Že več kot deset let se v Termah Vivat v skladu z njihovo razvojno vizijo, postati pomemben ponudnik turistično-termalne, wellness, zdraviliške in športne ponudbe v severovzhodnem delu Slovenije inovativno odzivajo na sodobne trende v turizmu, kjer goste postavljao v središče njihovega delovanja. Na današnji tiskovni konferenci so tako predstavili uspešno izpeljane investicije in njihove načrte za naprej.

Steklena umetnost odpira poglede na gorička polja

V Termah Vivat, ki se razprostirajo na 8 hektarjih, so lani končali dve večji naložbi, vredni skoraj dva milijona evrov. Dislocirano enoto hotela so obnovili, tako da ima štiri zvezdice prestige, in zgradili nadhod, v katerem je 23 ton stekla, ter povezuje hotelsko-bazenski kompleks z novo nastanitveno enoto.

»Nadhod nima samo povezovalne, temveč tudi informativno funkcijo. Postavljenih je namreč dvanajst predstavitvenih točk v angleškem in slovenskem jeziku, v katerih je predstavljena zgodovina podjetja ter naša pokrajina,« razlaga direktor Metod Grah.

Njegova zahodna fasada iz stekla odpira poglede na bazenski kompleks ter gorička polja. Vzhodna fasada hodnika pa je iz vertikalnih kovinskih elementov. 

Investicijam ni videti konca

Sicer pa z deli v termah še niso končali, ravno v teh dneh poteka obnova hotela v isti standard, kot so obnovili novo nastanitveno enoto. 

»V začetku jeseni pa bomo pristopili k izgradnji nove restavracije, saj nam primanjkuje prostorov,« pojasnjuje direktor.

Prav tako pa ravno zdaj v Termah Vivat nastaja novi profesionalni fitnes. A novim investicijam le ni videti konca. 

»V letu 2018 bomo pristopili k širitvi bazenske restavracije in istočasno bomo razširili kuhinjo ter zdraviliški center,« razlaga Grah.

Lani so sicer imeli 69.000 nočitev, kar je za osem odstotkov več kot leta 2015, in 4,3 milijona evrov prihodkov, kar je za 14 odstotkov več kot leto prej, stroški pa so se jim ob tem povečali za devet odstotkov.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice