Turizem je pomembna gonilna sila gospodarskega razvoja in pomemben sektor za ustvarjanje delovnih mest v alpski regiji.

Trenutno se ta sektor zaradi covid-19 epidemije srečuje z velikimi izzivi. Zato je pomembno, da se pripravimo na čas, ko se bodo razmere normalizirale. Skozi projektne aktivnosti projekta Healps2 želijo zbrati čim več idej in rešitev, ki jih bodo regije lahko implementirale in s tem pripomogle k oživitvi turizma v času po epidemiji.

Spletna oblika delavnice Healps2 je omogočila odlično udeležbo 

Delavnica je potekala v Zoom okolju in s pomočjo spletnega orodja Miro je bilo skoraj 100 udeležencem omogočeno tudi delo v skupinah. 
V prvem delu je bilo moč slišati zanimive prispevke na temo razvoja destinacij na območju Alp ter zanimive vsebine na temo zdravja.

Zdravnica Elisabeth Gaus je izpostavila, da je gibanje zunaj na svežem zraku v čudoviti naravi najboljše zdravilo. Ne samo, da izboljša kardiovaskularni sistem ter poveča oskrbo s kisikom v telesu, temveč lahko tudi olajša depresivno razpoloženje in prispeva k zdravemu počutju. 

V drugem delu so v štirih skupinah zbrali ideje udeležencev, ki jih je Nicoletta Piersantelli spremenila v zelo impresivne grafične upodobitve.

Ilustrirala je vsebino notranjih in zunanjih dejavnikov uspeha ter ovir pri razvoju strategije zdravstvenega turizma, predstavila prihodnje scenarije zdravstvenega turizma z možnostmi in tveganji za destinacijo ter pokazala, katere možnosti se lahko mladim ponudijo na področju zdravstvenega turizma v domači regiji. 

Projekt HEALPS2 je sofinanciran s strani Sklada EU za regionalni razvoj, v sklopu transnacionalnega programa Območje Alp.

Healps2

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice