Za mnoge ni dopusta brez šotora v senci dreves in sproščenega bivanja na prostem. Ljubitelji kampiranja si takšne počitnice lahko privoščijo tudi v Sloveniji, prvi zeleni destinaciji sveta po mednarodnih merilih Green Destinations (Zelene destinacije).

Med počitnicami lahko ostanemo doma in se prepričamo, kako čudovite so lahko počitnice v slovenskih kampih. V Pomurju lahko najdemo mnogo sprostitvenih destinacij. Ena izmed bolj priljubljenih je kampiranje v naravi, zato je sredi murskih polj urejenih več kamping točk. 

Kamp Terme 3000

Na območju, ki obsega sedem hektarjev, lahko kampira 800 ljudi. Kamp je dostopen čez celo leto in ima omogočeno elektriko in internet, ki pa je plačljiv. 

Na spletni strani avtokampi.si je prejel oceno 8,99; s kar 10 zvezdicami pa je ocenjena sama lega kampa. Za kvaliteto je kamp prejel kar 4 zvezdice, leta 2011 in 2012 pa je v akciji Naj kamp pristal na odličnem tretjem mestu v celotni Sloveniji. 

Polovica kampa je namenjena stalnim gostom, ki imajo tu postavljene lesene hišice, polovico pa čez leto zasedajo prehodni gosti. 

V povezavi s kompleksom Term 3000 je omogočena »all inclusive« ponudba, ki vključuje tudi možnost prehrane v Hotelu Termal. Gosti kampa lahko zaplavajo v bazenih Term 3000 ali igrajo tenis, nogomet, badminton, košarko, odbojko in rokomet. V bližini je tudi igrišče za golf Livada z 18 luknjami, možna pa je tudi izposoja koles za ogled bližnjih znamenitosti.

Vir: avtokampi.si

Postajališče za avtodome Bukovniško jezero - Camper stop

Čeprav kamp obsega le hektar površine in sprejme le 50 gostov, je na avtokampi.si ocenjen z oceno 8,40; pri tem mu lega kampa in sanitarije dajejo 10 zvezdic. Kamp ponuja 14 parkirnih mest, elektriko, vodo, sanitarije in tuš ter brezplačen internet. 

V kampu je otroško igrišče. Le 300 metrov strah pa se nahaja Bukovniško jezero, do katerega vodi prijetna gozdna pot, na kateri so postavljene energetske točke. V gozdu najdemo cerkvico Sv. Vida in le malo oddaljen Vidov izvir, ki, kot nam že samo ime pove, naj bi imel zdravilne učinke za naš vid, če si z vodo operemo oči. 

Od aprila 2014 je tam postavljen tudi pustolovski park, ki je lahko zabavna izkušnja za celotno družino. 

Vir: avtokampi.si

Kamp Sončni gaj - Terme Banovci

V Banovcih je od 23. marca do 4. novembra odprt kamp na petih hektarjih, ki sprejme 600 ljudi. Lega mu z 10 zvezdicami zvišuje oceno na spletni strani avtokampi.si, kjer tako dosega povprečno oceno 8,36. Lahko se pohvali z nazivom 1. evropski naturalistični kamp ob termalni vodi. 

V sklopu s Termami Banovci je obiskovalcem kampa omogočeno spanje v apartmajih ali hotelu, kopanje v bazenih in prehrana v restavraciji. Omogočajo tudi poseben bazenski del, namenjen izključno naturistom. Kamp nudi priključke na elektriko in brezplačen internet, možnost igranja tenisa, odbojke, nogometa, košarke in izposojo koles. 

Vsak dan je v termah organizirana animacija, tako za otroke kot tudi za starejše, prav tako pa ponujajo razne izlete po okolici, vožnjo s čolnom po reki Muri, ogled bližnjih vinotek in polet z motornim zmajem. 

Vir: avtokampi.si

Postajališče za avtodome Terme Vivat - Camper stop

Na le hektarju površine je prostor za sprejem 30 ljudi. Kamp je dostopen skozi celo leto in gostom ponuja elektriko, vodo, sanitarije in tuš. 

Z oceno 10 sicer ni ocenjen v nobeni kategoriji, a si je na portalu avtokampi.si vendarle prislužil oceno 8,20.

Terme Vivat omogočajo kopanje v njihovih bazenih, gosti pa si lahko izposodijo tudi kolesa ali se na ogled okolice odpravijo peš. Obiskovalce navdušuje predvsem lokalna kulinarika. 

Vir: avtokampi.si

Glamping Sončna dolina – Bioterme

Hektar površine omogoča kamping 300 gostom. Čeprav je vrednost glede na ceno na avtokampi.si ocenjena z 10 zvezdicami, ima kamp povprečno oceno 7,80. 

Dostopen je zastonj internet in sprejemanje TV programov, kamp z urejeno okolico pa nudi tudi izposojo koles za ogled vinske ceste Jeruzalem in pokušino najboljših lokalnih vin. 

Prav tako se gosti lahko okopajo v bazenih Bioterm Mala Nedelja. V predelu Sončna dolina je od decembra 2017 omočen tudi glamping, ki obsega moderne hišice, v času od aprila do oktobra pa tudi šotore za najem. 

Vir: avtokampi.si

Kamp Terme Lendava

Hektar kampa je skozi celo leto dostopen 300 ljudem. Povprečna ocena na avtokampi.si je le 6,19. V kampu nudijo elektriko, brezplačen internet, travnate in asfaltne površine.

Goste vabi tudi 8 bazenov Term Lendava in bazen Grozd, ki je od septembre do maja odprt za naturiste. Tu se obiskovalci lahko pozabavajo z igranjem košarke, nogometa, tenisa in odbojke na mivki, omogočena pa je tudi izposoja koles za raziskovanje lendavske vinske ceste. Ta jih popelje po Lendavskih goricah, ki omogočajo prelep razgled, vabijo pa tudi k pokušini dobrih vin in lokalne kulinarike. 

V bližini se nahaja še razgledni stolp Vinarium, ki je priljubljena turistična točka v celotni Sloveniji, z njega se namreč zaradi ugodne lege ob tromeji pogled razlega na vse tri sosednje države.

Vir: avtokampi.si

Martina Vuk

*Naslovna slika je simbolična

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gggg (nepreverjen)

nikaj od toga. Nika od toga nemaš filing ka si v narave.

bb11 (nepreverjen)

edijne prave camping je v ameriki, ge se lejko pelaš v nacionalnon parke kama ščejš pa campejraš ge ščejš, nej kak prinas ka vseposedji kazen dobijš če kampejraš.

Khmmm (nepreverjen)

Zakoj pa je templarjevo posestvo nej omenjeno?

Lot (nepreverjen)

Slovenija je lejko prva zelena destinacija sveta po mednarodnih merilih Green Destinations. Samo kelko zankov pa imamo v Prekmurju?

dr. (nepreverjen)

Svoj tezko zasluzen denar bom tam ponucal,kjer si jaz sam zelim..,Dovolj imam tega prekmurja kjer ni dneva da ne bi se nekje na nasih cestah skrivali prometni policaji in samo na to cakali kako nam pobrati denar in to ne 10 ali 20 Eur...Sami veste kako visoke so kazni za minimalen prekrsek...Tak da dragi prijatelji,ce boste kama sli na pocitnice lejko idete skoro kama scete ker bo ziher bolj poceni kot tukaj pri nas!

Starejše novice