Ameriški spletni portal Conde Nast Traveler je na lestvici najboljših počitniških destinacij za leto 2021 na prvo mesto uvrstil Slovenijo.

Država med Italijo in Hrvaško postreže z restavracijami z Michelinovimi zvezdicami in odličnim vinom, turiste pa prevzame s turkiznimi rekami, jezeri in zasneženimi gorskimi vrhovi, so zapisali.

Najbolj poznano turistično destinacijo v Sloveniji - Blejsko jezero - so opisali kot najbolj mirno med bolj poznanimi jezeri v Evropi. »Vendar vsaj za zdaj ostaja blaženo neobremenjeno, z veliko odprtega prostora in čistim zrakom,«  so navedli.

V Sloveniji so izpostavili še kulinariko in vino ter prejemnike Michelinovih zvezdic, predvsem Hišo Franko in kuharsko mojstrico Ano Roš, pa tudi restavracij Strelec na Ljubljanskem gradu.

»Slovenija več kot očitno postaja globalna zelena butična destinacija za najzahtevnejše obiskovalce, ki iščejo raznolika, aktivna, zelena in petzvezdična doživetja. Današnja uvrstitev Slovenije na vrh še ene referenčne lestvice je še ena potrditev več, da smo na pravi poti in da je prihodnost na naši strani,« je, kot so sporočili z gospodarskega ministrstva, ocenil minister Zdravko Počivalšek.

Sloveniji na lestvici sledijo angleški Yorkshire, portugalski Melides, Združeni Arabski emirati in Kanarski otoki. "Morda ste v letu 2020 načrtovali veliko in razkošno potovanje. Vendar pa je leto 2020 vse spremenilo," so zapisali na portalu.

Zaradi pandemije coivda-19 bomo morda v prihodnje nekoliko bolj cenili male stvari, ki jih prinašajo potovanja, bolj raziskovali lokalno kulinariko in doslej še neznane kraje.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
inokss (nepreverjen)

JOOOJ KAKSNO FAKE BLUZENJEE...
JAOOO JAOOO....
SOBOTAINFO, ZAKOJ TAKSNE GROZNE SOMARIJE OBJAVLJATE????

hdhdhd (nepreverjen)

kakšne blužnje ti degeneriranec. Če na večeh stranah ka smo kak 1. država te neven ka ti tu bluziš sam. Če te moti kaj na naši državi lejko spizdiš v afriko al nekan v puščavo

In reply to by inokss (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

Ka ma slovenija:
-zamazano morje
-precenjena primorska mesta z groznimi plazami
-gore s kocami v katerih se verjetno zamenjajo rjuhe 1x na leto:)
-dolgorocno propadajoci hoteli v katere SAVA minimalno vlaga...
-glavno mesto v katerem v parih urah vidis vse znamenitosti,
-vse ostalo pa je tak tak...

Btw...letos bil 2x na Bledu in opazam da vsako leto vse bole bogo...

SEDAJ PA IDI MALO V SOSEDE:AVSTRIJO, JUZNO ITALIJO, HRVASKO...pa lejko se skrijemo.

SLOVENCI MAMO LETOS MOZNOST PREKO VAUCEROV ZASENKI UZIVATI V TURIZMI SLOVENIJE. 1/4 VAUCEROV JE DO DANES PORABLJENIH. SRAMOTA ZA SAMOOPEVANI TURIZEM!! SLOVENCI SE ZASENKI NESCEMO SLO TURIZMA.

A NEKSNI XY PORTAL NA PAMET PISE SLO KAK TOP TURISTICNO DESTINACIJO...MA NEMOJ:)

In reply to by hdhdhd (nepreverjen)

Žm (nepreverjen)

Bil si tij za štirimi stenami v hrastovcu in ormožu. Realni DF kama pa tij lejko ideš či si socialne problem v toj državi.

In reply to by inokss (nepreverjen)

hdhdhd (nepreverjen)

jupiii

un poco loco👍 (nepreverjen)

Slovenija je zelo lepa dežela.

Starejše novice