Panonske Vile so prepoznane kot luksuzna namestitev na podeželju s posebno prekmursko arhitekturo. Poleg kakovosti v ponudbi in ugledu pa je namestitev postala še prva okolju prijazna namestitev v občini Moravske Toplice.

Podjetje je za panonske vile namreč pridobilo znak EU za okolje – EU marjetica. Panonska vas bo postala tudi ključni akter pri spodbujanju turističnih ponudnikov v Pomurju za pridobitev znaka.

Panonske vile so bile na trg lansirane pred dobrimi šestimi leti in glede na specifično avtentičnost hišk ter kakovost nastanitvene ponudbe postale izjemno popularne pri slovenskih in tujih gostih. V letu 2018-2019 so bile nastanitvene kapacitete nadgrajene do te mere, da so nadgradile svojo energijsko učinkovitost ter v jeseni 2019 pridobile kategorijo štirih zvezdic. Glede na specifično gradnjo ter porabo energije, vode ter ostalih specifik so tako v aprilu 2020 pridobile znak EU za okolje – EU marjetica.

Delovanje v skladu znakom EU marjetica zajema v prvi vrsti ustrezno usposabljanje zaposlenih, informiranje in spodbujanje gostov ter promocijo za odgovorno ravnanje do okolja. Iz investicijskega vidika imajo nastanitve okolju prijazno ogrevanje, okolju prijazne zunanje ovoje stavb (okna, vrata, fasada), odgovoren način hlajenja prostorov, energijsko varčno razsvetljavo, električne aparate, sistem pranja, čiščenja, uporabe čistil, ravnanja z odpadki ter družbeno odgovornega sodelovanja z lokalnim okoljem.

Certifikat EU za okolje je certificiral Multidisciplinarni raziskovalni inštitut Maribor, podelila pa ga je Agencija Republike Slovenije za okolje in prostor. Panonska vas d.o.o. stremi k temu, da bo delovala tudi kot ključnih akter pri spodbujanju ostalih turističnih ponudnikov za pridobitev znaka EU za okolje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice