Na Hrvaškem ponovno zaznavajo relativno visoko število okužb s koronavirusom. V zadnjih 24 urah so tako zabeležili že najmanj 87 novih primerov, največ v Zagrebu in Splitu.

V ponedeljek so potrdili 45 primerov, ena oseba je umrla. V nedeljo 61 novih okužb, največ, kar 30, v Dalmaciji. V soboto so poročali o 77, v petek pa o 62 novih okužbah.

Kot smo poročali je kamp Port 9 Resort na otoku Korčula zaseden samo 30-odstotno, precej prazne so tudi mobilne hiške v kampu.

Na Hrvaškem avgust presegel vsa pričakovanja

Pretekli konec tedna je bil obisk turistov na Hrvaškem sicer rekorden. Na avtocesti je šlo skozi postajo Lučko več avtomobilov kot na to soboto pred letom dni, in sicer 34.515.

V Istri in Kvarnerju je čutiti optimizem glede letošnje turistične sezone, medtem ko je v Dalmaciji situacija malo manj rožnata, predvsem zato, ker je težje dostopna z avtomobilom.

In prav iz Dalmacije, natančneje, s Korčule se z dopusta vrača tudi naša sodelavka, ki opisuje trenutne razmere na cestah.

Avtocesta Zagreb - Split - Makarska

Čeprav je poletna turistična sezona na vrhuncu, pa se to ne odraža na cestah, zlasti po Dalmaciji. Avtocesta Zagreb – Split oziroma Makarska – Zagreb je občutno bolj prazna kot prejšnja leta, o kakršni koli gneči ne moremo govoriti.

Trajekt Jadrolinija

Nekaj več gneče je bilo na trajektu. Če se odpravljate na Korčulo imate dve možnosti. Na trajekt se lahko vkrcate v Splitu; direktna linija na Korčulo (Vela Luka), ali pa se vkrcate v Pločah, ki pelje na polotok Pelješac (Trpanj), na drugi strani polotoka v Orebići, pa se s trajektom odpeljete na Korčulo (Dominče). Vozni red trajektov najdete na spletni strani Jadrolinije.

Fotogalerija

Hrvaški mediji poročajo, da situacija v Dubrovniku ni prav nič rožnata – njihovo sezono rešujejo domači turisti. 5. avgusta je tam prenočilo 11.112 turistov, kar je 60 odstotkov manj kot lani na isti dan. Takoj za hrvaškimi turisti so Nemci, Britanci, turisti iz BiH, Francije in Poljske.

Mejni prehod

Slovensko-hrvaško mejo smo prečkali na mejnem prehodu Vinica, in sicer v popoldanskem času. Pred nami je bilo le par vozil.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sosedadanica (nepreverjen)

Prokleto tele novinarsko. Si vrak pismeni. Kaksi naslov , te pa drek od tebe. Idijot nepismeni. Bojse ka bi si ga oca zdrka ,pa vkrej vrga, kak pa takso tele napravja. Sobota info, za kozkati ste

Vipko
Truplo

Naslovi na tem portalu so res... Navadno pričakuješ "svetovno" novico, potem pa prebereš, da je nekemu Čehu zmanjkalo goriva na cesti. Vendar... ne vem, čemu se tako hoduješ. Prebereš, ali pa ne.
So pa tile "bombastični" naslovi zelo podobni spletni izdaji Ekipe... Kakšne imajo šele tam. Ampak, kot sem napisal... bereš, ali pa ne!

In reply to by Sosedadanica (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Koga briga Hrvaška. Mejo zapret in pika, preveč denarja smo jim dol znosili potem pa nas imajo za norce!!!

Gost1 (nepreverjen)

Hahaha ta vaša novinarka in njeni dopust. Takšne članke pišete o ton kak da bi najmenje na luni dppustovala. 😄
Doj vgasnite sip če nemate kaj čednoga za pisati, bar nan čas prišparate ka te neumnosti štemo. 🙄

Mogo (nepreverjen)

Sploh ni res. Vse ki poznam pravijo da je gužva. Več Nemcev, nič avstrijcev, polno Poljakov. Je Ca 10-20% manj od lani, kar je super, sicer bi bilo prepolno. Že zdaj ni 1,5m razdalje.

Starejše novice