Hrvaška je imela lani še eno rekordno turistično leto, v katerem je zabeležila za pet odstotkov več prihodov turistov in za dva odstotka več nočitev kot v 2019.

Lani je Hrvaško obiskalo 20,7 milijona turistov, ki so ustvarili za 108,6 milijona nočitev, piše STA. 

Več le Nemcev

Turistov iz drugih držav je bilo 18,3 milijona, kar je za štiri odstotke več kot v letu pred tem. Ti so ustvarili 94,8 milijona nočitev ali za dva odstotka več kot v letu 2018. 
 

Med gosti iz tujine so največ nočitev ustvarili nemški, 21,2 milijona. Tem sledijo Slovenci z 10,9 milijona nočitvami in Avstrijci z 7,8 milijona. Poljaki so ustvarili 6,1 milijona nočitev in Italijani 5,5 milijona nočitev, kažejo podatki hrvaškega sistema za registracijo turističnih prihodov eVisitor.

Lansko leto pa na Hrvaškem ni bilo rekordno samo ko gre za število obiskov in nočitev, ampak so se zvišali tudi prihodki in potrošnja turistov. Prve raziskave kažejo, da je povprečna dnevna poraba turistov lani dosegla 97 evrov, kar je za petino več kot v letu 2018, je dejal.

Letos pristojni načrtujejo več oglaševalskih kampanj. Poleg krepitve hrvaške turistične blagovne znamke ter oglaševanja ponudbe pred in po osrednji turistični sezoni se bodo osredotočili na izpostavljanje posebnih turističnih izdelkov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lotmerzanar (nepreverjen)

Slovenci podporni clani lepe njihove. Bljak

Starejše novice