Tako je te dni po dolgih mesecih priprav in urejanja videti Soboško jezero iz ptičje perspektive.

Expano je tako rekoč tukaj. Novo turistično in gospodarsko vozlišče regije naj bi svoja vrata odprlo predvidoma še pred zimo, končne podobe okolice jezera in motoričnega parka pa si zdaj ni treba več predstavljati zgolj na osnovi vizualizacij in opisov projekta Vrata v Pomurje.

Podjetje Pomgrad je namreč na družbenem omrežju Facebook delilo video posnetek, ki prikazuje urejene površine. Če gradbenih del niste spremljali, vas bo nova podoba Kamenšnice morda presenetila, saj je resnično že videti kot prava turistična in športna destinacija.

Jasno razvidni so motorični park, otroško igrišče, površine, namenjene kopalcem, ter seveda paviljon, ki je stal na svetovni razstavi Expo v Milanu leta 2015. Vse, kar še manjka, so plavalci, kajakaši, deskarji in nekaj zelenja.

Kot so zapisali pri gradbincu, je južna obala Soboškega jezera s tem iz gradbenega vidika končana in pripravljena na kopalce. Na vrsti je torej narava.

Južni breg Kamenšnice v znamenju športa in rekreacije

Spomnimo, da je paviljon prepoznavne oblike že pred časom zavzel svoje mesto ob jezeru, v minulih mesecih pa so tam končno začele nastajati še načrtovane športne površine.

V projekt Vrata v Pomurje je namreč zajeta tudi ureditev Soboškega jezera, katerega celotna južna brežina bo odslej namenjena športu

S sofinanciranjem iz evropskega mehanizma Celostnih teritorialnih naložb so uredili 43.183 kvadratnih metrov površin. Motoričnemu parku, naravnemu kopališču, pontonskemu otoku, prostorom za piknike, infrastrukturi za številne športne aktivnosti in večjemu prireditvenemu prostoru so namenili skupno 1.400.000 evrov.

Eden večjih motoričnih parkov v Evropi

Za samo postavitev motoričnega parka je sicer poskrbela Lesnina MG oprema iz Ljubljane. Tvori ga 35 vadbenih postaj, s čimer se po naših podatkih uvršča med večje v Evropi. 

Kot smo pisali, se namreč v bližnjem Gamlitzu (Gomilnica) nahaja motorični park, ki velja za največjega v vsej Evropi in premore 30 postaj, vendar pa te omogočajo skupaj skoraj sto različnih vaj. 

Atrakcija tam uspešno obratuje že več let. Ob lepih koncih tedna pritegne tudi do tri tisoč obiskovalcev iz različnih koncev, izkazala pa se je tudi za idealno točko za treninge nogometnih klubov in smučarjev.

VIDEO: Facebook (Pomgrad d.d.)

S spleta

Komentarji (61)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A79 (nepreverjen)

Zelo lepo. Bil sem tam kaka dva tedna nazaj in se mi ta rekreativni del tudi zelo dopade. Sigurno bom ga kaj koristil. :)

Olosh (nepreverjen)

TOP! San tudi ge že bil tan in je resno vrhunsko, komaj čakan poletje 2019, kda mo se šetali po toj plaži :D

megI (nepreverjen)

ZADEVA JE FENOMENALNA SEM STAREJŠA PA PRIVOŠČIM MLADIM NAJ UŽIVAJO SEM BILA TAM VREDNO OGLEDA.

okk (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vse kar manjka ...... kar nekaj zelenja, hja kar dosti dreves in ostale ga grmičevja!!

OBB (nepreverjen)

Kaj pa čakaš, da bodo takoj po gradbeni fazi že stala petmetrska drevesa pa grmovje in trava? Do pomladi bo še zgledalo kot gradbišče, potem pa bo počasi zelenelo. Samo upam, da ne s plevelom. :)

In reply to by okk (nepreverjen)

da te kap (nepreverjen)

kakši šank je tan?

VRANA (nepreverjen)

Čudovito, super :)))

bb11 (nepreverjen)

Glej, kameščnica bi se lahko tako preuredila brez toga ka se je fuknolo milione pa milione za expano. Ges osebno ne vijdin kak de expano nazaj prineso pejneze. San pa definitivno navdušene nad ten kak je vse vrejd zejto. Kda trava zrastej pa drejve zrastejo de rejsan lejpo. Al expano je črna ovca.

kukavica (nepreverjen)

Že ta projekt de prineso Jevšku zmago na volitvah. Pa če poglednemo in primerjamo Štihecove mandate pa Jevškov, zadnji čas je bil da se začne v Soboti dogajati. Če de mekno še Hugoja v sprejemno pisarno ali nekan v tri...p.m. te je zmagovalec! Pa nej zaradi navijanja za njega ali resno se je neka napravilo.

bb11 (nepreverjen)

glej, lepo ka se dogaja, povedati ka se nika ne ijda bi bilau smotano al občina se kreditejra taka de za 8 lejt nauve župan najslabši župan v občini, ker de mogo šparate pa luknje krpati.

In reply to by kukavica (nepreverjen)

gost 1211 (nepreverjen)

Kaj pa drugega lahko Jevšek pokaže - razen Štihecove projekte (obvoznica ipd). Edino kar je Jevškov projekt je Expano i nbetonki trgec pred občino.. Pa še tukaj je vse polno nepravilnosti. Beremo o črpanju gramoza s strani Pomgrada pa za to nima koncesije (to jim je omogočil Jevšek). Pa Pomgrad je gradil vse večje zadeve v občini. Zato mu sedaj Pomgradovi delajo reklamo. Pa projekt Expano se je podražil od 1,8 na 6 mio evrof. Pa zavajanje o naravnem kopališču - pa sploh nimajo vodnogospodarskega dovoljenja za to itd. Samo zavajanje. Filmček pa so verjetno posneli Ravničovi dečki s kadrokopteron - tekom 4 let so dobili dosta posla, ka se zdaj lahko malo malo oddolžijo Jevške.

In reply to by kukavica (nepreverjen)

- (nepreverjen)

@kukavica, štihec ma svoje izvedene projekte dokumentejrane na njegovi web strani. Zdaj pa mi pokaži kaj podobnoga od Jevška. Aja, razen hungaroringa pa EXPO drvarnice neje bilo kaj za napisati, pa seznama nega... :) Motorični park je itak projekt še iz Štihecovih časov...

In reply to by kukavica (nepreverjen)

Pišta 1964 (nepreverjen)

Čestitke bravo

dorkydork (nepreverjen)

Zgleda super

3dva (nepreverjen)

Fain bi bilau, ka bi se mladi držali reda. Nej ka bi palik za vikende tan ležalo goro pločevink oz. steklenic. Pa tudi grafiti so nepotrebni!

inženir (nepreverjen)

Ti pa res zahtevaš preveč od današnje mladine. Škodovati naravi in uničiti nove stvari je "cool". Dam vsem tem aparaturam vsaj 1 teden preden bo po lesu grafitirano in v najhujšem primeru potrto. Hišice na obali kar kričijo na nočno pijančevanje.

Varnostnika ni treba, ker isto kot v soboškem kopališču, jih je strah iti in kaj narediti, kar tudi razumem. Tudi sam ne bi šeč večer ob dveh v soboško kopališče delat red ko je tam 10 pijanih ljudi.

Škoda. V življenju nisem namerno poškodoval nobene stvari pa smo tudi hodili naokrog, se ga tu pa tam kaj napil pa zažuriral v parkih in drugih javnih lokacijah.

In reply to by 3dva (nepreverjen)

Inspektorat (nepreverjen)

Ka mijsles ka samo mlade odijo ta? Te si rejsan nej nika tan. Smeti starejse ta zmecejo ka nevejo za seof pa za svojo deco pospravite. Saki teden san biu tan pa san vido ka se je dogajalo.

In reply to by 3dva (nepreverjen)

Borka (nepreverjen)

Daj ne bluzi ka san ta prisla pa san za seof vse pospravila.. te pa pride starejsa generacija pa za seof pistila svinjak in so mlade krijve.. prosen nej napamet..

In reply to by 3dva (nepreverjen)

Vejka (nepreverjen)

zdaj ko je ta lep objekt narejen je čas tudi da se nehamo prerekati kdo smeti pušča za sabo stari ali mladi dajmo se toliko ozavestit vsi da bomo za sabo lepo pospravili in bo ta kompleks tako lep ostal več let ne samo zdaj ko je nov

In reply to by Borka (nepreverjen)

Gost 2 (nepreverjen)

Jes pa san bil razočarani nad ten ka san sred glavne potke vido pesji drek. Mene pa tau tudi moti.

In reply to by 3dva (nepreverjen)

pepič (nepreverjen)

Zelo pohvalno, mislim ka so si Sobočani in okolica končno oddahnili in dobili nekaj od obljub, ki jih tako zlahka župani obljubljajo.

gost 1211 (nepreverjen)

Expano sploh ni bil obljuba Jevška (zemljišča kjer je Expano so bila baje na občino pridobljena še za časa Štihca). To zemljišče je Jevška pričakalo - stavbno (on pa jo je spremenil s stavbno vodno površino ha ha ha. Občina MS pa je dobila 10 mio nepovratnih sredstev. Mislite, da so ta sredstva dobro potrošena. Jaz mislim, da so le z motorik parkom, sama zgradba Expanoja pa bo prinašala izgubo. Pa 1 mio za betonski trgec pred občino (razmetavanje javnih sredstev). 30 km/h in skakalnice na cestah! Kaj pa drugi projekti, ki jih je dejansko obljubljal Jevšek pred 4 leti (pokriti bazen, oživitev mestnega jedra - sedaj iz centra selijo še drsališče), vrnitev nasmeška ljudem-z višjimi položnicami ne moreš narediti nasmeh ljudem.....). Še pokrito tenišk oigrišče je izpeljal Teniški klub ne občina (občina je le dala 100.000 eur zraven). Kam pa so sli denarci od loto odbitkov (2x smo imeli milionarja v naši občini in občina je dobila cca 250.000 eur od teh dobitkov). Pod Jevškom sta se razbohotila klientelizem, korupcija in potratno trošenje javnega denarja. Zamenjali so se skoraj vsi njemu nenaklonjeni direktorji javnih zavodov in nastavljeni (tudi nezakonito - recimo PIŠK) njemu lojalni.

In reply to by pepič (nepreverjen)

pepič (nepreverjen)

"zemljišča kjer je Expano so bila baje na občinopridobljena še za časa Štihca"zakaj pa jih ni spremenil v projekt in zgradil to infrastrukturo? To zanje pisanje si prišparaj za volilni shod tvoje priljubljene stranke?

In reply to by gost 1211 (nepreverjen)

Gustaf (nepreverjen)

Kje je parkirišče za avte?

ha ha (nepreverjen)

nej trbej ,red bull de jih dovažo :-)

In reply to by Gustaf (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

praktično v prvi sekundi videa ga vidiš

In reply to by Gustaf (nepreverjen)

ges2 (nepreverjen)

mogoče bi lejko bar v motorik park prišo peške ali pa z biciklinon?

In reply to by Gustaf (nepreverjen)

gost xxx (nepreverjen)

Sobota info kelko ste dobili sredstev iz Očbine MS, ka tak reklamo delate. Prispevek je naročen ali samoiniciativen? Trbej na ERAR poglednote kelko je Občina MS nakazala TVidei in povezanim firmam...

ekipa1 (nepreverjen)

za nekatere pa zopet nebo lepo skratka čestitke za storjeno županu in njegovi ekipi spoštovani župan če to slučajno preberete vas kot občan prosi bar vi dokončajte stadion ker si to vaš občani in nk mura to zasluži pa srečno na volitvah lp

gost 1211 (nepreverjen)

Pri stadionu ne morejo na črno kopati gramoza, drugače bi že tudi tam zgradili tribune.

In reply to by ekipa1 (nepreverjen)

Gost31256 (nepreverjen)

Glede na to ka so tan se vsa opozorila za gradbena dela itd....vse lepo oznaceno pa zaprejto, sam zadnjic vido ka se vsi lepo setajo oz vozijo z kolesi ali vozicki po novi travi itd...
Otroci ze lepo uporabljajo naprave katere so ze ene lepo unicene....se preden se bo kompleks uradno odprl...itd
....ko pa se nekomu ali bog ne daj kakemu otroku kaj zgodi bo pa spet tisoc komentarjev letelo na izvajalca in varnost......radovednost, da je v ms nekaj novega res ne pozna meja.

imre (nepreverjen)

ekipa1........... Dosti vas je kateri ližete ,ali pa bi lizali rit županu vidi se vam .

gost4231 (nepreverjen)

Je pa fejst glasno ka je avtocesta poleg. De trbelo nekšo protihrupno ograjo ali pa drevesa zasaditi ob ograji.

kanžor

Ali požrlo pa je denarja res .Tudi tisti so lepo zaslužili kjer je bila drvarnica deponirana .

wef23 (nepreverjen)

Marsi što je na tem projektu lepo zaslužil, od pomgrada do vseh podizvajalcev, do posojevalcev mašinerije, monterjev vseh motoričnih naprav, še tisti, ki je delal stezo za tečti je vendar dal ceno x3. Konec koncev pa so nepovratna evropska sredstva tak da.. Če se kje služi se služi od evrope in zakaj pa ne.

In reply to by kanžor

Vipko
Truplo

Evropa bo propadla in to zelo hitro, če se nihče ne vpraša, čemu taka podražitev za ta in podobne projekte? A so samo tako na lepe oči dali za višjo ceno? Brez kakšnegakoli elaborata?

In koliko je prvotna prispevala občina oz. koliko potem zraven še zaradi enormnega povečanja cene za projekt? Bojim se, da veliko več, kakor si upajo priznati?

Kakor koli... zadeva je bila vsaj na začetku predstavljena kot projekt, kateri bo zanimiv za obiskovalce in teh bi naj bilo velliko? A bo res? Koliko ljudi se bo kopalo v tem novem zalivčku in koliko denarja bodo zapravili, da bi bilo morda vsaj za sprotne stroške? Kajti nekdo bo tu zaposlen, nekaj bo vseeno delal in tudi dobil plačo, pa še neko vzdrževanje bo potrebno?

In reply to by wef23 (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

Truplo,da se ti besede pozlatijo glede propada Evrope.Čim prej,tem bolje.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ampak, dvakrat sem napisal če, če... Če si dalje bral... vprašal sem se tudi, a je res Evropa pokrila dodatne stroške? Ne vem... dvomim, da samo tako razmetavajo denar brez premisleka oz. bodo morda že preverili, kaj je naš "hahljajoči se" župan naredil z njihovim denarjem in ga bo potrebno en dan vrniti. In vrniti... ga bomo morali po svoje vsi mi!

V glavnem, denar morali dati nazaj ali pa ne, ostala nam je investicija, katera ne bo vrnila porabljenega denarja. Torej bodo naše ceste po Soboti in okolici še bolj luknjaste, pa tudi druge investicije bodo trpele. Pa saj niso sposobni niti zakrpati tiste luknje pri železnici pri Markišavcih v dolžini in širini reci in piši dva metra krat pol metra. In tako stanje je po mojem že vsaj tri leta.

Toliko o županu za ljudi. Resnica pa je, da je to župan za "povezane"!

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

feriwv (nepreverjen)

Gost1211 tij se obsedene s štihcon ale se zatreskane v njega.povej kero gradbeno podjetje be pa te naj delalo projekt kere njin je na nose pa nase prekmursko je.saka nijn cast kak so zriktale kamensnico pa se z eu sredstev

gost 1211 (nepreverjen)

Vej pa južno obvoznico, ki bi jo morali začeti graditi že v 2013 so tako dolgo zavlačevali - Pomgrad se ne vedno ko ni bil izbran pritožil - dokler jim Židan ni zriktal da so na koncu oni bili izbrani (vmes pa so pretekla 3-4 leta. Sedaj se pa Jevšek hvali s tem projektom, pa ni niti mignil s prstom zanj. Zakaj pa Pomgrad ni gradil AC,ki mu poteka pred nosom? Ker so tam in takrat pač izbirali najugodnejšega ne po vezah in povezanih!

In reply to by feriwv (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Kako to, da ima pomgrad približno isto ceno kod austrijske cene....IN DRUGI ALI VIŠJE...
DELAVCI PA PREJEMAJO 30- 40% PLAČE KOD AUSTRIJSKI DELAVCI...

TUKAJ SE SKRIVA VELIKI ? ? ? KAKO? KAM? VELJA TUD ZA DRUGE FIRME.

In reply to by gost 1211 (nepreverjen)

lajčimen (nepreverjen)

lejpo je. samo itak nemo jevška volo.... :D

Đa naven (nepreverjen)

Za pet let bo to samo ena podrtija , brez vezna in nepotrebna investicija , ta opevani expano .

lajčimen (nepreverjen)

Zakoj? Tou je dobra investicija. Tij si tuj eden izmed tistih ka bi tovarne meli? Komi tovarne, če pa vsi mladi študerajo? Trbej takše drvarnice postavite ka do se te študenti lejko negi zaposlile. Ge van je logika.... Fizično delo je "OUT"... ;)

In reply to by Đa naven (nepreverjen)

Đa naven (nepreverjen)

Ja , ja notri bo lahko šolani kader iz regije oves špičil pa luknje v opasače bodo lahko delali , ja , ja tak bode ,aha,aha.

lajčimen (nepreverjen)

:D

In reply to by Đa naven (nepreverjen)

En (nepreverjen)

Zdaj bi mogli tu polek samo še McDonalds napraviti.

Mirko Papirko (nepreverjen)

Za ta denar sem pričakoval kaj več, ne samo nekakšno holc hüto, poti za pasje sprehajalce, pa tisto, kar bo ostalo za njimi. Mislil sem, da bo na voljo vsaj kak kotiček za nočno življenje turistov, kakor tudi za prepotrebno sprostitev šoferjev kamionov tam s počivališča. Enako tudi za nas domačine, potrebne malo razvedrila, pa čeravno se sliši nekoliko pokvarjeno, saj smo vendar vsi, tudi vi župan Jevšek, samo iz mesa in krvi. Mar ne?

Mirko Papirko (nepreverjen)

Iz samega razočaranja nad dragim objektom brez "prave duše" kot občan MS ne bom volil A. J., pa tudi zato ne, ker so njegovi privilegiranci tisti doma s Püšče.

Godžiro (nepreverjen)

Definitivno se bo povečalo število oz.obisk turistov , in sicer iz letošnjih 21 (enaindvajset) jih bo naslednje leto 23 (triindvajset) , aja , pa še ona 2 (dva) , ki bosta tam nekje pri Filovcih direktno dol z avtobusa cuknola bicikl in na vrat , na nos prikolesarila v Expano .

E-na lastovka (nepreverjen)

Ni vse zlato, kar se sveti!

Primtivci (nepreverjen)

Glejte primitivci, za vas je spartakus, pa nedelica, pa kmečke veselice s hrvaškimi "zvezdami", pa razne kmetije, bari, pa španske nadaljevanke, pa kemal, pa fuzbal..... njajte stvari kere so nej za vas in jih s svojin IQ-jun nemrete razmiti in jih ne komentejrajte ka še vejči primitivi vö kaplete. Zdaj pa hitro bejžite na esdees komite po navodila ka mi morete nazaj napisati.

. (nepreverjen)

Čestitke za dobro opravljen projekt. Škoda edino da je avtocestni hrup tak blizu. Pogrešamo soboški breg.

gostja 426 (nepreverjen)

Ok, okolica je še vredi zrihtana, ali drvarnica je rejsan odveč, ka je trebelo telko pejnes metati v tou. Vüpan, ka de tüj zelenje zraslo, ovak se nišče nede ščel tan küjate. Pa vüpan, ka de tüj oštarija.
Bar neka od Jevška. Expano, küp betona pred občino, hungaroring, tou je zgrejšo, okolica kamešnice pa je vrede. Torej 3 : 1 gibi san s sebof. Drügoga pa v ton mandate itak neje bilou.

Telovadski (nepreverjen)

Pa dobro vi se zavedate ka je razlika med "zaključenimi gradbenimi deli" pa "otvoritvijo" nej? Prvo pač pomeni ka so končali zidati, je pa stvar daleč od dokončane. Kak trenutno zgleda je zadeva solidna. Motorični park je definitivno super pridobitev, če se je pa še skoraj vse financejralo iz EU te pa tak zmaga. Problem do edino starši, ker zamenjavlejo motorični park z igrali, in de to puno dece, če glih piše ka je za deco do 14. leta nej primerno. Saj, de en dol cvokno pa de mer. Kar se pa tiče Expanoja, pa bomo videli. Že na razpisih je seveda blo jasno što pa ka de tan meglo mejšo, mogoče de od njih vekši hasek kak na TIC-i, pa bivšoj RRA Muri.

E-na lastovka (nepreverjen)

Eden tam zgoraj pogreša edino parkirišče za avtomobile. Ljudje, pa to je prostor namenjen rekreaciji, zato ni mišljeno, da bi se uporabniki kar kot gospoda pripeljali pred hotel, pač pa da bi se malo razgibali. Obstaja dogovor med Mirkom Tušem pred njegovo trgovino za brezplačno parkirišče. Pa kaj bi radi še več?

SD povezani (nepreverjen)

Vodna površina zalivčka je občinsko stavbno zemljišče, ki ga je Jevške dal začasno Pomgradu, da izkoplje gramoz in odpela plodno zemljo in to kljub temu, da baje Pomgrad nima koncesije (dovoljenj) za črpanje gramoza. Nekdo se je lepo omastil z prodajo gramoza in plodne zemlje, občina pa se je obrisala pod nosom. Jevšek pač mora plačevati podporo Polanića pred prejšnjimi in sedanjimi volitvami. Gre pa tudi za oškodovanje javnega premoženja, saj baje Pomgrad ni plačal koncesnine državi (polovica od tega bi baje morala dobiti občina). Koncesnine Pomgrad niti ni mogel plačati, saj nima baje podeljene rudarske pravice za črpanje gramoza na občinskih stavbnih zemljiščih. Tako imamo sedaj namesto stavbnih zemljišč v občinski lasti, stavbno vodno površino v občinski lasti, ha ha ha ha ha. To pa nikogar (niti medije, razen svetlih izjem) ne zanima. Povezani se povezujejo še naprej.

Roza cvet (nepreverjen)

A takši je to vrag ! Po malem mo prišli do resnice. Samo, ka ta, na žalost, nikoga ne zanimle, ali boljše povedano,NE SME ZANIMATI v tej državi, ker te si janšist, fašist, pa proti državni element.

Zavedni (nepreverjen)

Potrebno ustanovit CIVILNO INIJICITIVO , NA NADZOR VSEH JAVNIH GRADENJ, KOD SO GA USTANOVILI PRI DRUGEM TIRU.

Občina - družinska - rudbinsja firma Štihca, Jevška, Balaška, Kardinarja, Glavača, Šlihtubra itdb temveč lastnina slehernega občana državljana.

Premalo se zavedamo svoje dolžnosti ..Ustava - narod je lastnik družbenega ne država-občina-politična mafija y določena.

Politiki župani-birokrati so v službi naroda ne države občine, kajti od NARODA SO PLAČANI IN NJEMU ODGOVARJAJOB, in ko si bodo to vtepli v glavo bo OKEJ.

avstrijanec (nepreverjen)

Ka mislite ka se v avstriji tudi tak blamerjajo s plitvimi izjavami gda se kaj napravi za javno dobro? Nej! Tan so sakše pridobitve veseli in se pogučavlejo samo kelko do iz toga stržili od turistov pa kelko de jin v žepe kapnilo. Pri nas pa dežurni prizadetki serejo po sakši stvari, če glij je še sploj nej gotova niti odprejta. Pa že vsi vnaprej znajo ka je tou brezveze pa ka nika nede iz toga. Še dobro ka vas je takšnih maloumnežov sigdar menje in ka mladina na takše stvari drugače gleda.

. (nepreverjen)

Če ni mišljeno da se parkejra tan kak je eden pravo, kak do pa turisti prišli tja? Iz počivališča peški? Ali prek soboškoga brejga? Če de tak velki naval imamo sigurno firmo, kera zna napravoti parkirplace coj.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice