Topel oktober je razveseljeval vse, ki se ukvarjajo s turizmom. Slovenijo je namreč obiskalo dobrih 468 tisoč turistov, kar je 7,1 odstotka več kot v lanskem oktobru, v vrhu so pa tudi Moravske Toplice.

V prvih desetih mesecih tega leta je bilo v Sloveniji že 5,6 milijona turistov, kar je 5,7 odstotka več kot pred letom dni. Do povečanja je prišlo tako pri domačih kot tujih gostih.  

Po podatkih statističnega urada je bilo v desetem letošnjem mesecu skoraj 1,1 milijona prenočitev in s tem dva odstotka več kot pred letom dni. Število prenočitev domačih turistov je poskočilo za 5,2 odstotka, tujih pa za 0,6 odstotka.

Največ prenočitev med tujimi turisti so tudi v oktobru ustvarili turisti iz Nemčije (13 odstotkov), sledili so turisti iz Avstrije (11 odstotkov) in Italije (devet odstotkov). Število prenočitev nemških turistov se je glede na oktober 2018 tudi najbolj povečalo za 22 odstotkov, poroča STA.

Moravske Toplice daleč pred vsemi v regiji, na državni ravni pa druge

Med pomurskimi občinami izstopajo Moravske Toplice, ki v državi zaostajajo samo za Piranom pri obisku domačih turistih v oktobru.

Skupno je Moravske Toplice obiskalo v mesecu oktobru dobrih 17 tisoč turistov, ki so ustvarili več kot 51 tisoč nočitev.  Turisti so tako v Moravskih Toplicah ostajali v povprečju tri nočitve.

Daleč za Moravskih Toplicami so: Radenci, Lendava, Veržej in Murska Sobota. Podrobnejše številke si lahko pogledate v grafiki.

Med januarjem in oktobrom skupaj so turisti v Sloveniji ustvarili 14,3 milijona prenočitev. Medtem ko se je število turističnih obiskov glede na enako obdobje lani povečalo za 5,7 odstotka, se je število prenočitev za 1,8 odstotka.

Število prenočitev domačih turistov se je sicer zmanjšalo za 1,5 odstotka, tujih pa povečalo za 3,1 odstotka, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Putin (nepreverjen)

VEČ TURISTOV,=VEČ SMETI!

kocen (nepreverjen)

Res oktobra in celo leto se je trlo turistov v Soboti .Posebej je bilo privlačno beton pri MOMS in Muza največ pa je bila zasedena drvarnica .Turisti so si šotore postavljali ker so bile razpoložljive kapacitete prenočišč nabito polne

Starejše novice