Terme Lendava je Sava prodala madžarskemu kupcu, ki je zanje odštel devet miljonov evrov. Prodajajo tudi Terme Banovci.

Za Terme Lendava Madžari ponujajo devet milijonov evrov, kar je po pisanju Financ kar tri milijone več, ko je za lendavske terme pripravljen odšteti drugi najboljši ponudnik. Posel naj bi bil predvidoma končan šele na začetku prihodnjega leta. 

Kupec, ki je za Terme Lendava pripravljen odšteti devet milijonov evrov, je eno od madžarskih podjetij, ki je v 100-odstotni lasti madžarske države.

Odpuščanj naj ne bi bilo

Po naših informacijah bodo Madžari vlagali v Terme Lendava. O odpuščanjih za zdaj ni nobenih informacij, v primeru vlaganj bodo verjetno potrebovali še dodatno delovno silo. 

Po podatkih Financ bi bilo za ohranitev zdajšnje ravni poslovanja treba vložiti vsaj pet milijonov evrov, za prenovo pa bi bilo treba vložiti še enajst milijonov evrov, ocenjujejo v Savi.

Prodaja del strateške usmeritve

Sicer pa naj bi bila prodaja Term Lendava del strateške usmeritve Save Turizma, kupnino od prodaje pa naj bi Sava po poročanju Dela namenila za obnovo in vlaganje v preostale destinacije.

Država prodaje ne podpira

S prodajo Term Lendava pa naj ne bi bil zadovoljen gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je za časnik Večer povedal, da termalni turizem ena od startegij slovenske turistične ponudbe, zato prodaje nikakor ne podpirajo.  

Zdraviliški turizem na Madžarskem cveti

V javnosti se pojavljajo številni pomisleki o tem, ali je prav, da se Terme Lendava prodajo madžarski državi. Nekatere skrbi okupacija s strani Madžarske, spet drugi dvomijo o tem, da bi Madžari lahko bili dobri lastniki.

Zdraviliški turizem je eden pomembnejših turističnih vidikov na Madžarskem. Tudi številni Pomurci zahajajo v madžarske terme, predvsem v Termalno kopališče Lenti, ki so ga pred slabima dvema letoma prenovili in ga povečali za 5000 kvadratnih metrov. Ponujajo devet bazenov, savne, lepotni salon, zdravstvene storitve, sestavni del Termalnega kopališča Lenti pa je tudi Energijski Park svetega Jurija. 

Zanimive za Slovence je tudi termalni park v Monoštru, ki so v lasti občine, hotel Gotthard pa je celo v državni lasti.

Prodajajo se tudi Terme Banovci

Niso pa Terme Lendava edina destinacija Save, ki se prodaja, naprodaj so očitno tudi Terme Banovci, za katere pa naj bi prišla le ena ponudba za okoli 3,5 milijona evrov. Po informacijah Financ bo jeseni sprejeta odločitev, ali bodo terme po tej ceni tudi prodali.

Sava Turizem del turističnega sklada

Če bo prodaja Term Lendava in Banovci sklenjena, bo največje največje slovensko turistično podjetje Sava Turizem združevalo štiri destinacije, in sicer Sava Hoteli Bled, Terme 3000, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci. Zanimivo pa je, da naj bi Sava Turizem po vladni turistični strategiji postala del turističnega sklada, preko katerega bi potem Slovenski državni holding (SDH) upravljal še sedem turističnih družb poroča Delo, in sicer: Hotele Bernardin in Istrabenz turizem ter turistično podjetre Adria, Terme Olimia, Thermano, igralnico Hit in turistično družbo Uniorja Unior.

*Naslovna slika je simbolična

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dr. (nepreverjen)

Slika je fake! Terme so za propad! Cisti minus!

sivacelica

Fake in za propad si ti.

In reply to by dr. (nepreverjen)

dr. (nepreverjen)

balazek ne serji!

In reply to by sivacelica

kodiak (nepreverjen)

Orban osvaja?

Čarni vrag (nepreverjen)

Očitno nas vodijo popolni idioti. Prodati firmo na obmejnem območju tuji državi, v kateri obstajajo močne politične sile, ki zahtevajo Veliko Madžarsko je noro.

LojzeZver (nepreverjen)

Super naj samo dobro poslujejo pa dajejo ljudem kruh. Pa če so Madžari, Čehi ali Nemci. Delali bodo v Sloveniji pod našo rgulativo in davke plačevali pri nas.

Podpiramo prodajo.

joze2019 (nepreverjen)

Nisi pa pomilo na to da bodo dobiček odnesli na Orbanonijo.
lp

In reply to by LojzeZver (nepreverjen)

BelecStaNKo (nepreverjen)

Ja in? Židan je BAJE glih največji nasprotnik te prodaje, ne pita pa svojga strankarskega kolega BENCIKA DUŠANA kako kaj njegove terme na Slovaškem (ki bi jih naj BAJE gradil iz denarja ko se je gradila Livada) in kako lahko Bencik, ki je že 10 let nej na funkciji še zmeraj luksuzno živi? Iz česa mislite?

Kaj hočem povedati? To, da smo bili Slovenci v Preteklosti večji cigani od ciganov (pa nič slabega o Romih). Torej ni pomembno če jhe lastnik črni ali beli ali madžar ali nemec. Pomembno je da je pošten in da razvija posel.

Mi z družino redno hodimo v terme čez mejo, pa so dosti boljše, zato se madžarskih lastnikov ne bojim.

Če smo pa že pri politiki.

Naj pa politiki (ŽIDAN) pometejo pod svojim pragom in potem svoja strankarska glasila v obliki VESTNIKA pošiljajo navodila za zganjanje panike. Ni vse zlato kar se sveti in vse slabo kar ni SD.

Čarni vrag (nepreverjen)

Dragi komentatorji, vi na žalost nimate pojma o pojmu. V Italiji recimo lahko obrambno ministrstvo zavrne nakup katerikole nepremičnine v obmejnem pasu 15 kilometrov. Brez obrazložitve. Pritožbe ni. Ne vem kaj se učite v šolah, če pa je vaše znanje na nivoju 7 letnega otroka.

BelecStaNKo (nepreverjen)

Ge si pa to pobral, daj link ka vidim.

:)))

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

roza cvet 7 (nepreverjen)

Kdor zavida Orbanu, naj to "prepusti" slovenskim tajkunom. Ti že najbolj vedo kam dalje s tem: v davčne oaze, v svoje nogavice, ali pa "dol vdariti". Vsekakor pa najboljše, da razpolaga s tem najboljši gospodar, pa vseeno kako se piše in od kod prihaja.

Svinja bradavičarka (nepreverjen)

Čarni vrag , saj vem , da je vroče , umiri se , vdihni in izdihni saj drugače te bo kap , ali bolj grdo povedano -ti si idot , kako ne moreš doumeti , da so nas že vsi prehiteli , aja pa ti si verjetno še v partizanih.

Čarni vrag (nepreverjen)

Idiot si kvečjemu ti in tebi podobni.

In reply to by Svinja bradavičarka (nepreverjen)

zapomni si (nepreverjen)

Če si črni ne vem .Vem pa za sigurno da si rdeča nesnaga ki je uničila naše gospodarstvo v tem delu slovenije.Levičarski iskoriščevalci,ki živite na račun delavca.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice