Glamping, kot kaže, v Pomurju doživlja razcvet.

Na področju turizma se v zadnjem času vse bolj uveljavlja tako imenovani glamping oziroma kampiranje z dodatkom razkošja in tudi v Pomurju smo mu, kot kaže, precej naklonjeni. V Termah 3000 so se denimo pred časom lotili prenove bungalovov, v Biotermah Mala Nedelja so odprli glamping naselje Sončna dolina, na območju ob Muri pa se je razmišljalo celo o možnosti kampiranja v mlinih na reki.

Najnovejši glamping pa naj bi zdaj zrasel v Krajevni skupnosti Gorice pri Lendavi. Tam so v sklepni fazi pripravljalne aktivnosti za gradnjo nadomestnega, večnamenskega objekta, v drugi fazi gradnje pa so na isti lokaciji predvidene tudi kapacitete za sodobno kampiranje. 

Na kraju nekdanje karavle večnamenski objekt

Občina Lendava je namreč obvezana z nadomestno gradnjo bivšega vaškega doma urediti prostore za potrebe Krajevne skupnosti Gorice pri Lendavi.

Z javnim pozivom je bil izmed ponujenih zemljišč za najustreznejšo lokacijo izbran prostor nekdanje karavle. Po odkupu zemljišč  je stekla priprava projektne dokumentacije, medtem ko je pridobivanje gradbenega dovoljenja zdaj že v sklepni fazi. 

Večnamenski objekt bo meril 278 kvadratnih metrov in bo služil potrebam krajevne skupnosti, društev in krajanov, vendar pa njegova lokacija omogoča tudi razvoj turistične ponudbe.

Zrasle bodo štiri hišice za glamping

Ob objektu je tako predvidena izgradnja fiksnih objektov za kampiranje, kar tudi sicer postaja trend v turističnih ponudbah evropskih destinacij.

V drugi fazi bo nato sledila še postavitev štirih objektov za kampiranje oziroma glamping. Posamezna hišica bo predvidoma merila 50 kvadratnih metrov, v skupni izmeri pa bodo torej obsegale 200 kvadratnih metrov.

Čeprav občina ne bo gradila samih turističnih nastanitev, pa bo menda pomagala pri iskanju vlagateljev, saj naj bi turistična ponudba pripomogla k boljšemu izkoristku omenjenega večnamenskega objekta.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lendavas (nepreverjen)

Balažekovi glempingi rastejo ko gobe po dežju, samo jih nihče ne uporablja. Glemping je uredil (na papirju seveda) na nogometnem igrišču v Čentibi, zdaj bo še drugega okoli nekdanje karavle v goricah, kjer je vedno vlaga zaradi severne lege. Ne mi zamerit, ampak te gluposti so zato, da se davkoplačevalski denar krade z raznimi razpisi. Zadeva nikoli ne zaživi (ker ni potrebe po njem), župani se fotografirajo ob otvoritvah, naš denar pa se porabi takorekoč za nič.

Simon Gregorčič (nepreverjen)

Za teh 15 gostov, ki pridejo na leto v izven penzionske (termalne) nastanitve, je treba investirati vsaj 1MIO po osebi, da se potem lahko pobere 1,5 EUR turistične takse in zaracuna 18,90 storitev. Bedarij nikoli konca, sreča, da osebno nisem več toliko prisoten v Prekmurju, ker bi me resno razpizdilo, da mi vladajo in predstavljajo taki debili.

inženir (nepreverjen)

Popizdujem, ko vidim, da po novem apartmaje oglašujejo kot glamping. Edini glamping je na Bledu vse ostalo so apartmaji.

Mura je večna (nepreverjen)

inženir točno tak kak si napijso, samo na Blejdi je glumping, tou ka de pa v Pomurji de pa gluping, kak marsikera stvar prinas.

In reply to by inženir (nepreverjen)

Dr (nepreverjen)

Še malo pa bojo občine iz prekmurja napravile Disneyland...Vidim ka dobro služijo z odvozom smeti,drago zaračunavanje vode,itd. in to na račun večina prekmurcev.

rewr23 (nepreverjen)

Lidij boli kurac ka je CEROP pralnica keša za občino. Drage smetij pa nepremičnine, ka pa te drujgo. Volo mo tistoga keri mi položnico zmenša.

In reply to by Dr (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

rewr23
Tipičen naivnež, obeča ti lejko sakši bilo ka. Da de izvoljeni je kesno.

In reply to by rewr23 (nepreverjen)

moje ime (nepreverjen)

Mura - koga voliti ?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Nepismeni pisu… (nepreverjen)

OSUPLJIVO!

Starejše novice