TURISTIČNI MEŠETARJI, prodajajo turistično meglo tam, kjer niti 5% prebivalstva ne živi od turizma.

(nepreverjen)

S soboškoga brejga se vidi lendafski stolp.

Lucifer (nepreverjen)

Tej stolp Vinarium nema ene same table ka bi te usmerila do njega kama se sploj pelate. Tan pre grade komaj not je ena mala tabla za gor. Vače se leko samo pelaš dale do Dolge vesi pa dale na vogrsko iskat stolp. Pa glede na tou kelko se tej stolp promovejra be mogla kakšna tabla state fčase kak se pripelaš not v Lendavo bemti zvezdo. Božno božno je tou vse skup. Pa kelko že stoji skoraj 4 leta?!

kandelaber (nepreverjen)

Ka te stolp figo,........ v Soboti mo pa meli sExpano, pa de cejla Evropa k nan drla,
pa na Sočnoj vilici degustejrala!!
(te se pa gor zbidijmo, ka de nan scat sila)

kodiak (nepreverjen)

Pohvala! To si pa fejst zakričal. Upam, da si prebral kar je napisal ogledalo1. Povsem drži. To, da si županov podrepnik, mi je postalo takoj jasno. Če Balažek dobi še en mandat, bo Lendava crknila do konca. Zdaj se pa spravi zraven in probaj napisati, kaj je v Balažekovih štirih mandatih bilo narejeno.

Pohvala (nepreverjen)

kodiak ???

Lendavas (nepreverjen)

Torej to je to, kar je Balažek v zadnjih štirih letih napravil. Se strinjam, nič. Tuhta, kako si naj natrpa žepe, ali? Mislim, da bi župani tudi morali razkriti občanom svoje premoženjsko stanje in njihovih najbližjih sorodnikov (zakonec, partner, otroci, starši) pred nastopom županovanja.

In reply to by Pohvala (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Zakoj pa to? Oprosti, ampak ges nejsan javnosti dužen povedati svojoga premoženjskoga stanja. Če mojoga sosida, mojoga kolega, mojoga šefa (če san ges delavec) ali pa delavca (če san ges šef) nema kaj brigati, kelko penez man ges pa moja familija, zakoj bi mogo župan to stvar povedati? Neka drugo je, kda ti premoženje pregledujejo na KPKji. Ampak vse drugo za mene nema smisla. Varovanje osebnih podatkov pa to. Če pa maš utemeljeni sum za korupcijo in podobne reči, pa gejo sodišča ali pa KPK. Sicer je glede verodostojnosti prinas druga zadeva, ampak to ne spreminja zgoraj povedanoga dejstva...

In reply to by Lendavas (nepreverjen)

Lendavas (nepreverjen)

Zakaj? Preprosto zato, ker so župani postali največji investitorji v naših občinah, privatniki komaj kaj gradijo, v turizmu Prekmurja pa sploh. Govori se, da šerifi v kešu dobivajo nazaj 5, 10% investicijskih zneskov od gradbincev, a je to res ali ni? Gre za naš denar in pri tem je že sum dovolj, da se jim pogleda pod prste. Naj bo javno, koliko premoženja so imeli pred in po mandatu, kje in koliko hiš, avtov, vikendic, letoviških hiš, delnic... so kupili sebi, zakoncu in svojim otrokom. To še posebej naj velja za take, kot je Balažek ali Jankovič, ki so župani že več mandatov.

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

Jevšek beton (nepreverjen)

Jevšek se lejko skrije pred Balažekom. Jevšek samo betonira pred občino in dela skakalnice na cesti - te pa se še iz nas dela norca in povabi Krajnc da kao odpre ploščad s skokom preko katastrofalne betonske grbine na cesti. Pa sobočanci vij se date ta k nategavate? Pa cejen za odpake mamo najvišje v Sloveniji. Ka ma Jevšek za pokazat? 2 hungaroring rondoja, betonsko ploščad pred občino in spomenikom zmage - ja in Expano za katerega je porabil 6 mio evrov (pa še konstrukcijo za zgradbo je dobil zastonj - prej jo pa 1,5 let skladiščil v MS pri svojem prijatelju in mu za skladiščenje plačal 180.000 eur. Jevšek je konflikten - prepira se z vsemi župani, solira in odstavlja ljudi, ki mu niso po volji (v javnosti pa se dela lepega). Firmam iz MB, ki so povezane s SD funkcionarji daje občinski denar - brez razpisa za kao fiktivne naloge (tako si financira kampanjo - sebi in SD v M in MB). Pa sobočanci vij se samo naprej dajte nategavati, z vašim denarjem pase mastijo povezani z Jevškom!

gostja 426 (nepreverjen)

Istina. Njegof nasmešek prepriča še samo najbolj naivne, pa tiste, keri majo hasek od njega.

In reply to by Jevšek beton (nepreverjen)

pickle (nepreverjen)

Na žalost Balažek niti nasmeška nima. Samo neke nerealne megalomanske projekte prodaja apatičnim Lendavčanom. Občanov pa je iz leta v leto manj, mladi odhajajo, prebivalstvo se drastično stara.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

LEPA DJAMIJA

Znebimo se polžev (nepreverjen)

Hmmmm , kaj je mogoče ta stolp bil zgrajen z zasebnim denarjem ali z denarjem davkopkačevalcev , kaj je to mogoče privatna firma ali občinska , in ti nekaj nekladaš o varovanju podatkov , občina je dolžna , ponavljam dolžna za vsako leto izdelati pa tudi objaviti poročilo o poslovanju te firme , ne se zajebavat.

Hmmmm (nepreverjen)

Neka je izdelava in objava poročila za javne stvari. Tu neven, ka guči zakonodaja. Ampak govora je bilo o zasebnon premoženji župana. In to nema nikoga za brigati. Če pa mate resne dokaze o ton, ka njemi je šlo v žepko puno penez pri ton Vinariumi, pa ajde na policijo in je važno pregldniti njegovo premoženje, pa ajdi na policijo...

In reply to by Znebimo se polžev (nepreverjen)

Lendavas (nepreverjen)

Kak te zasebno premoženje župana "nema nikoga za brigati", če sakši raztala več milijonov javnega evra vsako leto, svojim otrokom pa kupujejo hiše, avtomobile in firme? Kje ti živiš? Vsi, ki živijo od politike, bi morali biti TOTAL nadzorovani, ker kradejo kot srake. To je mafija, ki živi od naivnosti povprečnih občanov. Ti si slep, politik ali politikov potomec.

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

Lolekkkkkk (nepreverjen)

Pm zdaj je nazaj v parlamentu Jelinkec pa mo meli PIRAMIDE?*žaljiva vsebina je bila odstranjena* župan je nej v njegovi stranki nika nede

(nepreverjen)

Verjetno ima v lendavi tudi g. Orban kaj polek, da se tak lepo širijo in pripojeni madžari tidi dobivajo državljanstvo po hitrem postopku. (Prej kak odločba od csd.)

Joško2222222 (nepreverjen)

odked ti ta info? Zanijmle me

In reply to by (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice